Inzicht krijgen in prestatiewijzigingen met 'Uitleg'

5 december 2019

Het is essentieel dat u begrijpt waarom de prestaties veranderen wanneer u een campagne optimaliseert. Het kan echter tijdrovend zijn om te bepalen waarom de statistieken fluctueren. Als u sneller inzicht wilt krijgen in enkele prestatiewijzigingen in uw campagnes en advertentiegroepen, kunt u nu om uitleg vragen.

Met 'Uitleg' kunt u met één klik op de knop zien waarom er hoogstwaarschijnlijk wijzigingen in vertoningen, klikken en kosten zijn. Zo kunt u meer tijd besteden aan optimalisatie en bent u minder tijd kwijt aan prestatieproblemen onderzoeken. Stel dat het aantal vertoningen voor een van uw campagnes flink daalt van de ene op de andere week. In plaats van meerdere rapporten te bekijken om te zien wat er is gebeurd, kunt u op de knop 'Zie uitleg' in de campagne- en advertentiegroeptabellen klikken terwijl u in de tijdsvergelijkingsmodus bent.

Voordat u met 'Uitleg' begint, moet u rekening houden met het volgende:

• 'Uitleg' is momenteel beschikbaar voor handmatige CPC- of eCPC-campagnes in het zoeknetwerk.
  • Met 'Uitleg' kunt u twee perioden van dezelfde lengte in de afgelopen negentig dagen vergelijken.
  • Er wordt alleen uitleg weergegeven voor campagnes met aanzienlijke prestatiewijzigingen.

'Uitleg' in de Google Ads-UI 1

'Uitleg' in de Google Ads-UI 2

'Uitleg' is momenteel in de bètafase. We breiden de functionaliteit in de komende maanden verder uit. Meer informatie over 'Uitleg' vindt u in het Helpcentrum van Google Ads.

Gepost door Pallavi Naresh, Product Manager, Google Ads