Maak kennis met seizoensgebonden aanpassingen voor 'Slim bieden'

28 augustus 2019

Strategieën voor 'Slim bieden', zoals 'Doel-CPA' en 'Doel-ROAS', gebruiken machine learning om op het moment van de veiling automatisch biedingen in te stellen om de prestaties van uw Google Ads-campagnes te verbeteren. Hoewel deze strategieën al rekening houden met seizoensgebondenheid, weten we dat er belangrijke momenten voor uw bedrijf zijn wanneer u kunt anticiperen op aanzienlijke verschuivingen in het conversiepercentage, zoals tijdens de uitverkoop of wanneer een nieuw product wordt gelanceerd.

Voor meer controle in deze zeldzame gevallen kunt u nu seizoensgebonden aanpassingen toepassen voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk. Stel dat u in het weekend een tijdelijke aanbieding plant. In het verleden heeft u het conversiepercentage met 50% zien stijgen toen u een vergelijkbare aanbieding had. Met seizoensgebonden aanpassingen kunt u een voorspelde conversiepercentageaanpassing toepassen. 'Slim bieden' houdt dan rekening met die aanpassing voor de geselecteerde periode terwijl u uw doel-CPA probeert te behalen.

Conversion rate adjustment UI

In het Helpcentrum van Google Ads vindt u informatie over hoe u een seizoensgebonden aanpassing kunt toepassen.

Gepost door Sagar Shah, Product Manager, Google Ads