Anonymisoidut URL-osoitteet poistetaan käytöstä Google Display ‑verkostossa

Anonymisoidut URL-osoitteet poistetaan käytöstä Google Display ‑verkostossa ads.txt-vaatimusten täyttämiseksi.

Kysymys 1: Miksi näen raporteissani muita URL-osoitteita kuin "xyz.anonymous.google.com", vaikka olen kohdistanut mainonnan anonyymiin mainosjakaumaan?

Julkaisijat ovat voineet aiemmin tarjota sijoitteluja anonyymisti, jolloin heidän sivustojensa nimiä ei ole paljastettu mainostajille. Jotta ads.txt-vaatimukset voidaan täyttää, julkaisijat eivät kuitenkaan voi enää pysytellä anonyymeinä. Tämän vuoksi ilmoitamme nyt tarkan URL-osoitteen, jossa mainoksesi on näytetty. Jos olet aiemmin kohdistanut mainonnan anonyymiin sijoitteluun (kuten "xyz.anonymous.google.com"), olemme korvanneet sijoittelun kyseisen julkaisijan deanonymisoidulla sijoittelulla.

Tämä muutos vaikuttaa vain raportointiin. Noudatamme edelleen kaikkia kampanja-asetuksissa tekemiäsi määrityksiä (esim. hintatarjouksia, kohdistusta ja konversioita koskevia).

Kysymys 2: Mikä ads.txt on?

Ads.txt on Interactive Advertising Bureau Tech Labin kehittämä työkalu, jonka tavoitteena on luoda läpinäkyvyyttä mainostajille, julkaisijoille ja muille verkkomainonta-alan toimijoille. Julkaisijat hostaavat julkisesti saatavilla olevaa .txt-tiedostoa, jossa luetellaan kaikki myyjät, joilla on lupa myydä heidän mainosjakaumaansa. Mainospörssit (ja kaikki asiasta kiinnostuneet) voivat ehkäistä tiedoston avulla mainosjakaumapetoksia.

Kun esimerkiksi mainosjakauman ostaja tietää, missä sijoittelussa hänen mainoksensa on näytetty, hän voi tarkistaa julkaisijan ads.txt-tiedostosta, onko hän ostanut mainosjakauman valtuutetun myyjän kautta.IAB:n sivustolla kerrotaan tarkemmin, miten .txt-tiedostoja käytetään.