Kampanjoiden, mainosryhmien, mainosten, yleisöjen ja avainsanojen kopioiminen ja liittäminen

Voit säästää aikaa ja vaivaa kopioimalla ja liittämällä kampanjasi, mainosryhmäsi, mainoksesi, yleisösi ja avainsanasi uusien luomisen sijaan. Voit esimerkiksi kopioida yhden (tai useamman) nykyisen kampanjasi ja käyttää sitä uuden kampanjan mallina joko samalla tai eri tilillä. Voit kopioida mainoksen yhdestä mainosryhmästä ja liittää sen toiseen ja päästä siten alkuun uusien mainosten rakentamisessa.

Vinkkejä

• Voit kopioida ja liittää useita kampanjoita, mainosryhmiä, mainoksia yleisöjä ja avainsanoja samalla kertaa. Voit tehdä tämän kopiointiohjeita seuraamalla sillä erolla, että valitset useita valintaruutuja yksittäisen kampanjan, mainosryhmän, mainoksen tai avainsanan valintaruudun sijaan.
  • Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, voit kopioida ja liittää mainoksia, mainosryhmiä, avainsanoja ja kampanjoita useille tileille.

Kampanjoiden kopioiminen

Jos olet jo määrittänyt yhden tai useamman menestyksekkään kampanjan, voit käyttää niitä apuna seuraavan kampanjan määrittämisessä. Tämä onnistuu helpoiten kopioimalla kampanja ja muokkaamalla kopiota. Näin mainosryhmillä, mainoksilla, yleisöillä ja avainsanoilla on jo lähtökohtaisesti sama rakenne ja samat asetukset.

Voit kopioida kampanjan näin:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Kampanjat
  3. Valitse kopioitavien kampanjoiden valintaruudut.
  4. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  5. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
  6. Valitse niiden tilien valintaruudut, joihin haluat liittää kampanjat.
    • Huom. Jos olet kirjautunut hallinnoijan tilille, näkyviin tulee valitsin, jolla voit valita tilin, johon kampanja liitetään.
  7. Valitse Valmis.
  8. Valitse Keskeytä uudet kampanjat liittämisen jälkeen ‑kohdan valintaruutu, jos et haluat, että kopioidut kampanjat käynnistyvät heti.
    • Muistettavaa: Tilillä, johon kampanja liitetään, on oltava käytössä sama valuutta kuin alkuperäisellä tilillä, jotta kampanjan liittäminen onnistuu.
  9. Valitse Liitä.

Käytössäsi on nyt uusi kampanja, jonka rakenne ja asetukset ovat samat kuin alkuperäisessä kampanjassa. Näihin asetuksiin sisältyvät:

• Mainosryhmät
  • Mainokset
  • Avainsanat
  • Negatiiviset avainsanat
  • Kohdistusasetukset
  • Hintatarjousstrategiat

Mainosryhmien kopioiminen

Voit kopioida mainosryhmiä toiseen kampanjaan näin:
  1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Mainosryhmät.
  3. Valitse kopioitavien mainosryhmien valintaruudut.
  4. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  5. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
  6. Valitse kampanjavalitsimella se kampanja, johon haluat liittää mainosryhmät.
  7. Valitse Valmis.
  8. Valitse Keskeytä uudet mainosryhmät liittämisen jälkeen ‑kohdan valintaruutu, jos et haluat, että kopioidut mainosryhmät käynnistyvät heti.
  9. Valitse Liitä.

Mainosten kopioiminen

Voit kopioida mainoksia toiseen mainosryhmään näin:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset
  3. Valitse kopioitavien mainosten valintaruudut.
  4. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  5. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
  6. Valitse mainosryhmävalitsimella se kampanja, johon haluat liittää mainokset.
  7. Valitse Valmis.
  8. Valitse Keskeytä uudet mainokset liittämisen jälkeen ‑kohdan valintaruutu, jos et halua, että kopioitujen mainosten näyttäminen aloitetaan heti.
  9. Valitse Jos mainos on jo olemassa kohteessa, luo kopio ‑kohdan valintaruutu, jos haluat kopioida mainoksia, jotka ovat jo olemassa kohdemainosryhmissä. Jos et halua päällekkäisiä mainoksia, jätä tämä valintaruutu valitsematta.
  10. Valitse Liitä.

Yleisöjen kopioiminen

Voit kopioida yleisöjä useisiin kampanjoihin tai mainosryhmiin näin:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Yleisöt
  3. Valitse kopioitavien yleisöjen valintaruudut.
  4. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  5. Valitse avattavasta valikosta joko Kampanjat tai Mainosryhmät ja valitse se kampanja tai mainosryhmä, johon haluat liittää yleisösi.
  6. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
    • Huom. Voit valita Keskeytä uudet yleisöt liittämisen jälkeen ‑kohdan valintaruudun, jos et halua, että kopioitujen mainosten näyttäminen aloitetaan heti. Valitse Sisällytä hintatarjoukset ‑kohdan valintaruutu, jos haluat sisällyttää kopioihin näihin yleisöihin jo liitetyt hintatarjoukset.
  7. Valitse Liitä

Avainsanojen kopioiminen

Voit kopioida avainsanat toiseen mainosryhmään näin:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Avainsanat
  3. Valitse kopioitavien avainsanojen valintaruudut.
  4. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  5. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
  6. Valitse mainosryhmävalitsimella se mainosryhmä, johon haluat liittää avainsanat.
  7. Valitse Valmis.
  8. Valitse sisällytetäänkö nykyiset hintatarjoukset ja lopulliset URL‑osoitteet kopioituihin avainsanoihin.
  9. Valitse Keskeytä uudet avainsanat liittämisen jälkeen ‑kohdan valintaruutu, jos et halua, että kopioidut avainsanat otetaan heti käyttöön.
  10. Valitse Liitä.

Kopioidut avainsanat käyttävät automaattisesti sen kampanjan budjettia, johon ne liitetään. Voit myös kopioida avainsanojen hintatarjoukset ja laskeutumissivun URL‑osoitteet sekä hintatarjousten ja laskeutumissivujen URL‑ohitukset, jos niitä on. Muussa tapauksessa voit määrittää hintatarjouksia ja laskeutumissivujen URL‑osoitteita näille avainsanoille sen jälkeen, kun olet liittänyt ne.