Om gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar)

Mätvärdet Gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) är det genomsnittliga antalet gånger som en videoannons från din kampanj visats för en person under de senaste sju eller 30 dagarna (under antingen en enda dag eller flera dagar). Med Gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) skapas en tillbakablicksperiod på sju eller 30 dagar för varje datum, vilket hjälper dig att bättre förstå hur resultatet för genomsnittlig frekvens per vecka eller månad förändras över tid. I den här artikeln beskriver vi hur gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) beräknas för dina videoannonser.

Hur gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) förhåller sig till gen. exp.frekv. per anv.

Mätvärden för unik räckvidd och frekvens mäter det totala antalet människor som en annons visades för. Detta omfattar även gemensam visning, det vill säga när flera personer tittar på annonser tillsammans på anslutna tv-enheter. I Google Ads kan du lägga till ytterligare mätvärden för räckvidd och målfrekvens i statistiktabellen med någon av kolumnerna Gen. exp.frekv. per anv., Gen. exp.frekv. per anv. (7 dagar) eller Gen. exp.frekv. per anv. (30 dagar). Om du vill se hur ofta dina annonser visades för samma användare under en viss tidsperiod väljer du Gen. exp.frekv. per anv. i Google Ads. Om du vill se hur frekvensen för dina annonser ändras över tid, antingen per vecka eller per månad, väljer du Gen. exp.frekv. per anv. (7 dagar) eller Gen. exp.frekv. per anv. (30 dagar) i Google Ads.

Exempel

Du vill veta hur många personer som såg din annons under ett datumintervall på nio dagar. Om du tittar på kolumnen Gen. exp.frekv. per anv. för detta datumintervall ser du den genomsnittliga frekvensen under dessa nio dagar. Om du tittar på kolumnen Gen. exp.frekv. per anv. (7 dagar) eller kolumnen Gen. exp.frekv. per anv. (30 dagar) för detta datumintervall ser du hur den genomsnittliga frekvensen för 7 eller 30 dagar förändras för var och en av de nio dagarna i datumintervallet.

Så beräknas Gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar)

Beroende på om du väljer en enskild dag eller flera dagar i Google Ads visas Gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) annorlunda i statistiktabellen i Google Ads. Om du vill ändra den eller de valda dagarna klickar du på datumväljaren ovanför resultatdiagrammet i Google Ads.

Obs! Daglig frekvensinformation visas i Google Ads efter tre dagar, om denna information är tillgänglig.

Beräkningar för en enskild dag

Om du väljer en enskild dag i datumväljaren beräknas Gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) i en kampanj som det totala antalet exponeringar under en tillbakablicksperiod på sju eller 30 dagar delat med det totala antalet unika användare i kampanjen under samma tillbakablicksperiod.

Exempel

Anta att du i Google Ads vill titta på Gen. exp.frekv. per anv. (7 dagar) från den 30 januari 2020 för en vald kampanj. Google Ads tittar på det totala antalet exponeringar i kampanjen från den 24 januari 2020 till den 30 januari 2020 och dividerar detta antal med det totala antalet unika användare under den valda tidsperioden.

Anta att du har 1 000 exponeringar och 200 unika användare under de senaste sju dagarna för din kampanj. Gen. exp.frekv. per anv. under de senaste sju dagarna blir då 5 (1 000/200 = 5).

Beräkning för flera dagar

Om du väljer ett datumintervall i datumväljaren beräknas Gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) i en kampanj som summan av det totala antalet exponeringar under en tillbakablicksperiod på 7 eller 30 dagar delat med summan av det totala antalet unika användare under samma tillbakablicksperiod för varje dag i datumintervallet.

Exempel

Anta att du i Google Ads vill titta på Gen. exp.frekv. per anv. (7 dagar) från den 29 januari 2020 till den 30 januari 2020 för en vald kampanj. Google Ads tittar på summan av det totala antalet exponeringar under tillbakablicksperioden för den 29 januari 2020 och den 30 januari 2020 och delar detta antal med summan av det totala antalet unika användare för varje dag i datumintervallet.

Anta att du har följande exponeringar och unika användare för kampanjen:

• 1 400 exponeringar och 700 unika användare under senaste sju dagarna från den 29 januari 2020.
  • 1 000 exponeringar och 200 unika användare under de senaste sju dagarna från den 30 januari 2020.

Gen. exp.frekv. per anv. under de senaste sju dagarna blir då 2,7 (eller [1 400+1 000]/[700+200] = 2,7).

På grund av hur tillbakablicksperioden fungerar kan du se frekvensdata efter kampanjens slutdatum, ifall kampanjen hade exponeringar under de senaste sju eller 30 dagarna. Om kampanjen till exempel avslutades den 30 januari 2020 och du tittar på frekvensdata för den 3 februari 2020 gör tillbakablicksperioden att frekvensdata för kampanjen ändå fortfarande visas.

Hitta rapportdata för Gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar)

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

I Google Ads hittar du rapportdata för detta mätvärde under kolumnen Gen. exp.frekv. per anv. (7 dagar) och Gen. exp.frekv. per användare (30 dagar) i statistiktabellen Kampanj och statistiktabellen Videor. Så här lägger du till en eller flera av dessa kolumner i statistiktabellen:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på filterknappen Filter ovanför statistiktabellen.
  4. Välj Mätvärden för räckvidd och frekvens och sedan Gen. exp.frekv. per anv. (7 dagar) eller Gen. exp.frekv. per anv. (30 dagar). Om det finns tillräckligt mycket rapportdata visas värdet för Gen exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) under kolumnen eller kolumnerna.
Obs! Gen.exp. frekv. per användare (7 dagar) är det mest exakta mätvärdet för att mäta resultatet av målfrekvenskampanjen.

Rapportdata för flera dagar

När du väljer ett datumintervall i datumväljaren visas även ett intervall som anger lägsta frekvensvärde och högsta frekvensvärde för de valda dagarna under Gen. exp.frekv. per användare.

Om du vill ha detaljerad information för hur Gen. exp.frekv. per anv. (7 eller 30 dagar) ändras över tid håller du muspekaren över ett värde i kolumnen för att visa ett linjediagram. Du kan sedan hålla muspekaren över linjediagrammet för att se Gen. exp.frekv. per användare under de senaste 7 eller 30 dagarna, från den specifika dagen och bakåt.

Obs! Linjediagrammet kan endast rapportera dagliga värden för ett datumintervall på högst 30 dagar. Om det valda datumintervallet är längre än 30 dagar visas data från de senaste 30 dagarna inom detta intervall.

Med hjälp av både det lägsta och det högsta frekvensvärdet samt med linjediagrammet kan du kontrollera om det har skett betydande förändringar i kampanjresultatet under de valda dagarna.