Vad du kan göra om ditt konto har utsatts för intrång

Att skydda ditt konto är av högsta prioritet för oss, och Google Ads har många kontrollmekanismer för att säkerställa att ditt konto är säkert.

Om vi ändå tror att ditt konto har utsatts för intrång stänger vi av ditt Google Ads-konto tillfälligt för att förhindra att dina annonser visas. Vi inaktiverar också ditt Google-konto för att minimera de potentiella skadorna. När vi har inaktiverat ditt Google-konto kan du inte använda några produkter som är kopplade till det Google-kontot, som YouTube, Gmail och andra Google-produkter.

Om ditt Google Ads-konto har stängts av på grund av obehörig kontoåtkomst, eller om du helt enkelt misstänker obehörig kontoåtkomst, följer du anvisningarna nedan så kan vi hjälpa dig att få åtkomst ditt konto så snart som möjligt igen.

1. Återställa Google-kontot.

2. Rapportera det Google Ads-konto som utsatts för intrång.

3. Ring kontoansvarig direkt om du har en sådan.

4. När du har återställt ditt konto bör du aktivera tvåstegsverifiering för ditt Google-konto. Observera att om det tillkommit utgifter från obehöriga aktiviteter i ditt Google Ads-konto krävs detta steg innan du kan påbörja ersättningsprocessen. Läs mer om tvåstegsverifiering.

När du har vidtagit dessa steg undersöker vi ditt konto direkt. Vi kontrollerar och tar bort obehörig aktivitet från ditt Google Ads-konto (till exempel kampanjer som skapats när ditt konto utsattes för intrång). Vi aktiverar ditt Google Ads-konto igen och när tvåstegsverifieringen har aktiverats i ditt konto ersätter vi dig för eventuella utgifter som tillkommit när kontot utsattes för intrång. Du får också en detaljerad utredningsrapport inom två arbetsdagar efter det att du har slutfört steg 2.

Vi finns här för att hjälpa till om ditt konto någonsin utsätts för intrång. Men för att bidra till fortsatt hög kontosäkerhet rekommenderar vi att du vidtar alla tillgängliga åtgärder för att skydda ditt konto.