Om rapportering om elementer i Performance Max

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

I elementrapporten lister vi opp alle elementene som er brukt i en Performance Max-kampanje, så du kan sammenligne resultatene fra en rekke ulike elementer. Over tid kan du ta bedre strategiske beslutninger om elementene, for eksempel hvilke du vil fjerne, rotere eller forbedre. Denne rapporten gjør at det blir enklere å lage lønnsomme elementer. I rapporten blir det også indikert når du bør opprette nye elementer som kan føre til bedre resultater, basert på lignende elementer.

På denne siden

Før du begynner

Du må konfigurere en Performance Max-kampanje for å se elementrapporten. Finn ut mer om Performance Max-kampanjer.

Slik fungerer det

Nå kan du se elementresultater på flere måter. Du kan sjekke elementresultatene fra en kampanje, en elementgruppe eller flere kampanjer samtidig.

Følg denne fremgangsmåten for å se elementgrupperapporten:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg Performance Max-kampanjen du vil se, på Kampanjer-siden.
  5. Nå blir du viderekoblet til oversiktssiden for Performance Max-kampanjen. Klikk på Elementgrupper under «Kampanjer» i panelet til venstre.
  6. Klikk på Se detaljer på kortet for elementgruppen der du vil se den tilhørende elementrapporten.

Rapportering om elementer på kampanjenivå

Følg denne veiledningen for å gjennomgå resultatene fra alle elementene i en Performance Max-kampanje:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Velg den aktuelle Performance Max-kampanjen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg Elementer fra Tabellvisning-rullegardinmenyen på Elementer-siden for å se elementresultatene.

Her fremheves alternativene for visning av elementer i tabellvisningen på Elementer-siden i Google Ads.

Velg den aktuelle Performance Max-kampanjen under Kampanjer, klikk på Elementer-fanen, og velg Elementer.

Rapportering om elementer i ulike Performance Max-kanaler

Du kan sjekke resultatene fra alle elementene i flere Performance Max-kampanjer ved å følge denne veiledningen:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg «Elementer» fra «Tabellvisning»-rullegardinmenyen og «Performance Max» fra «Kampanjetype»-rullegardinmenyen.
  5. Alternativt kan du velge «Se Performance Max-kampanjer» på «Elementer»-fanen, så får du se elementrapportene for Performance Max-kanalen.

Her vises Innholdselementer-siden i Google Ads.

Her blir Performance Max valgt som kampanjetype på Elementer-siden.

Dette finner du i elementgrupperapporten

Filtre og nedlasting

Hvis du har en lang liste med elementer, kan du filtrere den etter elementtype, resultater og godkjenningsstatus i forbindelse med retningslinjene. Du kan også vise rapportvisningen eller laste ned rapporten.

Elementer

I Element-kolonnen kan du se

• innholdet i hvert element (f.eks. tekst og miniatyrbilder)
  • størrelsene på bildeelementer (hvis aktuelt)

Status

I Status-kolonnen kan du se eventuelle brudd på retningslinjene som finnes i elementene dine. Du kan finne ut mer om de aktuelle bruddene på retningslinjene ved å holde markøren over Status-kolonnen. For å løse problemet knyttet til retningslinjene må du gå til «Elementgrupper»-delen og følge «Rediger elementer»-linken.

Elementtype

I Elementtype-kolonnen blir det definert hvordan de enkelte elementene skal brukes. Her er elementene du kan finne:

• beskrivelser
  • overskrifter
  • lange overskrifter
  • bilder
  • logoer
  • YouTube-videoer
Merk: Elementer skal sammenlignes med utgangspunkt i elementtype. For eksempel er en «lav» rangering for et bilde ikke det samme som en «lav» rangering for en overskrift.

Resultater

I Resultater-kolonnen rangeres elementenes resultater opp mot de andre elementene av den samme typen. Du kan få bedre kampanjeresultater ved å erstatte lite lønnsomme elementer med lignende, mer lønnsomme elementer. Vi fraråder deg å slette lite lønnsomme elementer uten å erstatte dem, da dette kan begrense antallet annonser fra kampanjen du får vist. I denne kolonnen ser du hvilke elementer av den samme typen som har rangeringen

• lav, altså at resultatene er svake sammenlignet med resultatene fra alle de andre elementene av den samme typen på alle områder
  • god, noe som indikerer greie nok resultater sammenlignet med resultatene fra alle de andre elementene av den samme typen
  • best, som indikerer at disse elementene er blant de aller mest lønnsomme elementene av denne typen på ett eller flere områder

Du kan også finne disse verdiene i Resultater-kolonnen:

• Venter vises når elementet nettopp er lastet opp og ennå ikke har fått noe poengvurdering. Du kan komme tilbake senere for å sjekke elementresultatene.
  • Ikke nok data-statusen indikerer at det ikke finnes nok data fordi elementet nylig er opprettet eller redigert, eller fordi systemet fortsatt er i innlæringsfasen. Denne statusen kan også vises når det ikke finnes nok elementer det kan sammenlignes med. Du kan komme tilbake senere eller gjennomgå mulige handlinger knyttet til kampanjeoptimalisering, for eksempel budsjettmuligheter, for å sikre at elementet vises oftere.
  • Ikke relevant vises når elementet er et HTML5-element eller et element som er opprettet automatisk, eller hvis det ikke blir godkjent.

Kilde

I Kilde-kolonnen kan du se om elementer ble lastet opp av annonsører eller opprettet automatisk, for eksempel «Forbedret av Google Ads».

• Annonsør: Elementet er lastet opp av annonsøren.
  • Forbedret av Google: Automatiserte varianter av elementet ditt vises i ulike høyde/bredde-forhold for at du skal maksimere resultatene på vertikale plattformer som YouTube Shorts.
  • Automatisk opprettet: Google oppretter automatisk unike elementer for å maksimere resultatene i en gitt kontekst, blant annet for bestemte søk.

Kombinasjoner-rapporten

I Kombinasjoner-rapporten for Performance Max-kampanjer kan du se de mest lønnsomme elementkombinasjonene i hver elementgruppe i en Performance Max-kampanje. I tillegg viser den hvordan markedsføringsinnholdet ditt blir seende ut i annonser, ved at de mest lønnsomme elementkombinasjonene fra hver elementgruppe fremheves.

Kombinasjoner-rapporten kategoriserer elementkombinasjoner etter elementtype, for eksempel tekst, bilder og videoer, og viser de seks beste kombinasjonene i hver kategori, slik at du kan fokusere på de mest lønnsomme annonsene. I Kombinasjoner-rapporten kan du også se en forhåndsvisning av de aktuelle elementkombinasjonene i ulike kanaler, for eksempel søk, Gmail, YouTube, Discover og Displaynettverket.

Veiledning

Slik finner du Kombinasjoner-rapporten om Performance Max-kampanjen din:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg Performance Max-kampanjen du vil se, på Kampanjer-siden.
  5. Klikk på Elementgrupper-fanen.
  6. Klikk på Se detaljer på elementgruppekortet.
  7. Klikk på Kombinasjoner-fanen på Elementrapport-siden.
  8. Den er inndelt i 18 felter og viser de seks mest lønnsomme kombinasjonene av tekst-, bilde- og videoelementer, rangert etter resultater.
  9. Klikk på Forhåndsvis annonser på disse feltene for å se en forhåndsvisning av elementkombinasjonene i ulike nettverk.

Dette finner du i elementrapporteringen om enkeltkampanjer og flere kampanjer

Filtre og nedlasting

Hvis du har en lang liste med elementer, kan du filtrere den etter elementtype, resultater og godkjenningsstatus i forbindelse med retningslinjene. Du kan også vise rapportvisningen eller laste ned rapporten.

Elementer

I Element-kolonnen kan du se

• innholdet i hvert element, for eksempel tekst, bilde og videominiatyrbilder
  • størrelsene på bildeelementer (hvis aktuelt)

Brukes av

Under «Brukes av» kan du se hvor mange elementgrupper elementet brukes av, ved å holde markøren over tallet. Da får du se en liste over elementgruppene som per nå bruker dette elementet.

Elementtype

I Elementtype-kolonnen blir det definert hvordan de enkelte elementene skal brukes. Her er elementene du kan finne:

• beskrivelser
  • overskrifter
  • lange overskrifter
  • bilder
  • logoer
  • YouTube-videoer
Merk: Elementer skal sammenlignes med utgangspunkt i elementtype. For eksempel er en «lav» rangering for et bilde ikke det samme som en «lav» rangering for en overskrift.

Vurderinger av resultatene fra elementer i Performance Max-kampanjer

Resultatvurderingen viser resultatene oppnådd med et element de siste 30 dagene, og resultatene er inndelt i ulike kategorier. I resultatkolonnen kan du i tillegg se andre vurderinger som «Venter», «Ikke relevant» og «Ikke nok data». Hvis du holder markøren over «%» i en bestemt vurderingskolonne, ser du alle elementgruppene dette elementet har en vurdering i. Her vises det gjennomsnittlige resultatet elementet har i alle elementgruppene det brukes i:

Resultatvurdering for elementer

Beskrivelse

Best

Elementet er blant de aller mest lønnsomme elementene av denne typen på ett eller flere områder.

God Du har greie nok med dette elementet sammenlignet med resultatene du får med alle de andre elementene av den samme typen.
Lav Du oppnår dårlige resultater med dette elementet sammenlignet med resultatene du får med alle de andre elementene av den samme typen i ulike områder.

Ikke relevant

Elementet kan ikke vurderes av ulike årsaker, for eksempel HTML5, at det er automatisk tilknyttet, eller at der ikke er godkjent.
Venter Elementet er nytt eller nylig aktivert i en elementgruppe, og vi har foreløpig ingen resultatvurdering

Ikke nok data

Elementet har ikke nok data til at poengsummer kan beregnes. Dette kan være av disse årsakene:
  • Elementgruppen har ikke nok visninger.
  • Det finnes ikke mange nok lignende elementer i felttypen til at resultatene kan sammenlignes.

Kilde

I Kilde-kolonnen kan du se om elementer ble lastet opp av annonsører eller opprettet eller forbedret automatisk.

Rapportering om elementgrupper

I Elementgruppe-rapporten for Performance Max-kampanjer kan du sjekke resultatberegninger, for eksempel antallet konverteringer og konverteringsverdien, på elementgruppenivå i kampanjer. I denne rapporten kan du se

• hvilke elementgrupper som i størst grad bidrar til gode resultater på kampanjenivå
  • resultatene fra elementgruppene side om side med målene du har på kampanjenivå
  • statusene, annonsekvaliteten, målgruppene, konverteringene og konverteringsverdiene i alle elementgruppene

Finn ut mer om rapportering om elementgrupper.

Linker til relatert innhold