En definisjon av rekkevidde i målgrupper

Beregningene for unik rekkevidde og frekvens omfatter nå såkalt co-viewing, som innebærer at flere personer ser på annonser sammen på TV-enheter med nettilkobling.

Dette viser til antallet personer i kampanjens definerte målgruppe du er forventet å nå ut til. Rekkevidden i målgruppen er basert på målgruppens aldersgruppe, kjønn og geografiske posisjon.

Denne rekkevidden er det absolutte antallet personer i målgruppen kampanjen din når ut til, mens den prosentvise rekkevidden i målgruppen er prosentandelen av den befolkningsbaserte demografiske målgruppen kampanjen din når ut til. Du kan beregne den prosentvise rekkevidden i målgruppen ved å dele den demografiske rekkevidden i målgruppen på den demografiske populasjonen i målgruppen.

Eksempel

Tenk deg at annonsen din når ut til totalt 50 000 personer i Bergen, av anslagsvis 300 000 personer som bor i Bergen totalt. Rekkevidden for målet ditt i prosent er da 16,7 %.

Link til beslektet innhold