Nå ut til flere av de riktige kundene med setningssamsvar og endringselementer for fleksibelt samsvar

31. juli 2019

Milliarder av søk utføres på Google hvert år. Folk leter etter alt fra flyreiser til ulike gaveideer. Selv om folk ofte søker etter de samme svarene, er måten de søker på, i stadig endring. Eksempelvis er 15 % av søkene vi ser hver dag, nye.1

For at det skal bli enklere å nå ut til flere potensielle kunder uten å bruke uttømmende søkeordlister, gjorde vi det mulig i fjor at søkeord med eksakt samsvar kan samsvare med nære varianter.

I løpet av de neste ukene blir det også mulig for søkeord med endringselement for fleksibelt samsvar og frasesamsvar for søkeord vil også begynne å samsvare med ord i søkeordene som har samme mening som søkeordene.2

Vi regner med at annonsører som bruker endringselementer for fleksibelt samsvar og setningssamsvar, i gjennomsnitt oppnår 3–4 % flere klikk og konverteringer i forbindelse med disse søkeordene. Vi forventer at 85 % av disse nye klikkene i gjennomsnitt er netto nye – og det betyr at de ikke dekkes av de nåværende søkeordene dine.

Mer, relevant trafikk med endringselementer for fleksibelt samsvar

Søkeord med endringselementer for fleksibelt samsvar matcher med søk som består av de samme ordene som søket eller nære varianter av det. Ordene som samsvarer, kan være i en hvilken som helst rekkefølge – de trenger ikke å være ved siden av hverandre.

Tidligere omfattet nære varianter av endringselementer for fleksibelt samsvar bare feilstavinger, entalls- eller flertallsformer, ordstammevarianter, forkortelser og aksenter. Fra nå av omfatter nære varianter også ord med samme betydning som søkeordet.

Tenk deg at du er landskapsarkitekt, og at du bruker +klippe +gress +firma som søkeord. Tidligere ble annonsene dine utløst av søk av typen «firma som kan klippe gresset mitt» eller «klipping av gress firma». Nå kan annonsene dine bli utløst når folk søker etter slikt som «gressklipping og hagearbeid firma» eller «priser på klipping av plen».

Søkeord med endringselement for fleksibelt samsvar

Begge disse nye treffene har samme betydning som det opprinnelige søkeordet, «klippe gress firma».

Mer, relevant trafikk med setningssamsvar

Ved å bruke søkeord med setningssamsvar kan annonsene dine vises når søket inneholder søkeordene dine eller nære varianter av den eksakte versjonen av søkeordene, med andre ord før eller etter. I likhet med oppdateringen av søkeord med endringselementer for fleksibelt samsvar, omfatter dette nå søk som inneholder ord med samme betydning som søkeordet.

Søkeord med setningssamsvar

Tenk deg for eksempel at du er den samme landskapsarkitekten, og at du bruker søkeordene med setningssamsvar «klipping av gress». Tidligere kunne annonsene dine bli utløst av søk av typen «priser for klipping av gress» eller «sesongavhengige priser for klipping av gress». I løpet av de neste ukene kan annonsene dine bli utløst når folk søker etter slikt som «klipping av plen i nærheten» eller «lokale firmaer klipping av plen».

Behold kontrollen og fleksibiliteten

Med disse oppdateringene er det viktig at du beholder kontrollen og fleksibiliteten som er nødvendig for bedriften din. Av den grunn endrer vi også innstillingene for valg av søkeord. Hvis et søk for øyeblikket samsvarer med et søkeord med eksakt samsvar, et søkeord med setningssamsvar eller et søkeord med endringselement for fleksibelt samsvar i kontoen din, forhindrer vi at det aktuelle søket samsvarer med et annet søkeord med setningssamsvar eller endringselement for fleksibelt samsvar som nå er kvalifisert for den samme auksjonen på grunn av denne oppdateringen.3

Tenk deg for eksempel at du bruker søkeordene med setningssamsvar «klipping av plen» og «klipping av gress». Hvis søket «klipping av gress firma i nærheten» samsvarer med søkeordet «klipping av gress», samsvarer det fortsatt med dette søkeordet. Vi forhindrer at søkeordet «klipping av gress» utløser annonser i forbindelse med søket «klipping av plen firma i nærheten», selv om «klipping av gress» nå er kvalifisert for å samsvare med det aktuelle søket.

Følg de gode fremgangsmåtene nedenfor for å få størst mulig nytte av de kommende endringene:

• Overvåk resultatene: Det kan hende du oppnår varierende trafikk på grunn av disse endringene, så implementer dem etter behov. Du kan for eksempel endre bud eller sette søkeord på pause.
  • Vurder å bruke negative søkeord: Sjekk søketermrapporten regelmessig, og ta i bruk negative søkeord for å ekskludere uønskede treff. Vær oppmerksom på at denne oppdateringen ikke får innvirkning på de negative søkeordene dine, som ikke samsvarer med nære varianter.
  • Ta i bruk smart budgivning: Ved å bruke Googles maskinlæringsteknologi optimaliserer smart budgivning budene dine i sanntid for hver enkelt auksjon. Budene reduseres i auksjoner der annonsene dine er mindre relevante eller det ikke forventes at du får gode resultater.

Du kan finne ut mer om alternativene for søkeordsamsvar i Brukerstøtten for Google Ads.

Skrevet av Brandon Ervin, produktsjef for Google Ads

Interne Google-data, mai 2019.

2 I løpet av de kommende ukene lanseres denne endringen på engelsk, og vi kommer til å legge til andre språk i løpet av 2020.

3 Vi gjør vårt beste for å matche eksisterende trafikk med søkeordene dine, men i sjeldne tilfeller klarer vi ikke å få til dette. Hvis en kampanje for eksempel er begrenset av budsjettet, kan det hende at den ikke er kvalifisert til å bli vist i forbindelse med alle søk.