Avidentifierade webbadresser fasas ut i Googles Display-nätverk

Avidentifierade webbadresser fasas ut i Googles Display-nätverk för att uppfylla Ads.txt-kraven.

Fråga 1: Varför förekommer andra webbadresser än xyz.anonymous.google.com i mina rapporter trots att jag specifikt inriktade mig på avidentifierat annonsutrymme?

Tidigare har utgivare kunnat välja att erbjuda placeringar utan att avslöja sina webbplatsnamn för annonsörer. För att följa Ads.txt-kraven tillåter vi inte längre att utgivare förblir avidentifierade. Det betyder att vi nu visar den exakta webbadress där din annons visades. Om du tidigare inriktade dig på en pseudonym placering (till exempel xyz.anonymous.google.com) har vi nu ersatt den med den identifierbara placeringen hos utgivaren du inriktar dig på.

Denna förändring påverkar endast rapportering. Alla dina kampanjinställningar (för budgivning, inriktning, konverteringar och annat) fortsätter gälla.

Fråga 2: Vad är Ads.txt?

Ads.txt är ett verktyg som introducerades av Interactive Advertising Bureau Tech Lab för att skapa insyn för annonsörer, utgivare och andra berörda parter i onlineannonseringsbranschen. Utgivare har en offentligt tillgänglig .txt-fil som listar alla säljare som är auktoriserade att sälja deras annonsutrymme, som börser och andra intresserade kan hänvisa till för att förhindra annonsutrymmesbedrägeri.

När exempelvis en annonsköpare känner till placeringen där deras annons visades kan de kontrollera utgivarens ads.txt-fil för att verifiera att de köpte annonsutrymmet via en auktoriserad säljare. På den här sidan på IAB:s webbplats hittar du mer information om hur dessa .txt-filer används.