Over componentenrapportage in Performance Max

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

In het componentenrapport staat elke component die in een Performance Max-campagne wordt gebruikt, zodat u de prestaties van de verschillende componenten kunt vergelijken. Na verloop van tijd kunt u strategische beslissingen over de componenten nemen, zoals welke u wilt rouleren, verwijderen of verbeteren. Hierdoor kunt u componenten maken die betere prestaties opleveren. Op basis van vergelijkbare componenten geeft het rapport ook aan wanneer u nieuwe componenten moet maken die beter presteren.

Op deze pagina

Voordat u begint

U moet een Performance Max-campagne instellen om het componentenrapport door te nemen. Ontdek meer informatie over Performance Max-campagnes.

Hoe het werkt

U kunt nu op meerdere manieren achterhalen hoe uw componenten presteren. U kunt de componentprestaties in een componentengroep, campagne of meerdere campagnes tegelijk controleren.

Zo neemt u het rapport Componentengroep door:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer op de pagina Campagnes de Performance Max-campagne die u wilt bekijken.
  5. U wordt omgeleid naar de overzichtspagina van de Performance Max-campagne. Klik in het linkerdeelvenster op Componentengroepen onder Campagnes.
  6. Klik op Details tonen op de kaart van de componentengroep waarvan u het componentenrapport wilt weergeven.

Rapportage over componenten op campagneniveau

Zo controleert u de prestaties van alle componenten in een Performance Max-campagne:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Selecteer de Performance Max-campagne waarin u bent geïnteresseerd.
  3. Klik op Componenten.
  4. Selecteer op de pagina Componenten de optie Componenten in het dropdownmenu Tabelweergave. De prestaties van de componenten worden dan getoond.

Deze afbeelding toont de weergaveopties voor de tabel Componenten op de pagina Componenten in Google Ads.

Selecteer de Performance Max-campagne door op Campagne te klikken en dan op Performance Max. Klik daarna op het tabblad Componenten en selecteer Componenten.

Rapportage over Performance Max-kanaalcomponenten

Zo controleert u de prestaties van alle componenten in meerdere Performance Max-campagnes:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Componenten.
  4. Selecteer hier de optie Componenten in het dropdownmenu Tabelweergave en de optie Performance Max in het dropdownmenu Campagnetype.
  5. U kunt ook Performance Max-campagnes selecteren op het tabblad Componenten. U krijgt dan de componentenrapporten voor het Performance Max-kanaal.

Deze afbeelding staat voor de pagina Componenten in Google Ads.

Deze afbeelding toont hoe u Performance Max selecteert als campagnetype op de pagina Componenten.

Wat u in het rapport Componentengroep kunt vinden

Filteren en downloaden

Als u een lange itemlijst heeft, kunt u filteren op itemtype, goedkeuringsstatus voor het beleid en prestaties. U kunt ook de rapportweergave uitbreiden en het rapport downloaden.

Componenten

In de kolom Componenten staat het volgende:

• De content van elke component, zoals tekst of een thumbnail
  • De afmetingen van elke component voor afbeeldingen, indien van toepassing

Status

In de kolom Status staan eventuele beleidsschendingen van uw componenten. Plaats de muisaanwijzer op de kolom Status voor meer informatie over de beleidsschending. Als u het beleidsprobleem wilt oplossen, gaat u naar het gedeelte Componentengroepen en klikt u op de link Componenten bewerken.

Componenttype

In de kolom Componenttype staat hoe elke component wordt gebruikt. U kunt de volgende componenten vinden:

• Beschrijving
  • Kop
  • Lange kop
  • Afbeelding
  • Logo
  • YouTube-video
Opmerking: Vergelijk componenten alleen met andere componenten van hetzelfde type. U kunt een slecht presterende afbeelding bijvoorbeeld niet vergelijken met een slecht presterende kop.

Prestaties

In de kolom Prestaties staat hoe de componenten presteren ten opzichte van andere componenten van hetzelfde type. Als u de campagneprestaties wilt verbeteren, kunt u slecht presterende componenten vervangen door vergelijkbare, goed presterende componenten. We raden af slecht presterende componenten te verwijderen zonder ze te vervangen, omdat hierdoor de advertentieweergave van uw campagne kan worden beperkt. In deze kolom staat welke componenten van hetzelfde type zijn:

• Laag: de component presteert slecht ten opzichte van alle andere componenten van hetzelfde type in verschillende property's.
  • Goed: het item presteert naar behoren ten opzichte van alle andere items van hetzelfde type.
  • Best: de component is een van de best presterende componenten van hetzelfde type in een of meer property's.

De volgende waarden kunnen ook in de kolom Prestaties worden getoond:

• In behandeling wordt getoond als de component net is geüpload en nog geen score heeft. U kunt later opnieuw de prestaties van de component controleren.
  • De status Niet genoeg gegevens geeft aan dat er onvoldoende gegevens zijn omdat de component net is gemaakt of bewerkt, of omdat het systeem nog aan het leren is. Deze status kan ook worden getoond als er niet genoeg componenten zijn om te vergelijken. Probeer het later opnieuw of controleer de acties voor campagneoptimalisatie, zoals budgetmogelijkheden, om te zorgen dat een component vaker wordt getoond.
  • Niet van toepassing wordt getoond als de component een HTML5-component of een automatische component is of is afgekeurd.

Bron

De kolom Bron geeft aan of een component door een adverteerder is geüpload of automatisch is gemaakt, zoals Verbeterd door Google.

• Adverteerder: De component is geleverd door de adverteerder.
  • Verbeterd door Google: Automatisch gemaakte varianten van uw component worden in verschillende beeldverhoudingen geleverd om de prestaties op geschikte platforms voor verticale indelingen, zoals YouTube Shorts, te maximaliseren.
  • Automatisch gemaakt: Google maakt automatisch unieke componenten om de prestaties voor een bepaalde context, zoals een specifieke zoekopdracht, te maximaliseren.

Rapport Combinaties

In het rapport Combinaties voor Performance Max-campagnes kunt u de best presterende combinaties van componenten voor elke componentengroep in deze campagnes bekijken. U kunt ook visualiseren hoe uw advertentiemateriaal als advertentie wordt weergegeven door de best presterende combinaties van componenten uit elke componentengroep te tonen.

In het rapport Combinaties worden combinaties van componenten gecategoriseerd op basis van componenttypen, zoals tekst, afbeeldingen en video's. Ook worden de 6 beste combinaties in elke categorie vermeld. Hierdoor kunt u zich op uw beste advertenties richten. In het rapport Combinaties kunt u ook een voorbeeld weergeven van uw combinaties van componenten op verschillende kanalen, zoals Zoeken, Display, YouTube, Gmail en Discover.

Instructies

Zo vindt u het rapport Combinaties voor uw Performance Max-campagne:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer op de pagina Campagnes de Performance Max-campagne die u wilt bekijken.
  5. Klik op het tabblad Componentengroepen.
  6. Klik op de kaart met componentengroepen op Details tonen.
  7. Klik op de pagina Componentenrapport op het tabblad Combinaties.
  8. U heeft 18 tegels waarop de 6 beste combinaties van tekstcomponenten, componenten voor afbeeldingen en videocomponenten worden getoond, gerangschikt op prestaties.
  9. Klik op Advertentievoorbeelden in deze tegels om een voorbeeld van de combinaties van componenten in verschillende netwerken weer te geven.

Wat u in het componentenrapport voor één campagne en meerdere campagnes kunt vinden

Filteren en downloaden

Als u een lange itemlijst heeft, kunt u filteren op itemtype, goedkeuringsstatus voor het beleid en prestaties. U kunt ook de rapportweergave uitbreiden en het rapport downloaden.

Componenten

In de kolom Componenten staat het volgende:

• De content van elke component, zoals tekst, afbeeldingen en videothumbnails
  • De afmetingen van elke component voor afbeeldingen, indien van toepassing

Gebruikt door

Bij Gebruikt door staat het aantal componentengroepen met de component. Als u de cursor op het getal plaatst, wordt de lijst met componentengroepen getoond die de betreffende component op het moment gebruiken.

Componenttype

In de kolom Componenttype staat hoe elke component wordt gebruikt. U kunt de volgende componenten vinden:

• Beschrijving
  • Kop
  • Lange kop
  • Afbeelding
  • Logo
  • YouTube-video
Opmerking: Vergelijk componenten alleen met andere componenten van hetzelfde type. U kunt een slecht presterende afbeelding bijvoorbeeld niet vergelijken met een slecht presterende kop.

Prestatiebeoordeling van componenten in Performance Max-campagne

De prestatiebeoordeling geeft de prestaties van een component in de afgelopen 30 dagen aan. De prestaties zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. In de kolom Prestaties kunt u ook andere beoordelingen controleren: In behandeling, Niet van toepassing en Niet genoeg gegevens. Als u de cursor op een % in een specifieke beoordelingskolom plaatst, worden de componentengroepen met deze component gemarkeerd. U krijgt dan een beeld van hoe uw component gemiddeld presteert in alle componentengroepen waarin deze wordt gebruikt:

Beoordeling van componentprestaties

Beschrijving

Best

Een van de best presterende componenten van hetzelfde type in een of meer property's.

Goed Een component presteert goed genoeg in vergelijking met alle andere componenten van hetzelfde type.
Laag Een slecht presterende component in vergelijking met alle andere componenten van hetzelfde type voor verschillende property's.

Niet van toepassing

De component kan om verschillende redenen niet worden beoordeeld, bijvoorbeeld omdat deze een HTML5-component of een automatische component is, of is afgekeurd.
In behandeling De component is nieuw of recent geactiveerd in een componentengroep en we hebben nog geen prestatiebeoordeling.

Niet genoeg gegevens

Er zijn niet genoeg gegevens over de component om een score te berekenen. Dit kan een van de volgende redenen hebben:
  • De componentengroep heeft niet genoeg vertoningen.
  • Er zijn niet genoeg vergelijkbare componenten in het veldtype om deze component mee te vergelijken.

Bron

De kolom Bron geeft aan of een component door een adverteerder is geüpload of automatisch is gemaakt of verbeterd.

Rapportage over componentengroepen

In het rapport Componentengroep voor Performance Max-campagnes kunt u prestatiestatistieken, zoals uw conversie- en conversiewaarde, doornemen op componentengroepniveau van uw campagne. In dit rapport kunt u het volgende doen:

• Ontdekken welke componentengroepen de prestaties op campagneniveau verbeteren.
  • Meer informatie doornemen over hoe uw componentengroepen presteren naast uw doelen op campagneniveau.
  • De advertentiekwaliteit, doelgroepen, conversies, conversiewaarde en status achterhalen voor uw componentengroepen.

Meer informatie over rapportage over componentengroepen