Responsiivisten hakumainosten mainostason elementtiraportti

Mainostason elementtiraportissa listataan kaikki responsiivisen hakumainoksen elementit, joten sen avulla voit vertailla mainoksen elementtejä toisiinsa. Voit selvittää, mitkä elementit kannattaa vaihtaa ja mitkä parantavat tehokkaimmin mainostesi tuloksia.

Ennen kuin aloitat

Sinun on luotava responsiivinen hakumainos, jotta voit nähdä elementtiraportin. Lue lisää responsiivisista hakumainoksista.

Voit tutustua myös kampanjatason elementtiraportteihin sekä katsoa yhdistelmäraportista, millaisia elementtiyhdistelmiä järjestelmä on luonut.

Näin se toimii

Näin löydät responsiivisten hakumainosten mainostason elementtiraportin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainokset.
  4. Etsi haluamasi responsiivinen hakumainos ja klikkaa sitä.
  5. Klikkaa mainoksen alareunasta Näytä elementin tiedot.

Responsiivisen hakumainoksen mainostason elementtiraportti avautuu.

Mitä mainostason elementtiraportissa näkyy?

Suodattimet ja näkymät

Jos sinulla on paljon elementtejä, voit suodattaa niitä käyttöönoton tilan, elementin tyypin ja tulosten mukaan. Voit myös ladata raportin.

Elementit

Elementit-sarakkeesta näet kunkin elementin sisällön.

Elementtityyppi

Elementtityyppi-sarakkeessa näkyy, miten kutakin elementtiä käytetään. Voit nähdä esimerkiksi seuraavanlaisia elementtejä:

• Otsikko
  • Kuvaus

Sijainnin kiinnitys

Kiinnityskohta-sarakkeesta näet, missä tiettyihin kohtiin kiinnitetyt otsikot ja kuvaukset näkyvät. Lue lisää otsikoiden ja kuvausten kiinnittämisestä.

Impressiot

Impressiot-sarakkeesta näet, kuinka monta kertaa elementti on näkynyt. Impressio lasketaan aina, kun elementti näkyy mainoksessa hakutulossivulla tai jollakin muulla Google-verkostoon kuuluvalla sivustolla. Lue lisää impressioista.

Vinkki: Joskus voi käydä niin, että elementti ei saa yhtään impressiota, koska muiden elementtien ennustetaan tuottavan parempia tuloksia. Jos impressioita ei tule moneen viikkoon, elementti kannattaa korvata uudella.

Tulokset

Tulokset-sarakkeen avulla voit vertailla elementtien tuloksia responsiivisen hakumainoksesi muihin samantyyppisiin elementteihin. Tulostietojen perusteella voit tarvittaessa lisätä tai vaihtaa elementtejä ja optimoida näin responsiiviset hakumainoksesi. Lue lisää tehokkaiden hakumainosten luomisesta.

Huom. Responsiivisilla hakumainoksilla on yleensä oltava noin 2 000 impressiota 30 päivän ajalta "Google Haku: yläosa" ‑segmentissä, jotta Tulokset-sarakkeessa voi näkyä arvio. Lue lisää segmenttien käyttämisestä taulukoissa.

Kun lisäät elementin, sarakkeessa lukee "Prosessoidaan" sillä välin, kun järjestelmä arvioi elementin tuloksia suhteessa responsiivisen hakumainoksen muihin elementteihin. Kun elementti on saanut riittävästi liikennettä, sen tulosarvioksi tulee Heikko, Hyvä tai Paras.

Huom. Ajanjakson muuttaminen ei vaikuta Tulokset-sarakkeeseen. Sarakkeessa näkyy aina tämänhetkinen arvio.

Suosittelemme, että vaihdat heikon luokituksen saaneet elementit, säilytät hyvän luokituksen saaneet ja käytät parhaan luokituksen saaneita mainostesi parantamiseen.

Vinkki: Lisää mahdollisimman monta elementtiä sen sijaan, että vain poistaisit heikot elementit. Mitä useampia elementtejä lisäät responsiiviseen hakumainokseesi, sitä enemmän vaihtoehtoja järjestelmällä on hyviä tuloksia tuottavien mainosten luomiseen.

Mainostason elementtiraportista näet elementtiesi tulokset. Jos haluat muokata jotakin elementtiä, klikkaa sen vieressä olevaa muokkauskuvaketta .

Huom. Tällä hetkellä suoraan elementtiraportista voi muokata ainoastaan tekstielementtejä.
Elementin tulosarvio Kuvaus
Odottaa Tällä elementillä ei ole vielä tulostietoja. Elementin tulosarvio näkyy, kun tietoa on kerätty riittävästi.
Prosessoidaan Tämän elementin arvioimiseen tarvittavia tietoja kerätään edelleen. Elementin tulosarvio näkyy, kun tietoa on kerätty riittävästi.
Heikko Tämä elementti on yksi heikoimmin toimivista tämäntyyppisistä elementeistä. Vaihtamalla elementin toiseen voit parantaa mainoksen kokonaistuloksia.
Hyvä Tämä elementti tuottaa hyviä tuloksia verrattuna muihin tämäntyyppisiin elementteihin. Säilytä elementti ja kokeile lisätä muita elementtejä mainoksen tulosten parantamiseksi.
Paras Tämä elementti on yksi parhaita tuloksia tuottavista tämäntyyppisistä elementeistä. Lisäämällä muita tämänkaltaisia elementtejä voit parantaa mainoksen tuloksia.
-- (ei arviota) Viiva (--) tarkoittaa, että elementille ei ole saatavilla tulosarviota. Näin voi käydä, jos samantyyppisiä elementtejä ei ole riittävästi vertailua varten, elementti ei ole aktiivinen tai elementti ei saa riittävästi liikennettä, jotta sen suhteelliset tulokset voitaisiin määrittää.