Dette gjør du hvis kontoen din blir utsatt for sikkerhetsbrudd

Vi har som øverste prioritet å beskytte dataene dine. Derfor har vi innført en rekke tiltak for å sikre at Google Ads-kontoen din er trygg.

Men hvis vi tror Google Ads-kontoen er utsatt for sikkerhetsbrudd, sperrer vi den midlertidig for å stoppe visningen av annonsene dine. I tillegg deaktiverer vi Google-kontoen din for å minimere skadepotensialet. Når vi har deaktivert Google-kontoen, kan du ikke lenger bruke produkter som YouTube, Gmail eller andre Google-produkter tilknyttet denne kontoen.

Følg fremgangsmåten nedenfor hvis Google Ads-kontoen er midlertidig sperret på grunn av uautorisert kontotilgang – eller hvis du tror at uvedkommende har fått tilgang til kontoen – slik at vi kan hjelpe deg med å få tilbake tilgangen til kontoen så snart som mulig.

1. Gjenopprett Google-kontoen.

2. Rapporter om uautorisert tilgang til Google Ads-kontoen.

3. Hvis du har en egen kontoadministrator, må du ringe hen umiddelbart.

4. Så snart du har gjenopprettet Google-kontoen, aktiverer du totrinnsbekreftelse i den. Hvis det er påløpt kostnader knyttet til uautorisert aktivitet i Google Ads-kontoen, må du ha aktivert totrinnsbekreftelse før du søker om tilbakebetaling. Finn ut mer om hvordan du aktiverer totrinnsbekreftelse.

Når du har fullført denne fremgangsmåten, undersøker vi kontoaktiviteten umiddelbart. Vi ser etter uautorisert aktivitet i Google Ads-kontoen og fjerner den derfra (f.eks. kampanjer opprettet under sikkerhetsbruddet). Vi reaktiverer deretter kontoen, og så snart totrinnsbekreftelse er aktivert i den, behandler vi tilbakebetalinger for eventuelle belastninger som fulgte av uautorisert aktivitet. Du får også en detaljert rapport om undersøkelsen senest 2 virkedager etter at du har fullført trinn 2.

Hvis kontoen din blir utsatt for sikkerhetsbrudd, hjelper vi deg gjerne. Men av sikkerhetshensyn anbefaler vi at du gjør alt du kan for å sikre kontoen.

Linker til relatert innhold