Descripció de la metodologia

A continuació trobareu un resum dels estàndards del sector per mesurar les impressions i la visibilitat de vídeo.

Media Rating Council logo

L'acreditació actual del Media Rating Council (MRC) certifica que:

• El mesurament d'impressions i de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve, tal com es recull a l'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve, compleix els estàndards del sector pel que fa al mesurament d'aquestes mètriques.
  • Els processos que fan possibles aquestes tecnologies són precisos. Això s'aplica a la tecnologia de mesurament de Google que s'utilitza en tots els tipus de dispositius (ordinadors, TV connectades, mòbils i tauletes), tant en navegadors com en aplicacions mòbils.

A continuació, trobareu un resum del procés de mesurament de vídeo que s'utilitza a YouTube Reserve.

Quina acreditació té Google?

L'acreditació certifica que la tecnologia de Google per mesurar les impressions i la visibilitat de vídeo compleix els estàndards del sector relatius al recompte de les impressions de publicitat en vídeo i al mesurament dels percentatges de visibilitat.
Les mètriques de visibilitat de vídeo han estat acreditades només en entorns d'ordinador, d'aplicacions mòbils i de webs per a mòbils.

Què inclou el procés d'auditoria?

Només l'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve rep l'acreditació de mètriques de vídeo de l'MRC. Les definicions d'aquestes mètriques es presenten a la secció Glossari de l'informe de visibilitat de vídeo.

L'auditoria inclou tot tipus de mesurament, d'agregació i de processament relacionats amb l'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve, que inclou la publicitat en vídeo in-stream omissible, in-stream no omissible i bumper venuda a través de reserva directa.

Què no inclou el procés d'auditoria?

Les solucions publicitàries de Google basades en impressions que no són de vídeo, com ara Google Marketing Platform, i els sistemes que mesuren els clics amb finalitats no comercials (com ara la Cerca de Google) no entren en l'abast d'aquesta auditoria. Tampoc no s'hi inclouen els sistemes relacionats amb la gestió i l'assistència, com ara Google Analytics. A més, els elements següents no formen part de l'acreditació:

• Altres informes de client (Unique Reach, Brand Lift, Emplaçament i altres) pel que fa a Reserves de YouTube.
  • Segmentació i seguretat de marca.
  • Altres tipus de dispositius.
  • Mètriques de clics.
  • YouTube TV, patrocinis, YouTube Kids i mastheads.

Metodologia per mesurar les impressions i la visibilitat de vídeo

Google utilitza una eina interna de reserves per planificar i reservar campanyes de YouTube en nom dels anunciants que opten pel servei de reserva directa.

El Paquet de desenvolupament de programari per a anuncis multimèdia interactius (SDK d'IMA), propietat de Google, s'integra directament al reproductor de vídeo de YouTube, a l'aplicació mòbil YouTube o als llocs web i a les aplicacions dels partners de vídeo per facilitar la comunicació entre els reproductors i el servidor d'anuncis amb l'objectiu de mesurar els vídeos. L'SDK d'IMA és una plantilla per difondre anuncis de vídeo (VAST) (versions 2.0, 3.0 i 4.0), amb una implementació d'etiquetes conforme a la normativa que s'utilitza per mesurar continguts d'anuncis de vídeo tant lineals com no lineals, a fi de difondre anuncis de vídeo digital i fer-ne el seguiment. L'SDK d'IMA també és compatible amb la versió 2.0 de la interfície per a la difusió d'anuncis en reproductors de vídeo (VPAID), que permet als anuncis i reproductors de vídeo comunicar-se entre si, i amb la llista de reproducció d'anuncis de vídeo múltiples (VMAP), que permet reproduir diversos anuncis al contingut dels anuncis de vídeo.

Tots els anuncis de vídeo de YouTube mesurats inclosos a l'informe de visibilitat de vídeo es publiquen com a anuncis in‑stream. Per mesurar les impressions d'anuncis de vídeo s'utilitza la metodologia del "recompte en iniciar-se la renderització". Les solucions de l'SDK d'IMA de Google Ads compleixen els requisits que estableixen les directrius d'impressió de vídeo pel que fa a l'inici de l'esdeveniment de mesurament després que el vídeo s'hagi emmagatzemat a la memòria intermèdia. Per tal de classificar els tipus de dispositius, l'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve fa servir una combinació de dades procedents de l'SDK d'aplicacions mòbils i d'agents d'usuari, tant de fonts internes com externes. D'aquesta manera, no depèn de tercers per dur a terme la classificació.

En alguns casos, la reproducció contínua és un factor, com ara quan la reproducció automàtica està activada o l'usuari mira un vídeo d'una llista de reproducció. Si és així, se segueixen determinades regles. Quan utilitzeu una xarxa Wi‑Fi, la reproducció contínua s'atura automàticament al cap de 4 hores. Quan utilitzeu una xarxa mòbil, la reproducció contínua s'atura si heu estat inactiu durant 30 minuts. Aproximadament el 17 % del trànsit de vídeo és atribuïble a la reproducció automàtica. Consulteu la secció TV connectada per als casos en què el dispositiu estigui apagat.

Pel que fa a la visibilitat de vídeo, Google Ads utilitza l'Active View description of methodology per mesurar la visibilitat, tal com s'indica a la plataforma d'informes de YouTube Reserve. L'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve comptabilitza una impressió de vídeo com a visible si almenys el 50 % de la creativitat de l'anunci de vídeo es mostra a l'àrea visible del navegador o de l'aplicació d'un usuari durant dos segons consecutius.

Metodologia de filtratge

Google tracta d'identificar i filtrar contínuament el trànsit no vàlid, tant el general (TNVG) com el sofisticat (TNVS), a través d'identificadors, activitats i patrons basats en dades. El procés d'identificació i filtratge s'aplica a les impressions de vídeo i inclou l'activitat no humana i el presumpte frau. Tanmateix, com que l'editor, l'anunciant o els seus agents respectius no poden saber o distingir sempre la identitat i la intenció dels usuaris, és poc probable que es pugui identificar tot el trànsit no vàlid i excloure'l dels resultats dels informes de manera proactiva. Per tal de protegir els processos de filtratge del trànsit no vàlid i impedir que s'interceptin o se'n faci enginyeria inversa, no es comunicarà cap dada dels procediments de filtratge específics, tret de les que es descriuen aquí, excepte als auditors i com a part del procés d'auditoria.
Per filtrar s'utilitzen tant els mètodes de filtratge d'identificació específica (inclosa l'obediència a fitxers d'instruccions de robots, llistes de filtratge i l'activitat de prova dels editors) com els basats en l'activitat (inclosa l'anàlisi de diverses activitats seqüencials, de l'activitat de dades atípiques, dels atributs d'interacció i d'altres activitats sospitoses).
A més, s'apliquen els paràmetres següents a la metodologia de filtratge:
  • Google no utilitza filtratge de tercers.
  • Fonts per identificar l'activitat no humana: Google fa servir la llista internacional d'aranyes i robots de l'IAB/ABCe i filtres addicionals segons les activitats anteriors de robots. S'utilitza el fitxer d'exclusions de la llista de robots de l'IAB.
  • Processos de filtratge basats en l'activitat: la identificació basada en l'activitat implica fer certs tipus d'anàlisis de patrons per trobar el comportament d'activitats que probablement s'identifiquen com a trànsit no humà. L'equip de qualitat del trànsit d'anuncis de Google té sistemes en marxa per identificar qualsevol activitat sospitosa i en fa el filtratge basat en l'activitat de manera adequada.
  • Tot el filtratge es fa amb posterioritat a l'activitat i de forma passiva. És a dir, l'usuari (navegador, robot o altres) rep el que ha sol·licitat sense que s'indiqui que s'ha marcat el trànsit que ha generat, ni que es filtrarà de cap altra manera i es traurà, ja que Google no vol indicar a l'agent d'usuari que la seva activitat ha accionat algun dels mecanismes de filtratge de Google. En alguns casos, també s'utilitza el bloqueig del front end quan és probable que la sol·licitud d'anunci que en resulti generi una activitat no vàlida. Històricament, es bloquegen menys del 2 % de les sol·licituds d'anuncis.
  • S'han implementat processos per treure l'activitat de prerecollida autoanunciada.
  • Quan es detecten incoherències o errors, hi ha processos per corregir aquestes dades i proporcionar reembossaments als anunciants. Aquests reembossaments es reflecteixen als resums de facturació. Els fitxers de registres no es malmeten gairebé mai, però hi ha processos per recuperar-los si és el cas.
  • S'han implementat processos per treure l'activitat des d'adreces IP internes de Google.
  • Les regles i els llindars de filtratge es monitoren contínuament. Es poden canviar manualment i s'actualitzen de manera automàtica i periòdica.
Nota: el percentatge de decisió del trànsit no vàlid general (GIVT) i del trànsit no vàlid sofisticat (SIVT) respecte al trànsit de Reserves de YouTube és del 100 %.

Aprenentatge automàtic

Google utilitza tècniques d'IA supervisades1 a través de mètodes com ara la classificació (per exemple, l'enfocament de xarxa neuronal), en què el model predirà el trànsit no vàlid (IVT) prenent una decisió sí/no sobre si un esdeveniment és no vàlid, i la regressió logística, en què el model puntua diverses activitats i es pren una decisió d'IVT en funció dels llindars de puntuació. Els models d'IA supervisats de Google també poden utilitzar mètodes d'arbre i de gràfic.

Les fonts de dades que s'utilitzen per a la IA de Google inclouen registres de consultes i interaccions ("registres d'anuncis"), dades que no són de registres i que es poden unir amb els registres d'anuncis i una varietat d'altres senyals de propietat complementaris. Google es basa en centenars de fonts de dades de mides diferents: el nombre total de registres per font de dades va de milers a bilions, en funció de la font de dades. Els models basats en el trànsit s'han d'avaluar com a dades d'entrada corresponents a un mínim de 7 dies de trànsit.

Per a les defenses actives, Google manté els procediments de monitoratge sobre els senyals de trànsit (dades d'entrenament) que alimenten els models, els quals activen alertes per a la intervenció humana si no es compleixen certs límits de llindar. Com a resultat, s'espera una precisió reduïda mínima, si n'hi ha.

Els models es tornen a entrenar contínuament quan és adequat i pràctic, i el rendiment dels models s'avalua regularment o contínuament. Com a resultat (de manera semblant als procediments de monitoratge descrits anteriorment), s'espera una precisió reduïda mínima, si n'hi ha.

Els biaixos a les dades d'entrenament i d'avaluació de la IA de Google són mínims i, si fossin materials, la defensa de l'IVT no s'aprovaria. Tots els projectes d'IA de Google ("llançaments") se sotmeten a un procés de revisió multifuncional abans que s'aprovin. Com a part d'aquest procés, s'avaluen el biaix per als models, així com les dades corresponents, i els projectes han de complir uns criteris de qualitat del trànsit d'anuncis predeterminats abans que s'aprovin. El monitoratge continu s'implementa per detectar l'emergència del biaix als models, que al seu torn activen les alertes i l'avaluació, l'anàlisi i les actualitzacions dels models.

Google aplica una combinació de tècniques d'IA o de revisió o intervenció humana a tot el trànsit. Per a algunes defenses, Google utilitza la generació de contactes basada en la IA, seguida d'una revisió humana. Altres defenses comencen amb dades de revisió humana i utilitzen la IA de Google per generalitzar. La nostra aplicació de tècniques d'IA i de revisió o intervenció humana està evolucionant, i l'ús que en fem varia en funció de diversos criteris, incloses les alertes, les escalades i les fluctuacions orgàniques en els tipus de trànsit no vàlid que puguin sorgir. Com a resultat, la distribució no es troba en un estat estable i el "nivell" de dependència de la IA de Google o de la revisió o intervenció humana fluctua al llarg del temps.

1 La IA de Google supervisada es basa en dades d'entrada i de sortida etiquetades, la qual cosa vol dir que hi ha una expectativa de quin serà el resultat d'un model d'IA.

Qualificació de partners d'empresa

Les polítiques d'anuncis del nivell de plataforma de YouTube s'apliquen a totes les parts. Obteniu més informació sobre les polítiques d'anuncis per a anunciants.

Google filtra el trànsit no vàlid de manera contínua i revisa els partners empresarials que reben grans quantitats de trànsit no vàlid. Es poden suspendre o tancar els comptes dels partners que reben contínuament grans quantitats de trànsit no vàlid.

Informes de dades de vídeo

El punt de contacte comercial de Google posa a disposició dels anunciants diferents tipus d'informes de reserves de YouTube (com ara Unique Rech, Brand Lift i altres).

Amb la finalitat d'obtenir l'acreditació de l'MRC, només són rellevants les mètriques que s'inclouen a l'informe de visibilitat de vídeo. Pot haver-hi una quantitat poc important de trànsit de YouTube TV a l'informe de visibilitat de vídeo per a entorns acreditats d'ordinadors i dispositius mòbils. La resta de mètriques d'impressions i de visibilitat de vídeo dels altres informes de Reserves de YouTube disponibles queden excloses de l'auditoria de l'acreditació.

L'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve recull les mètriques com a valors totals sense el SIVT en ordinadors, webs per a mòbils i en aplicacions mòbils. S'estima que el trànsit no vàlid general representa aproximadament el 23 % del total del trànsit no vàlid en les impressions de vídeo.

A l'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve s'hi mesuren i registren els formats d'anunci de vídeo que s'indiquen a continuació. La resta de formats d'anunci queden exclosos de l'informe, cosa que inclou els anuncis difosos a l'aplicació mòbil YouTube Kids.
  • Anuncis in-stream omissibles: els espectadors tenen l'opció d'ometre els anuncis de vídeo omissibles passats els 5 segons inicials. Després que es vegi un anunci omissible, el recompte de visualitzacions de YouTube augmenta si s'arriba a la marca de 30 segons de visualització o quan l'anunci s'ha vist completament. Les creativitats han de durar 12 segons com a mínim perquè augmenti el recompte de visualitzacions. Els anuncis de vídeo omissibles poden durar un màxim de 6 minuts.
  • Anuncis bumper: anuncis de vídeo breus que duren 6 segons aproximadament i es mostren abans o després del contingut de vídeo de YouTube, o bé durant el vídeo. Els anuncis bumper no són omissibles.
  • Anuncis de vídeo in-stream no omissibles: els espectadors no tenen l'opció d'ometre aquests anuncis. Els anuncis de vídeo no omissibles no augmenten el recompte de visualitzacions i poden durar un màxim de 15 o 20 segons, en funció de la regió on es mostren.

La zona horària que apareixerà a l'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve serà la mateixa de la campanya relacionada. També s'inclou una marca d'aigua a l'informe de visibilitat de vídeo de YouTube Reserve per comprovar la qualitat de les mètriques base (impressions, impressions no vàlides, impressions mesurables, impressions no mesurables, impressions visibles i impressions no visibles). Podeu comparar les xifres totals d'aquestes mètriques base de la marca d'aigua amb les xifres relacionades de la taula d'informes. Si hi hagués discrepàncies, adreceu-vos a la persona de contacte comercial de Google que tingueu assignada. L'informe "Visibilitat de vídeo de YouTube" està disponible en funció dels intervals de dates personalitzables. Adreceu-vos a la persona de contacte comercial de Google que tingueu assignada per sol·licitar l'informe.

TV connectada
Hem sotmès el servei de TV connectada (CTV) a l'acreditació de l'MRC, i aquestes mètriques s'afegiran a l'informe de visibilitat de vídeo un cop s'hagi rebut l'acreditació. Els dispositius de TV connectada que estan certificats per transmetre contingut de YouTube han d'informar l'aplicació quan l'aplicació no sigui visible (com ara en el cas de les entrades HDMI commutades per l'usuari o si l'usuari ha desactivat el dispositiu). Això assegura que YouTube para la reproducció de vídeo quan l'aplicació no és visible (i, de retruc, els anuncis no es difonen). En casos excepcionals, Google no pot determinar si un dispositiu de televisió està apagat. No hi ha limitacions de mesurament de latència.

Comunicat sobre el canvi de metodologia

Qualsevol canvi de metodologia es comunica a través dels anuncis d'Ajuda de Google Ads.

Comunicació d'informes de posició d'emplaçament

En aquests moments, Google no recull informació sobre posició d'emplaçament dels anuncis de vídeo. Als anuncis de vídeo de Google, la posició dels anuncis in-stream es determina, en part, per l'optimització que fa la IA de Google en nom dels anunciants i, en part, per l'inventari disponible dels patrons de comportament fluctuants dels nostres usuaris. Els algoritmes de difusió de Google assignen anuncis en funció d'aquests factors per a cada impressió individual. Això es diferencia dels informes de posició d'espais en TV lineal, en els quals l'espai és fix per a tots els espectadors.