Nieuw: virtuele make-up voor YouTube-masthead-advertenties

15 oktober 2019

Als klanten uw product kunnen uitproberen, gaan ze sneller over tot een aankoop. Dit geldt met name voor cosmeticamerken. Met behulp van augmented reality (AR) kunnen klanten nu op YouTube lippenstift uitproberen, iets wat tot nu toe alleen mogelijk was in de winkel.

Tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity hebben we 'AR Beauty Try-On' geïntroduceerd, waarmee kijkers virtueel make-up kunnen uitproberen terwijl ze YouTube-creators volgen met smartphonecamera's aan de voorzijde. We hebben 'AR Beauty Try-On' eerst beschikbaar gesteld in een alfaversie met FameBit van YouTube, het interne merkcontentplatform van Google.

Vandaag kondigen we aan dat 'AR Beauty Try On' wereldwijd voor merken beschikbaar is in een bètaversie met YouTube-masthead-advertenties en TrueView-advertenties met video discovery.

Met deze nieuwe AR-functie kunnen beautymerken realistische, virtuele productmonsters die geschikt zijn voor alle huidskleuren, aanbieden aan de twee miljard maandelijks actieve YouTube-gebruikers. Beautymerken kunnen hiervoor YouTube-masthead-advertenties of TrueView-advertenties met video discovery gebruiken in iOS en Android, en vervolgens het engagement van klanten meten.

De masthead-advertenties en TrueView-advertenties met video discovery bieden adverteerders een unieke kans om hun merken te presenteren in de YouTube-homefeed op verschillende apparaten.

Met de functie 'AR Beauty Try-On' van YouTube kunnen consumenten rechtstreeks door make-up browsen, deze virtueel uitproberen en vervolgens kopen. Nadat kijkers op de mobiele masthead-advertentie of TrueView-advertentie met video discovery hebben getikt en de weergavepagina hebben geopend, kunnen ze met smartphonecamera's aan de voorzijde zien hoe lippenstiftkleuren bij hun huidskleur en gelaatstrekken passen en kunnen ze de producten zelfs vanuit de video kopen.

Merken als NARS, een toonaangevend cosmeticabedrijf, maken gebruik van 'AR Beauty Try-On', zodat gebruikers verschillende kleuren lippenstift in realtime kunnen uitproberen. NARS is een van de eerste merken die TrueView-advertenties met video discovery en masthead-advertenties met de functie 'AR Beauty Try-On' laten lopen en heeft tot nu toe meer dan twintig miljoen mensen bereikt in de VS, het VK, Canada en Australië. Deze hebben ruim twee derde van de 24 kleuren lippenstift uitgeprobeerd. Dat is in totaal meer dan een half miljoen keer.

Gif showing AR Beauty Try-On
Gif van masthead-advertentie met 'AR Beauty Try-On' van NARS

Neem contact op met uw Google-verkoopteam voor meer informatie over deze functie.

Gepost door Samantha Weissman, productmanager, AR Beauty