Over de conversieperiode voor winkelbezoeken

De conversieperiode is het aantal dagen na een advertentie-interactie waarbinnen een conversie kan worden geregistreerd.

De conversieperiode voor winkelbezoeken instellen

De standaard conversieperiode voor winkelbezoeken die aan klikken worden toegeschreven, is 30 dagen. U kunt ook een aangepaste conversieperiode instellen van 1 tot 30 dagen.

Bij conversies via winkelbezoeken op basis van volledige weergave wordt er een bezoek geteld als een gebruiker ten minste 10 seconden van uw advertentie bekijkt en vervolgens binnen 3 dagen uw locatie bezoekt.

Bij view-through-conversies wordt een bezoek geteld als een gebruiker uw advertentie heeft bekeken en uw locatie binnen 1 dag bezoekt. Lees meer informatie over inzicht in uw gegevens voor conversies bijhouden.

Best practices voor Slim bieden

Voor winkelbezoeken die aan klikken worden toegeschreven, raden we een conversieperiode van 7 dagen aan als u winkelbezoeken heeft opgenomen in Conversies en er rekening mee houdt in uw Slim bieden-strategieën. Niet alleen kunnen de prestaties dan sneller worden geëvalueerd, maar het biedsysteem kan ook beter reageren op veranderingen in het gedrag van gebruikers. We raden conversieperioden van minder dan 7 dagen af omdat het winkelpatroon van mensen op weekdagen en in het weekend van elkaar verschilt.

Voor specifieke bedrijfsmodellen waarvoor een langere conversieperiode is vereist vanwege langere aankoopcycli (bijvoorbeeld autodealers), raden we aan de standaardperiode van 30 dagen te hanteren. Als u een periode van 30 dagen gebruikt, duurt het na de implementatie langer totdat de prestaties van Slim bieden met winkelbezoeken zijn geoptimaliseerd.

Opmerking:

Slim bieden voor winkelbezoeken wordt ondersteund in de volgende campagnetypen en biedstrategieën:

Campagnetype Biedstrategieën
Performance Max-campagnes
  • Conversiewaarde maximaliseren (met optionele doel-ROAS)*
  • Aantal conversies maximaliseren (met optionele doel-CPA)
Campagnes in het zoeknetwerk
  • Aantal conversies maximaliseren
  • Conversiewaarde maximaliseren
  • Doel-CPA
  • Doel-ROAS
  • ECPC
Shopping-campagnes
  • Doel-ROAS
Videocampagnes
  • Aantal conversies maximaliseren
  • Doel-CPA
  • *Conversiewaarde maximaliseren (met optionele doel-ROAS) wordt aanbevolen voor Performance Max-campagnes voor adverteerders met winkelbezoeken.