Forstå resultatendringer med forklaringer

5. desember 2019

Det er viktig å forstå hvorfor resultatene endrer seg når du optimaliserer en kampanje. Det kan imidlertid være tidkrevende å diagnostisere hvorfor beregningene dine kan variere. Du kan nå be om forklaringer for å få en raskere forståelse av resultatendringer i kampanjene og annonsegruppene dine.

Med forklaringer kan du med et enkelt klikk se de mest sannsynlige årsakene til visnings-, klikk- og kostnadsendringer. Dette gjør at du kan bruke mer tid på å fokusere på optimalisering og mindre tid på å undersøke resultatproblemer. Tenk deg for eksempel at du legger merke til en stor ukentlig redusering for en av kampanjene dine. I stedet for å gå gjennom flere rapporter for å finne ut hva som skjedde, kan du bare klikke på «Se forklaringer»-knappen på kampanje- og annonsegruppetabellene når du er i modus for sammenligning av tid.

Merk deg følgende før du kommer i gang med forklaringer:

• Forklaringer er for øyeblikket tilgjengelig for manuelle CPC- eller eCPC-søkekampanjer
  • Forklaringer kan sammenligne to tidsperioder med lik lengde i løpet av de siste 90 dagene
  • Forklaringer kan bare vises for kampanjer med betydelige resultatendringer

Forklaringer i Google Ads UI 1

Forklaringer i Google Ads UI 2

Forklaringer er for tiden i beta, og vi kommer til å fortsette å utvide funksjonaliteten de neste månedene. Du finner mer informasjon om forklaringer i brukerstøtten for Google Ads.

Skrevet av Pallavi Naresh, produktsjef for Google Ads