Meer geschikte klanten bereiken met woordgroepen en modifiers voor breed zoeken

31 juli 2019

Elk jaar worden er miljarden zoekopdrachten uitgevoerd op Google. Mensen zoeken naar van alles: van vluchten tot cadeau-ideeën voor de feestdagen. Hoewel mensen vaak op zoek zijn naar dezelfde antwoorden, verandert de manier waarop ze naar iets zoeken voortdurend. 15% van de zoekopdrachten die we elke dag zien, is nieuw.1

Eind vorig jaar zijn we begonnen exacte zoekwoorden te laten matchen met sterk gelijkende varianten, zodat u meer consumenten kunt bereiken zonder dat u uitgebreide zoekwoordenlijsten nodig heeft.

Met ingang van de komende weken worden modifiers voor breed zoeken en zoekwoordgroepen ook gematcht met woorden in de zoekopdracht die dezelfde betekenis hebben als het zoekwoord.2

We verwachten dat adverteerders die modifiers voor breed zoeken en zoekwoordgroepen gebruiken, gemiddeld 3-4% meer klikken en conversies voor deze zoekwoorden krijgen. De verwachting is ook dat gemiddeld 85% van die nieuwe klikken, netto nieuwe klikken zijn, wat betekent dat ze niet worden gedekt door uw bestaande zoekwoorden.

Meer, relevant verkeer met een modifier voor breed zoeken

Zoekwoorden met modifiers voor breed zoeken komen overeen met zoekopdrachten die dezelfde woorden bevatten als het zoekwoord of sterk gelijkende varianten hiervan. De overeenkomende woorden kunnen een willekeurige volgorde hebben en hoeven niet naast elkaar te staan.

Sterk gelijkende varianten van modifiers voor breed zoeken bevatten in het verleden alleen spelfouten, enkelvoud of meervoud, verbuigingen van de stam, afkortingen en accenten. Vanaf nu omvatten sterk gelijkende varianten ook woorden met dezelfde betekenis als het zoekwoord.

Stel dat u een hovenier bent en +gazon +maaien +service als uw zoekwoorden gebruikt. Voorheen werden uw advertenties mogelijk geactiveerd door zoekopdrachten zoals 'services voor het maaien van mijn gazon' of 'service voor gazon maaien en kanten knippen'. Nu kunnen uw advertenties ook worden geactiveerd wanneer mensen zoeken naar bijvoorbeeld 'services voor grasmaaien en tuinieren' of 'prijzen voor grasmaaiservices'.

Zoekwoord met een modifier voor breed zoeken

Beide nieuwe overeenkomsten bevatten dezelfde betekenis als het oorspronkelijke zoekwoord: 'services voor gazon maaien'.

Meer, relevant verkeer met zoeken op woordgroep

Met zoekwoordgroepen kunnen uw advertenties worden weergegeven wanneer de zoekopdracht uw zoekwoord of sterk gelijkende varianten van de exacte woordgroep uit uw zoekwoord bevat, met extra woorden vóór of na het zoekwoord. Net als bij de update van zoekwoorden met modifiers voor breed zoeken, omvatten deze nu ook zoekopdrachten waarin woorden voorkomen die dezelfde betekenis hebben als het zoekwoord.

Zoekwoordgroep

Stel dat u weer dat hoveniersbedrijf bent en de zoekwoordgroep 'service voor gazon maaien' gebruikt. Voorheen werden uw advertenties mogelijk geactiveerd door zoekopdrachten zoals 'prijzen voor maaien van het gazon' of 'seizoensgebonden tarieven voor maaien van het gazon'. Met ingang van de komende weken kunnen uw advertenties ook worden geactiveerd wanneer mensen bijvoorbeeld zoeken naar 'grasmaaiservice in de buurt' of 'lokale grasmaaiservice'.

Controle en flexibiliteit behouden

Met deze updates is het belangrijk dat u de controle en flexibiliteit behoudt die uw bedrijf nodig heeft. Daarom brengen we ook een wijziging aan in de voorkeuren voor zoekwoordselectie. Als een zoekopdracht momenteel overeenkomt met een exact zoekwoord, een zoekwoordgroep of een zoekwoord met een modifier voor breed zoeken in uw account, voorkomen we dat die zoekopdracht overeenkomt met andere zoekwoordgroepen of zoekwoorden met een modifier voor breed zoeken die als gevolg van deze update nu in aanmerking komen voor dezelfde veiling.3

Stel dat u de woordgroepen 'service voor gazon maaien' en 'service voor grasmaaien' gebruikt. Als de zoekopdracht 'service voor maaien van gazon in de buurt' momenteel overeenkomt met het zoekwoord 'service voor gazon maaien', blijft de zoekopdracht overeenkomen met dat zoekwoord. We voorkomen dat het zoekwoord 'grasmaaiservice' een advertentie activeert voor de zoekopdracht 'service voor maaien van gazon in de buurt', ook al is 'grasmaaiservice' nu geschikt voor de zoekopdracht.

We hebben de volgende praktische tips voor u om de geplande wijzigingen maximaal te benutten:

• Houd de prestaties bij: Het verkeer kan als gevolg van deze wijzigingen fluctueren, dus voer indien nodig aanpassingen door. U kunt bijvoorbeeld biedingen wijzigen of zoekwoorden onderbreken.
  • Overweeg het gebruik van uitsluitingszoekwoorden: Controleer regelmatig het rapport Zoektermen en gebruik uitsluitingszoekwoorden om ongewenste overeenkomsten uit te sluiten. Deze update heeft geen invloed op de uitsluitingszoekwoorden die niet matchen met sterk gelijkende varianten.
  • Implementeer Slim bieden: Slim bieden optimaliseert uw biedingen in realtime voor elke veiling met behulp van de machine learning-technologie van Google. Biedingen in veilingen worden hiermee zelfs verlaagd wanneer uw advertenties minder relevant zijn of naar verwachting niet goed presteren.

Raadpleeg het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over zoektypen voor zoekwoorden.

Gepost door Brandon Ervin, Product Manager, Google Ads

1Interne gegevens van Google, mei 2019.

2Deze wijziging komt de komende weken beschikbaar voor het Engels. Meer talen volgen in 2020.

3We doen ons best bestaand verkeer met uw zoekwoorden te matchen. Het kan echter voorkomen dat dit in enkele gevallen niet gebeurt. Als een campagne bijvoorbeeld beperkt is door het budget, kan deze mogelijk niet voor alle zoekopdrachten worden weergegeven.