Maksimitulokset-kampanjoiden elementtiraportti

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Elementtiraportissa listataan kaikki Maksimitulokset‑kampanjassa käytetyt elementit, joten sen avulla voit vertailla eri elementtien tuottamia tuloksia. Pidemmällä aikavälillä voit tehdä fiksuja päätöksiä siitä, mitä elementtejä kannattaa esimerkiksi vuorotella, poistaa tai parantaa. Tämän raportin avulla voit keskittyä luomaan parempia tuloksia tuottavia elementtejä. Raportista saat myös osviittaa siitä, milloin kannattaa luoda uusia elementtejä, jotka samankaltaisten elementtien perusteella parantavat tuloksia.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

Sinulla on oltava Maksimitulokset‑kampanja, jotta voit nähdä elementtiraportin. Lue lisää Maksimitulokset‑kampanjoista.

Näin se toimii

Voit nyt katsoa elementtien tuloksia useilla eri tavoilla. Voit tarkistaa elementtien tulokset yhdellä kertaa koko elementtiryhmässä, kampanjassa tai useissa kampanjoissa.

Saat elementtiryhmäraportin näkyviin seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse Kampanjat‑sivulta sitä Maksimitulokset‑kampanjaa, jonka tietoja haluat katsoa.
  5. Tämän jälkeen sinut uudelleenohjataan Maksimitulokset‑kampanjan etusivulle. Klikkaa vasemmalla olevasta paneelista Kampanjat‑kohdasta Elementtiryhmät.
  6. Klikkaa sen elementtiryhmän kortista Näytä tiedot, jonka elementtiraporttia haluat katsoa.

Kampanjatason elementtiraportointi

Näin voit tarkistaa Maksimitulokset-kampanjan kaikkien elementtien tulokset:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Valitse haluamasi Maksimitulokset-kampanja.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse Elementit-sivun avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Elementit, jotta näet elementtien tulokset.

Kuvassa näkyy Elementit-taulukkonäkymän vaihtoehdot Google Adsin Elementit-sivulla.

Valitse ensin Maksimitulokset-kampanjan taso (siirry Maksimitulokset-kampanjaan), klikkaa sitten Elementit-välilehteä ja valitse Elementit.

Maksimitulokset-kampanjoiden kanavaelementtiraportointi

Näin voit tarkistaa useiden eri Maksimitulokset-kampanjoiden kaikkien elementtien tulokset:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta "Elementit" ja valitse avattavasta Kampanjatyyppi-valikosta "Maksimitulokset".
  5. Voit myös valita Elementit-välilehdeltä "Näytä Maksimitulokset-kampanjat". Tällöin näet Maksimitulokset-kampanjan kanavan elementtiraportit.

Kuvassa näkyy Google Adsin Elementit-sivu.

Kuvassa näkyy, miten kampanjatyypiksi valitaan Maksimitulokset Elementit-sivulta.

Elementtiryhmäraportin sisältö

Suodattimet ja raportin lataaminen

Jos sinulla on paljon elementtejä, voit suodattaa niitä elementtityypin, hyväksymistilan ja tulosten mukaan. Voit myös laajentaa raporttinäkymän tai ladata raportin.

Elementit

Elementit‑sarakkeesta näet

• kunkin elementin sisällön (esim. tekstin tai kuvan pikkukuvan)
  • elementit mittasuhteet, jos kyseessä on kuva.

Tila

Tila‑sarakkeesta näet elementtiesi mahdolliset käytäntörikkomukset. Saat lisätietoja käytäntörikkomuksesta viemällä hiiren Tila‑sarakkeen päälle. Voit ratkaista käytäntöön liittyvän ongelman siirtymällä Elementtiryhmät‑kohtaan ja klikkaamalla Muokkaa elementtejä ‑linkkiä.

Elementtityyppi

Elementtityyppi‑sarakkeessa näkyy, miten kutakin elementtiä käytetään. Voit nähdä seuraavanlaisia elementtejä:

• Kuvaus
  • Otsikko
  • Pitkä otsikko
  • Kuva
  • Logo
  • YouTube-video
Huom. Vertaile elementtejä tyypeittäin. Esimerkiksi arvio "heikko" ei tarkoita kuvan yhteydessä samaa kuin otsikon yhteydessä.

Tulokset

Tulokset‑sarakkeesta näet saman elementtityypin elementit paremmuusjärjestyksessä. Voit parantaa kampanjan tuloksia korvaamalla heikkoja tuloksia tuottavat elementit samantyyppisillä parempia tuloksia tuottavilla elementeillä. Heikkoja tuloksia tuottavia elementtejä ei kannata poistaa korvaamatta niitä, sillä tämä voi rajoittaa kampanjasi mainosten näkymistä. Tämä sarake näyttää, mitkä samantyyppiset elementit ovat saaneet arvion

• Heikko (eli ne tuottavat heikompia tuloksia kuin muut samantyyppiset elementit kaikissa mittauskokonaisuuksissa)
  • Hyvä (eli ne tuottavat samankaltaisia tuloksia kuin muut samantyyppiset elementit)
  • Paras (eli ne tuottavat tämäntyyppisistä elementeistä parhaita tuloksia yhdessä tai useammassa mittauskokonaisuudessa).

Tulossarakkeessa saattaa näkyä myös seuraavat arvot:

• Odottaa-arvo näkyy, kun elementti on juuri ladattu, mutta sitä ei ole vielä pisteytetty. Voit tarkistaa elementin tulostilanteen uudelleen myöhemmin.
  • Ei tarpeeksi dataa ‑tila tarkoittaa, että dataa ei ole riittävästi, koska elementti on vasta luotu, sitä on äskettäin muokattu tai oppiminen on järjestelmällä vielä kesken. Pisteytys voi näkyä myös, kun vertailtavia elementtejä ei ole riittävästi. Voit tarkistaa tilanteen myöhemmin uudelleen tai tutustua kampanjan optimointimahdollisuuksiin (esim. budjettimahdollisuuksiin), jos haluat varmistaa, että elementti näkyy useammin.
  • Ei sovellu näkyy, kun kyseessä on HTML5-elementti tai automaattisesti luotu elementti tai kun elementti on hylätty.

Lähde

Lähde‐sarakkeesta näet, onko elementti mainostajan lataama vai luotu automaattisesti, esim. Googlen parantama.

• Mainostaja: Mainostaja on lisännyt elementin.
  • Googlen parantama: Elementistä on saatavilla automaattisesti luotuja muunnelmia eri kuvasuhteissa, jotta tulokset ovat parhaat mahdolliset pystysuuntaisilla alustoilla (esim. YouTube Shortsissa).
  • Automaattisesti luotu: Google luo automaattisesti yksilöllisiä elementtejä, jotta tulokset ovat parhaat mahdolliset tietyssä kontekstissa, esim. tietty hakulauseke.

Yhdistelmät‑raportti

Maksimitulokset‑kampanjoiden Yhdistelmät‑raportista näet kunkin elementtiryhmän parhaita tuloksia tuottavat elementtiyhdistelmät Maksimitulokset‑kampanjassa. Sen avulla voit myös visualisoida, miten mainosaineistosi toimivat mainoksina, sillä raportissa esitellään useita parhaiten toimivia elementtiyhdistelmiä kustakin elementtiryhmästä.

Yhdistelmät‑raportissa elementtiyhdistelmät luokitellaan elementtityyppien (esim. teksti, kuvat ja videot) mukaan ja listataan kuusi parasta yhdistelmää kussakin kategoriassa. Näin voit keskittyä vain parhaiten toimiviin mainoksiisi. Yhdistelmät‑raportista näet myös, miltä elementtiyhdistelmät näyttäisivät eri kanavissa, kuten Haussa, Display‑verkostossa, YouTubessa, Gmailissa ja Discoverissa.

Ohjeet

Löydät Maksimitulokset‑kampanjasi Yhdistelmät‑raportin seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse Kampanjat‑sivulta se Maksimitulokset‑kampanja, jonka tietoja haluat katsoa.
  5. Klikkaa Elementtiryhmät‑välilehteä.
  6. Klikkaa elementtiryhmäkortista Näytä tiedot.
  7. Klikkaa Elementtiraportti‑sivulta Yhdistelmät‑välilehteä.
  8. Raportissa on 18 osiota, joissa näkyy kuusi suosituinta yhdistelmää teksti‑, kuva‑ ja videoelementeille paremmuusjärjestyksessä.
  9. Klikkaa osioiden kohdalta Esikatsele mainoksia, niin voit esikatsella sisältöyhdistelmiä eri verkostoissa.

Yhden ja usean kampanjan elementtiraportin sisältö

Suodattimet ja raportin lataaminen

Jos sinulla on paljon elementtejä, voit suodattaa niitä elementtityypin, hyväksymistilan ja tulosten mukaan. Voit myös laajentaa raporttinäkymän tai ladata raportin.

Elementit

Elementit‑sarakkeesta näet

• kunkin elementin sisällön (esim. tekstin, kuvan ja videon pikkukuvat)
  • elementin koon, jos kyseessä on kuva.

Käyttökohteet

Käyttökohteet-kohdasta näet niiden elementtiryhmien määrän, joissa elementtiä käytetään, kun viet hiiren määrän päälle. Näet myös listan elementtiryhmistä, joissa kyseistä elementtiä käytetään.

Elementtityyppi

Elementtityyppi‑sarakkeessa näkyy, miten kutakin elementtiä käytetään. Voit nähdä seuraavanlaisia elementtejä:

• Kuvaus
  • Otsikko
  • Pitkä otsikko
  • Kuva
  • Logo
  • YouTube-video
Huom. Vertaile elementtejä tyypeittäin. Esimerkiksi "heikko" ei tarkoita kuvan yhteydessä samaa kuin otsikon yhteydessä.

Maksimitulokset-kampanjoiden elementtien tulosarvio

Tulosarvio kuvaa elementin tuloksia 30:n viime päivän ajalta, ja tulokset on jaettu eri kategorioihin. Voit myös tarkistaa muut arviot (kuten Odottaa, Ei sovellu ja Tietoja ei ole riittävästi) tulossarakkeesta. Viemällä hiiren arviosarakkeessa näkyvän prosenttimerkin (%) päälle näet elementtiryhmät, joissa elementillä on tämä arvio. Tästä näet, miten elementti toimii keskimäärin kaikissa elementtiryhmissä, joissa sitä käytetään:

Elementin tulosarvio

Kuvaus

Paras

Elementti tuottaa parhaita tuloksia verrattuna kaikkiin samantyyppisiin elementteihin yhdessä tai useammassa mittauskokonaisuudessa.

Hyvä Elementti tuottaa riittävän hyviä tuloksia verrattuna kaikkiin muihin samantyyppisiin elementteihin.
Heikko Elementti tuottaa heikkoja tuloksia verrattuna kaikkiin muihin samantyyppisiin elementteihin kaikissa mittauskokonaisuuksissa.

Ei sovellu

Elementtiä ei voi arvioida useista eri syistä (esim. HTML 5, automaattisesti linkitetty tai hylätty).
Odottaa Elementti on uusi, tai se on otettu vasta käyttöön elementtiryhmässä, eikä tulosarviota vielä ole.

Ei tarpeeksi dataa

Elementistä ei ole tarpeeksi dataa käytettävissä pisteiden laskemiseen. Tämä voi johtua seuraavista syistä:
  • Elementtiryhmällä ei ole riittävästi impressioita.
  • Kenttätyypissä ei ole riittävästi samankaltaisia elementtejä, joihin tätä elementtiä voitaisiin verrata.

Lähde

Lähde‐sarakkeesta näet, onko elementti mainostajan lataama, onko elementti luotu automaattisesti tai onko elementtiä parannettu automaattisesti.

Elementtiryhmäraportointi

Maksimitulokset‑kampanjoiden Elementtiryhmä‑raportista näet tulosmittareita, kuten konversiot ja konversioarvot kampanjan elementtiryhmätasolla. Tämän raportin avulla

• näet, mitkä elementtiryhmät parantavat kampanjatason tuloksia
  • opit, miten elementtiryhmäsi toimivat kampanjatason tavoitteidesi kanssa
  • näet mainoksen vahvuuden, yleisöt, konversiot, konversioarvon ja tilan kaikissa elementtiryhmissä.

Lue lisää elementtiryhmäraportoinnista.