Länka din företagsprofil till din smarta kampanj

När du skapar en ny smart kampanj kan du länka den till en företagsprofil. Efter länkningen innehåller annonserna din företagsadress och länkar till din företagsprofil eller vägbeskrivningen till ditt företag på Maps. (Du kan inaktivera detta om det inte är lämpligt för ditt företag.) Länkningen gör dessutom att det går snabbare att skapa din kampanj. Ju mer vi vet om ditt företag, desto bättre förslag kan vi ge om din annonskampanj.

Du kan koppla en enda företagsprofil till varje smart kampanj. Om du har flera företagsprofiler som du vill annonsera om måste du skapa en smart kampanj för varje företagsprofil.

Har du ingen företagsprofil än? Registrera dig för en kostnadsfri företagsprofil.

Länka en smart kampanj till Företagsprofil

För att dina företagsprofiler ska visas som tillgängliga alternativ när du skapar en smart kampanj måste du kontrollera att samma e-postadress visas som

• Administratör i ditt Google Ads-konto
  • Ägare eller Ansvarig i Företagsprofil.

Skapa sedan en smart kampanj som är länkad till din företagsprofil.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och sedan på + Ny kampanj.
  5. Välj ett mål för din kampanj
  6. Välj vilken företagsprofil du vill annonsera om och länka dina konton.
  7. Skapa din smarta kampanj.
Obs! Du måste koppla en företagsprofil till den smarta kampanjen i samband med att du skapar kampanjen. Den kan inte länkas till en smart kampanj när den redan har skapats. Om den kopplade företagsprofilen raderas måste du skapa en ny smart kampanj för att länka till en ny företagsprofil.

Ta bort länken mellan din smarta kampanj och en företagsprofil

Det finns två sätt att ta bort länken mellan en smart kampanj och en företagsprofil:

• Om e-postadressen som är kopplad till ett Google Ads-konto förlorar åtkomsten till en länkad företagsprofil tas länken bort mellan företagsprofilen och den smarta kampanj som är kopplad till Google Ads-kontot.
  • Om länken mellan företagsprofilen och Google Ads tas bort via sidan Länkade konton i Företagsprofil tas länken även bort för alla Google Ads-kampanjer som är kopplade till företagsprofilen i fråga.

Åtgärda en bruten länk mellan en smart kampanj och en företagsprofil

• Om en länk bryts på grund av att e-postadressen som används för ett Google Ads-konto har förlorat åtkomsten till företagsprofilen återställs länken om e-postadressen som används för Google Ads-kontot återfår åtkomst till företagsprofilen.
  • Om en länk bryts när du tar bort länken mellan konton på sidan Länkade konton i Företagsprofil kan du länka kontona på nytt. Följ anvisningarna i Google Ads för att länka kontona på nytt. Läs mer om hur du hanterar förfrågningar om att länka din företagsprofil