Skapa en YouTube-medieplan med Tv i Räckviddsplaneraren

Räckviddsplaneraren är inte tillgänglig i alla regioner. Vi utökar gradvis åtkomsten för kvalificerade Google Ads-konton. Kontakta din Google Ads-representant för att ta reda på om funktionen är tillgänglig för dig och hur du får åtkomst.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en YouTube-medieplan med tv-data med hjälp av Tv i Räckviddsplaneraren. Tv i Räckviddsplaneraren är tillgänglig i utvalda länder.

Du kan använda tv-data i Räckviddsplaneraren för att skapa en prognos för dina kampanjmål och jämföra beräknad total räckvidd, frekvens och målgruppskontaktfrekvens (TRP) för medieplaner som omfattar tv, YouTube och Googles videopartners.

Innan du börjar

• I Räckviddsplaneraren visas medieplanen med två kurvor: en jämförelsekurva och en plankurva. Kurvorna representerar den uppskattade totala räckvidd du kan få med en medieplan för YouTube och tv. Översikten ovanför kurvorna visar uppskattad målräckvidd, genomsnittlig frekvens, CPM, målgruppskontaktfrekvens och kostnad per målgruppskontaktfrekvens för varje kurva.
  • Du kan justera budget, räckviddsprocent och fördelning av YouTube och tv i medieplanen i avsnittet Justera planen (till höger i Räckviddsplaneraren). Du kan också välja en valfri punkt på räckviddskurvan för att justera den totala budgeten för medieplanen.
  • Utöver räckviddskurvan kan du välja Konverteringar, Tv-tittare och Demografi för att se en uppdelning av medieplanen efter konverteringar, tv-tittare och demografi jämfört med andra kampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en medieplan som innehåller tv-data

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Räckviddsplaneraren.
  4. Klicka på plusikonen för att skapa en ny medieplan.
  5. Välj land/region och valuta.
  6. Obs! Om målmarknaden inte har stöd för tv-planering kan du inte välja kanalen YouTube och linjär tv.

1. Om Räckviddsplaneraren är optimerad för YouTube och linjär tv ska du gå till steg 7.
    2. Om Räckviddsplaneraren inte är optimerad ska du välja YouTube och linjär tv som kanal för medieplanen.
  7. Välj medieplansinställningar:
    • Datum: Välj datumintervall för medieplanen. Du kan välja ett datumintervall på 1 till 92 dagar.
    • Demografi (valfritt): Välj lämpliga inställningar för åldersgrupp och kön för din målgrupp. Målräckvidden jämförs med målgruppens demografi.
      • Räckviddsplaneraren stöder inte inriktning på minderåriga eller personer i åldersgruppen 13–17 år. All åldersinriktning måste gälla personer från 18 år och uppåt.
  • Underplats (valfritt): Klicka på rullgardinsmenyn Underplats för att inrikta dig på en viss delstat, provins, stad, tv-region eller storstadsregion. Detta alternativ är endast tillgängligt i vissa länder och regioner.
  1. Optimeringsscenario:
    • Flytta en del av din tv-budget till YouTube: Optimera budgetar för linjär tv och YouTube för räckvidd och frekvens.
    • Behåll tv-budgeten oförändrad och lägg till YouTube: Lägg en större del av budgeten på YouTube utöver budgeten för linjär tv. Välj det här alternativet och ange din planerade budget för YouTube i avsnittet YouTube-kampanjer.
  2. Om du väljer Behåll tv-budgeten oförändrad och lägg till YouTube ska du ange din YouTube-budget i avsnittet YouTube-kampanj.
  3. Välj den annonsmix och det mål som passar dig bäst:
    • Medvetenhet – Effektiv räckvidd: Den här förinställda mixen rekommenderar en kombination av annonsformat som ökar den förväntade räckvidden inom din önskade budget.
    • Medvetenhet – Effektiva slutföranden: Det här alternativet hjälper dig att öka varumärkes- eller produktmedvetenheten med hjälp av videoannonsformat som är utformade just för detta mål.
    • Övervägande – Maximera visningar: Den här förinställda mixen rekommenderar en produktmix som kan ge fler förväntade visningar.
    • Åtgärd – Onlinekonverteringar: Med det här alternativet kan du generera fler konverteringar, som försäljning, potentiella kunder och webbplatstrafik, med en enstaka automatisk videokampanj.
    • Skapa egen: Välj det här alternativet om du själv vill välja annonsformat, prisalternativ och budgetar för medieplanen. Klicka på Lägg till annonsformat för att lägga till fler annonsformat.
    • Ditt mål avgör vilka mätvärden som syns på plansidan. Du kan fortfarande göra ändringar på plansidan.
  4. Lägg till den tidigare tv-data som utgör tv-delen av planen i avsnittet Tv-kampanj. Du kan välja bland följande:
    • Exempelkampanj: Ett genomsnitt av tidigare tv-kampanjer med liknande mätvärden för räckvidd och kostnad som kan användas som jämförelse. Välj det här alternativet om ditt varumärke inte har någon tidigare tv-kampanj som liknar den kommande medieplanen.
    • Specifika kampanjer: Välj bland tidigare tv-kampanjer för ditt varumärke från de senaste 18 månaderna. Räckviddsplaneraren använder data från en del av kampanjen som motsvarar den nya planens varaktighet. Använd de avancerade inställningarna för att anpassa vilka datum som Räckviddsplaneraren hämtar kampanjinformation från.
  5. Om du väljer Specifika kampanjer kan du redigera kostnadsinformationen för tv-data genom att skriva över kampanjstorleken (per Kostnad eller TRP) och justera prissättningen. Välj minst en kampanj och klicka på Lägg till tv-kampanjer.
    • Du kan justera priset antingen genom att skriva över CPM för tv eller kostnad per TRP/CPP eller genom att lägga till en rabatt på kampanjens listpris. Den mätdata för tv som Räckviddsplaneraren använder inbegriper information om den icke-rabatterade kostnaden för annonskampanjer, även kallat listpris.
  6. Klicka på Visa prognos. Räckviddsplaneraren skapar en medieplan som omfattar YouTube och tv. Standardplanen är en rekommenderad delad budget för tv och YouTube som maximerar räckvidden för hela medieplanen. Scrolla ned till tabellen med kampanjinställningar nedanför räckviddskurvan. Håll muspekaren över mätvärdena för Målräckvidd och Uppnådda exponeringar på plansidan för att se den ytterligare effekten av gemensam visning. Läs mer om mätvärdena i Räckviddsplaneraren.
  7. (Valfritt) För att exportera medieplanen till en CSV-fil innan du sparar den klickar du på ikonen Fler alternativ högst upp till höger och sedan på Ladda ned (.csv). CSV-filen innehåller den senast sparade informationen och detaljerade mätvärden för medieplanen. Kontrollera mätvärdena för Målräckvidd, Uppnådda exponeringar, Målfrekvens och TRP för att se den ytterligare effekten av gemensam visning i CSV-filen.
  8. Spara medieplanen genom att klicka på Spara och sedan ge planen ett namn. Klicka på Spara kopia när du är klar.

När du har sparat medieplanen kan du komma åt den igen via Räckviddsplaneraren. När du öppnar en sparad medieplan måste du uppdatera prognosen för att se räckviddskurva, demografi och uppskattad räckvidd och frekvens för tv-tittare.

När du sparar en kopia av en medieplan behålls all prognosinformation för medieplanen under det valda datumintervallet. När du klickar på en medieplan som har avslutats visas den tidigare prognosen för medieplanen. När du klickar på en medieplan som fortfarande är aktiv kan du välja att uppdatera medieplanens prognos. Om du väljer att uppdatera prognosen genereras en ny prognos för medieplanen. Du måste spara medieplanen igen för att behålla den nya prognosinformationen.

Anpassa sidan med planinställningar

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Räckviddsplaneraren.
  4. Klicka på en befintlig plan eller skapa en ny plan.
  5. Anpassa snabböversikten.
    1. Klicka på rullgardinsmenyn Mätvärden högst upp till höger i snabböversikten och välj Anpassade mätvärden.
    2. Välj de mätvärden du vill granska i snabböversikten.
    3. Dra och släpp mätvärdena till höger om tabellen för att ändra deras position.
    4. Klicka på Använd.
  6. Ändra kolumnerna i kampanjtabellen nedanför diagrammet.
    1. Klicka på Kolumner högst upp till höger i tabellverktygsfältet.
    2. Välj de mätvärden du vill granska i tabellen.
      • Obs! Medvetenhet-kolumnerna är inställda som standard.
    3. Dra och släpp mätvärdena till höger om tabellen för att ändra deras position.
    4. Klicka på Använd.
  7. Granska sidan med den anpassade planen.

Granska en medieplan som innehåller tv-data

Du hittar mätvärden för gemensam visning i Räckviddsplaneraren. Prognoserna inkluderar data om ytterligare exponeringar och räckvidd som är ett resultat av att flera personer gemensamt tittar på annonser på anslutna tv-enheter.
  1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Räckviddsplaneraren.
  4. Klicka på en medieplan i tabellen för att öppna den. När du öppnar en sparad medieplan visas all prognosinformation för medieplanen under det valda datumintervallet. Du kan även se datumet då prognosen sparades.
    • När du öppnar en avslutad medieplan visas den tidigare prognosen för medieplanen.
    • När du öppnar en aktiv medieplan kan du välja att redigera planen.
  5. Granska informationen och mätvärdena i medieplanen (till exempel målräckvidd och CPM). Läs mer om mätvärdena i Räckviddsplaneraren.
  6. (Valfritt) För att exportera medieplanen till en CSV-fil klickar du på ikonen Fler alternativ högst upp till höger och sedan på Ladda ned (.csv). CSV-filen innehåller den senast sparade informationen och detaljerade mätvärden för medieplanen.

Redigera en medieplan som innehåller tv-data

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Räckviddsplaneraren.
  4. Klicka på en medieplan i tabellen för att öppna den. Om medieplanen fortfarande pågår kan du redigera den.
  5. Klicka på Uppdatera prognos för att uppdatera prognosen för medieplanen med samma inställningar. Om du väljer att uppdatera prognosen genereras en ny prognos för medieplanen. Du måste spara medieplanen igen för att behålla den nya prognosen.
    1. Ändra inställningar för alla annonsformat i medieplanen.
      • Plats: Välj Plats i rullgardinsmenyn i det övre fältet för att inkludera eller utesluta underordnade platser från medieplanen.
      • Datum: Välj Datum i rullgardinsmenyn i det övre fältet och välj datumintervall. Du kan välja ett datumintervall på 1 till 92 dagar.
      • Demografi enligt mål: Välj önskad ålder och kön för målgruppen. Målräckvidden jämförs med målgruppens demografi.
      • Frekvenstak: Välj Frekvenstak i rullgardinsmenyn i det övre fältet och välj frekvenstak och tidsperiod.
    2. För att redigera inställningarna för ett enskilt annonsformat kan du klicka på Redigera bredvid YouTube-annonsformatet i medieplanen.
      • Allmänna inställningar: Uppdatera budget, mål-CPM och nätverk för medieplanen.
      • Prissättning: Välj Auktion, Reservation eller Prislista (tillgängligheten beror på din kampanjtyp).
      • Nätverk: Inkludera eller uteslut Googles videopartners i annonsformatsinriktningen genom att markera kryssrutan Videopartner i Display-nätverket (GVP).
      • Plats och demografi: Du kan ändra platsen och demografin för annonsformatet. Du bör bara göra detta om du vill åsidosätta de aktuella medieplaninställningarna för annonsformatet.
      • Datum och frekvenstak: Du kan ändra datum och demografisk inställning för YouTube-annonsformatet. Du bör bara göra detta om du vill åsidosätta de aktuella medieplaninställningarna för annonsformatet.
      • Målgrupper: Du kan lägga till intressegrupper, livshändelser, din data, kundsegment, målgrupper inom intressegrupp och målgrupper med köpavsikt på YouTube-raderna. Då tillämpas Googles målgruppsinriktning på dina YouTube-rader. Detta påverkar dock inte för vilken målgrupp din YouTube-medieplan med tv rapporteras.
      • Grupperingar: Använd fördefinierade segment för att nå din målgrupp med det mest lokalt relevanta innehållet. Grupperingar kan innefatta säsongshändelser, resor, sport, media och underhållning, skönhet och mode, tv-spel och mycket annat.
      • Föräldrastatus: Inkludera eller uteslut föräldrar, icke-föräldrar eller personer med okänd föräldrastatus i medieplanen.
      • Enheter: Inkludera eller uteslut datorer, surfplattor, mobila enheter eller anslutna tv-enheter från medieplanen.
      • Inställningar för innehållsuteslutning och annonspolicyer: Läs igenom alla innehållsuteslutningar på kontonivå och annonseringspolicyer som ingår i prognosen.
  6. Klicka på Använd när du är klar med ändringarna.
  7. Välj Optimera om du vill få en rekommendation för tv- och YouTube-budgetar och maximera räckvidden med de nya inställningarna.
  8. (Valfritt) Gå till tabellen nedanför räckviddskurvan och klicka på plusknappen för att lägga till ett nytt annonsformat i medieplanen.
    1. Klicka på Lägg till annonsformat och välj annonstyp i rullgardinsmenyn.
    2. Ange din planerade budget.
    3. Klicka på Använd.
  9. Klicka på papperskorgen om du vill ta bort ett YouTube-annonsformat.
  10. Spara den redigerade medieplanen genom att klicka på Spara.
  11. För att spara den redigerade medieplanen separat kan du klicka på Kopiera och ge planen ett namn. Klicka på Spara kopia när du är klar.
  12. För att ladda ned eller ta bort medieplanen kan du klicka på ikonen Fler alternativ högst upp till höger i Räckviddsplaneraren och välja ett alternativ i menyn.

Med Räckviddsplaneraren kan du skapa prognoser för exponeringar, räckvidd och konverteringsbaserade mätvärden i dina nya videoåtgärdskampanjer. Om du vill skapa prognoser för resultatet av befintliga videoåtgärdskampanjer utifrån tidigare data kan du använda Resultatplaneraren. Använd Räckviddsplaneraren för nya videoåtgärdskampanjer. Den kan användas utan signaler om specifikt annonsmaterial, specifik målsida eller specifik konverteringstyp och mäter hur väl kampanjerna passar dina inriktade målgrupper och ditt innehåll. Med Räckviddsplaneraren kan du även skapa prognoser för mätvärden som inte är konverteringsbaserade, som Räckvidd och Frekvens.