Om tillgångsrapportering i Performance Max-kampanjer

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Tillgångsrapporten visar alla tillgångar som används i en Performance Max-kampanj så att du kan jämföra resultatet för flera olika tillgångar. Över tid kan du fatta strategiska beslut om dina tillgångar, till exempel om du ska rotera, ta bort eller förbättra dem. Med hjälp av denna rapport kan du fokusera på att skapa tillgångar som ger bättre resultat. Den gör också att du kan se när du ska skapa nya tillgångar som ger bättre resultat baserat på liknande tillgångar.

På den här sidan

Innan du börjar

Du måste skapa en Performance Max-kampanj för att se tillgångsrapporten. Läs mer om Performance Max-kampanjer.

Så här fungerar det

Nu kan du se resultatet av dina tillgångar på flera sätt. Du kan kontrollera resultatet av tillgångar i en tillgångsgrupp, en kampanj eller flera kampanjer samtidigt.

Så här kommer du åt tillgångsgruppsrapporten:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i menyn Avsnitt.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj den Performance Max-kampanj du vill se på sidan Kampanjer.
  5. Du omdirigeras då till Performance Max-kampanjens översiktssida. Klicka på Tillgångsgrupper i panelen till vänster under Kampanjer.
  6. Klicka på Visa detaljer för tillgångsgruppen vars tillgångsrapport du vill se.

Tillgångsrapporten på kampanjnivå

Så här ser du resultatet av alla tillgångar i en Performance Max-kampanj:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj den Performance Max-kampanj som du är intresserad av.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. På sidan Tillgångar väljer du Tillgångar i rullgardinsmenyn Tabellvy för att se resultatet av tillgångarna.

På bilden är visningsalternativen för tabellen Tillgångar på sidan Tillgångar i Google Ads markerade.

Gå till Performance Max-kampanjen. Klicka på fliken Tillgångar och välj Tillgångar.

Rapportering om tillgångar i en Performance Max-kanal

Så här ser du resultatet av alla tillgångar i flera Performance Max-kampanjer:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i menyn Avsnitt.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Här väljer du alternativet Tillgångar i rullgardinsmenyn Tabellvy och Performance Max i rullgardinsmenyn Kampanjtyp.
  5. Du kan även välja Visa Performance Max-kampanjer på fliken Tillgångar. Då visas tillgångsrapporterna för Performance Max-kanalen.

Bilden visar sidan Tillgångar i Google Ads.

Bilden visar hur du väljer Performance Max som kampanjtyp på sidan Tillgångar.

Innehåll i tillgångsgruppsrapporten

Filter och nedladdning

Om du har en lång lista över tillgångar kan du filtrera den efter tillgångens typ, godkännandestatus för policy och resultat. Du kan även utöka rapportvyn och ladda ned rapporten.

Tillgångar

I kolumnen Tillgång ser du

• innehållet i varje tillgång (till exempel text eller miniatyrbild)
  • tillgångens bildmått, om tillämpligt.

Status

I kolumnen Status anges eventuella policyöverträdelser för dina tillgångar. Du kan granska dessa överträdelser genom att hålla muspekaren över kolumnen Status och läsa mer om policyöverträdelsen. Åtgärda policyproblemet genom att gå till avsnittet Tillgångsgrupper och klicka på länken Redigera tillgångar.

Tillgångstyp

Kolumnen Tillgångstyp visar hur varje tillgång används. Detta är de tillgångar som finns:

• Beskrivning
  • Rubrik
  • Lång rubrik
  • Bild
  • Logotyp
  • YouTube-video
Obs! Tillgångar ska jämföras inom samma tillgångstyp. Statusen Låg för en bild är till exempel inte samma sak som Låg för en rubrik.

Resultat

I kolumnen Resultat rankas tillgångarnas resultat jämfört med andra tillgångar av samma typ. Du kan förbättra resultatet av din kampanj genom att ersätta lågpresterande tillgångar med liknande tillgångar som ger bra resultat. Vi rekommenderar att du inte tar bort lågpresterande tillgångar utan att ersätta dem, eftersom det kan begränsa antalet annonser som visas i din kampanj. I denna kolumn ser du vilka tillgångar av samma typ som har betyget

• Lågt, det vill säga lågt resultat jämfört med alla andra tillgångar av samma typ för alla egendomar
  • Bra, det vill säga bra resultat jämfört med alla andra tillgångar av samma typ
  • Bäst, det vill säga ett av de bästa resultaten jämfört med alla tillgångar av samma typ för en eller flera egendomar.

Följande värden finns också i resultatkolumnen:

• Vilande visas när tillgången just har laddats upp och ännu inte har betygsatts. Du kan kontrollera tillgångens resultat igen senare.
  • Statusen Otillräcklig data innebär att det antingen inte finns tillräckligt med data för att tillgången nyligen har skapats eller redigerats eller för att systemet fortfarande lär sig. Detta betyg kan också visas när det inte finns tillräckligt många tillgångar att jämföra med. Du kan återkomma senare eller läsa igenom kampanjoptimeringsåtgärder, som budgetmöjligheter, för att se till att en tillgång visas oftare.
  • Inte tillämpligt visas när tillgången är en HTML5-tillgång, är en automatiskt skapad tillgång eller inte har godkänts.

Källa

I kolumnen Källa kan du se om en tillgång har laddats upp av en annonsör eller om den har skapats automatiskt, till exempel har förbättrats av Google.

• Annonsör: Tillgången har tillhandahållits av Annonsören.
  • Förbättrad av Google: Automatiska varianter av tillgången med olika bildformat skapas för att maximera resultatet på plattformar anpassade för stående format, till exempel YouTube Shorts.
  • Automatiskt skapad: Google skapar automatiskt unika tillgångar för att maximera resultatet i ett visst sammanhang, till exempel för en specifik sökfråga.

Kombinationsrapport

I kombinationsrapporten för Performance Max-kampanjer kan du se vilka tillgångskombinationer för varje tillgångsgrupp i en Performance Max-kampanj som ger bäst resultat. Du kan även få en bild av hur annonsmaterialet ser ut i annonser genom att visa olika tillgångskombinationer som ger bra resultat från varje tillgångsgrupp.

I kombinationsrapporten kategoriseras tillgångskombinationer efter tillgångstyp, som text, bilder och videor. Du ser en lista över de sex bästa kombinationerna i varje kategori så att du kan lägga fokus på dina bästa annonser. Du kan även använda kombinationsrapporten för att förhandsgranska hur dina tillgångskombinationer skulle se ut i olika kanaler, till exempel Sök, Display, YouTube, Gmail och Förslag.

Anvisningar

Så här hittar du kombinationsrapporten för en Performance Max-kampanj:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i menyn Avsnitt.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. På sidan Kampanjer väljer du den Performance Max-kampanj du vill visa.
  5. Klicka på fliken Tillgångsgrupper.
  6. Klicka på Visa detaljer på tillgångsgruppskortet.
  7. På sidan Tillgångsrapport klickar du på fliken Kombinationer.
  8. Här ser du 18 rutor som visar de sex bästa kombinationerna för text-, bild- och videotillgångar, rangordnade efter resultat.
  9. Klicka på Förhandsgranska annonser på rutorna för att förhandsgranska tillgångskombinationer för olika nätverk.

Innehåll i rapporten om tillgångar för enskilda kampanjer och flera kampanjer

Filter och nedladdning

Om du har en lång lista över tillgångar kan du filtrera den efter tillgångens typ, godkännandestatus för policy och resultat. Du kan även utöka rapportvyn och ladda ned rapporten.

Tillgångar

I kolumnen Tillgång ser du

• innehållet i varje tillgång, till exempel text, bild och videominiatyrer
  • tillgångens bildmått, om tillämpligt.

Används av

I Används av kan du se antalet tillgångsgrupper som använder tillgången genom att hålla muspekaren över värdet. Då visas en lista över de tillgångsgrupper som för närvarande använder den tillgången.

Tillgångstyp

Kolumnen Tillgångstyp visar hur varje tillgång används. Detta är de tillgångar som finns:

• Beskrivning
  • Rubrik
  • Lång rubrik
  • Bild
  • Logotyp
  • YouTube-video
Obs! Tillgångar ska jämföras inom samma tillgångstyp. Statusen Låg för en bild är till exempel inte samma sak som Låg för en rubrik.

Resultatklassificering för tillgångar i Performance Max-kampanjer

Resultatklassificering kartlägger resultatet för en tillgång under de senaste 30 dagarna och resultatet delas upp i olika kategorier. I kolumnen Resultat kan du även se andra klassificeringar som vilande, inte tillämpligt eller otillräcklig data. Om du håller muspekaren över ”%” i en specifik betygskolumn visas de tillgångsgrupper där tillgången har denna klassificering. Detta visar det genomsnittliga resultatet för tillgången i alla tillgångsgrupper där den används:

Klassificering av tillgångars resultat

Beskrivning

Bäst

Tillgången har ett av de bästa resultaten jämfört med alla tillgångar av samma typ för en eller flera egendomar.

Bra Tillgången ger tillräckligt bra resultat jämfört med alla andra tillgångar av samma typ.
Låg Tillgången ger lågt resultat jämfört med alla andra tillgångar av samma typ i alla egendomar.

Inte tillämpligt

Det går av någon anledning inte att bedöma tillgången, till exempel att den är i formatet HTML 5, har länkats automatiskt eller inte har godkänts.
Vilande Tillgången är ny eller har nyligen aktiverats i en tillgångsgrupp och har inte fått någon resultatklassificering ännu.

Otillräcklig data

Det finns inte tillräckligt med data för att beräkna resultatet. Detta kan bero på något av följande:
  • Tillgångsgruppen har inte haft tillräckligt många exponeringar.
  • Det finns inte tillräckligt många liknande tillgångar inom fälttypen att jämföra med.

Källa

I kolumnen Källa kan du se om en tillgång har laddats upp av en annonsör eller om den skapats eller förbättras automatiskt.

Tillgångsgruppsrapportering

I rapporten Tillgångsgrupp för Performance Max-kampanjer kan du se resultatmätvärden som konverteringar och konverteringsvärde på tillgångsgruppsnivå i din kampanj. I denna rapport kan du

• upptäcka vilka tillgångsgrupper som förbättrar resultatet på kampanjnivå
  • ta reda på hur dina tillgångsgrupper fungerar tillsammans med dina mål på kampanjnivå
  • visa annonsstyrka, målgrupper, konverteringar, konverteringsvärde och status i alla dina tillgångsgrupper.

Läs mer om tillgångsgruppsrapportering.