Campagnes, advertentiegroepen, advertenties, doelgroepen en zoekwoorden kopiëren en plakken

Kopieer en plak uw campagnes, advertentiegroepen, advertenties, doelgroepen en zoekwoorden en bespaar tijd en moeite wanneer u nieuwe campagnes maakt. U kunt bijvoorbeeld een (of meer) van uw bestaande campagnes kopiëren en deze als template gebruiken voor een nieuwe campagne in hetzelfde of een ander account. U kunt een advertentie uit de ene advertentiegroep kopiëren en in een andere plakken zodat u sneller nieuw advertentiemateriaal kunt maken.

Tips

• U kunt meerdere campagnes, advertentiegroepen, advertenties, doelgroepen en zoekwoorden tegelijk kopiëren en plakken. Volg hiervoor de instructies voor kopiëren, maar vink in plaats van één meerdere selectievakjes voor campagnes, advertentiegroepen, advertenties of zoekwoorden aan.
  • Als u een Google Ads-manageraccount heeft, kunt u advertenties, advertentiegroepen, zoekwoorden en campagnes kopiëren en plakken in meerdere accounts.
  • In Performance Max kunt u nu de functie voor kopiëren en plakken gebruiken.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Campagnes kopiëren

Als u al een of meer succesvolle campagnes heeft opgezet, kunt u deze gebruiken om een voorsprong te krijgen wanneer u uw volgende campagne instelt. Hiervoor moet u eerst uw bestaande campagne kopiëren. Vervolgens kunt u een van de kopieën bewerken. Op deze manier begint u met dezelfde structuur en instellingen voor uw advertentiegroepen, advertenties, doelgroepen en zoekwoorden. Opmerking: Performance Max-campagnes kunnen op dit moment niet worden gekopieerd.

Ga als volgt te werk om een campagne te dupliceren:

1. Klik in uw Google Ads-manageraccount op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Vink het selectievakje aan naast de campagne(s) die u wilt dupliceren.
  5. Kies in het dropdownmenu Bewerken de optie Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  6. Open het dropdownmenu Bewerken opnieuw en kies Plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
  7. Vink de selectievakjes aan naast de accounts waarin u de campagnes wilt plakken.
    • Opmerking: Als u bent ingelogd op een manageraccount, verschijnt er een kiezer waarmee u het account kunt kiezen waarin u uw campagne wilt plakken.
  8. Klik op Gereed.
  9. Vink het selectievakje aan naast 'Nieuwe campagnes onderbreken na plakken' als u niet wilt dat uw gekopieerde campagnes onmiddellijk worden gestart.
    • Houd rekening met het volgende: Het account waarin u een campagne plakt, moet worden ingesteld op dezelfde valuta als het oorspronkelijke account, anders kan de campagne niet worden geplakt.
  10. Klik op Plakken.

U beschikt nu over een nieuwe campagne met dezelfde structuur en instellingen als uw oorspronkelijke campagne, met inbegrip van het volgende:

• Advertentiegroepen
  • Advertenties
  • Zoekwoorden
  • Uitsluitingszoekwoord
  • Targetinginstellingen
  • Biedstrategieën

Advertentiegroepen kopiëren

Ga als volgt te werk om advertentiegroepen te kopiëren naar een andere campagne:

1. Klik in uw Google Ads-manageraccount op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Vink het selectievakje aan naast de advertentiegroepen die u wilt dupliceren.
  5. Kies in het dropdownmenu Bewerken de optie Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  6. Open het dropdownmenu Bewerken opnieuw en kies Plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
  7. Kies met de campagnekiezer de campagne waarin u de advertentiegroepen wilt plakken.
  8. Klik op Gereed.
  9. Vink het selectievakje aan naast 'Nieuwe advertentiegroepen onderbreken na plakken' als u niet wilt dat uw gekopieerde advertentiegroepen onmiddellijk worden gestart.
  10. Klik op Plakken.

Advertenties kopiëren

Doe het volgende om advertenties naar een andere advertentiegroep te kopiëren:

1. Klik in uw Google Ads-manageraccount op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertenties.
  4. Vink het selectievakje aan naast de advertenties die u wilt dupliceren.
  5. Kies in het dropdownmenu Bewerken de optie Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  6. Open het dropdownmenu Bewerken opnieuw en kies Plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
  7. Kies met de advertentiegroepkiezer de campagne waarin u de advertenties wilt plakken.
  8. Klik op Gereed.
  9. Vink het selectievakje aan naast 'Nieuwe advertenties onderbreken na plakken' als u niet wilt dat uw gekopieerde advertenties onmiddellijk worden weergegeven.
  10. Vink het selectievakje aan naast 'Duplicaat maken als advertentie al bestaat op bestemming' als u duplicaten wilt maken van advertenties die al in de doeladvertentiegroepen bestaan. Laat dit selectievakje uitgevinkt als u geen gedupliceerde advertentie wilt.
  11. Klik op Plakken.

Doelgroepen kopiëren

Doe het volgende om doelgroepen naar meerdere campagnes of advertentiegroepen te kopiëren:

1. Klik in uw Google Ads-manageraccount op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Vink het selectievakje aan naast de doelgroepen die u wilt dupliceren.
  5. Kies in het dropdownmenu Bewerken de optie Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  6. Kies in het dropdownmenu de optie Campagnes of Advertentiegroepen en kies de campagne of advertentiegroep waarin u uw doelgroepen wilt plakken.
  7. Open het dropdownmenu Bewerken opnieuw en kies Plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
    • Opmerking: U kunt het selectievakje naast 'Nieuwe doelgroepen onderbreken na plakken' aanvinken als u niet wilt dat uw gekopieerde advertenties onmiddellijk worden weergegeven. Vink het selectievakje aan naast 'Inclusief biedingen' als u de biedingen wilt opnemen die al aan deze doelgroepen zijn gekoppeld.
  8. Klik op Plakken.

Zoekwoorden kopiëren

Doe het volgende om zoekwoorden naar een andere advertentiegroep te kopiëren:

1. Klik in uw Google Ads-manageraccount op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Zoekwoorden.
  4. Vink het selectievakje aan naast de zoekwoorden die u wilt dupliceren.
  5. Kies in het dropdownmenu Bewerken de optie Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  6. Open het dropdownmenu Bewerken opnieuw en kies Plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
  7. Gebruik de advertentiegroepkiezer om de advertentiegroep te kiezen waarin u de zoekwoorden wilt plakken.
  8. Klik op Gereed.
  9. Kies of u in de gekopieerde zoekwoorden de bestaande biedingen en uiteindelijke URL's wilt opnemen.
  10. Vink het selectievakje aan naast 'Nieuwe zoekwoorden onderbreken na plakken' als u niet wilt dat uw gekopieerde zoekwoorden onmiddellijk worden gestart.
  11. Klik op Plakken.

Wanneer u zoekwoorden kopieert, wordt daarvoor automatisch het budget gebruikt van de campagne waarin u ze plakt. U kunt ook de bijbehorende biedingen en URL's van bestemmingspagina's kopiëren. U kunt ook de bijbehorende biedingen en URL-overschrijvingen van bestemmingspagina's kopiëren, als ze bestaan. Anders kunt u biedingen en URL's van bestemmingspagina's voor deze zoekwoorden instellen nadat u ze heeft geplakt.

Gerelateerde links

Pagina Onderwerp in manageraccounts (Mijn Klantencentrum)

Campagnebeheer en -rapportage