Google Ads-förvaltarkonton (MCC) och Smarta kampanjer

Ett Google Ads-förvaltarkonto (tidigare Mitt kundcenter eller Google MCC) är ett kraftfullt verktyg för hantering av flera Google Ads-konton eller Smarta kampanj-konton. Med ett förvaltarkonto kan du länka flera konton så att du kan visa dem på en enda plats.

Förvaltarkonton är perfekta för tredjepartsannonsörer som byråer och marknadsföringsexperter, eller stora annonsörer som hanterar flera konton.

Använda ett Google Ads förvaltarkonto med Smarta kampanjer

• Skapa nytt konto: Om du vill skapa ett Smart-kampanjkonto från ett förvaltarkonto klickar du på Skapa nytt konto. Du kan välja att skapa ett Google Ads eller Smart-kampanjkonto.
  • Rapportering: Standardrapportering är tillgänglig för Smarta kampanjkonton i förvaltarkonton. Läs mer om rapporter för förvaltarkonton.
  • Länka eller koppla bort ditt konto: Med ditt administratörskonto kan du när som helst enkelt länka och koppla bort nya eller befintliga Smart-kampanjkonton. Se anvisningarna för att länka eller ta bort länk till ditt förvaltarkonto.

Obs! Om du väljer Konto för smarta kampanjer skapas ett Google Ads-konto med smarta kampanjer i smartläge. Med detta val kan du när som helst ändra till expertläge där andra Google Ads-kampanjer kan skapas.

Jämförelse av Google-annonskampanjtyper

Vet du inte vilket konto du vill skapa? Jämföra Smart-kampanjer med andra typer av kampanjer i Google Ads

Tips

Med samlad fakturering kan förvaltarkontots användare samla fakturorna för alla berörda Google Ads-konton på en enda månadsfaktura. Då behöver du bara betala en faktura för att täcka kostnaderna för alla konton i ditt förvaltarkonto. Läs mer om samlad fakturering.