Förvaltarkonton (MCC): Åtgärda fel vid kopiering och inklistring av konton, kampanjer, annonsgrupper, annonser, målgrupper och sökord

Du kan kopiera element i ditt Google Ads-konto, till exempel sökord, negativa sökord, annonser, annonsgrupper, kampanjer och målgrupper. Ibland visas meddelandet ”Pausat på grund av systemfel” när du kopierar och klistrar in dessa objekt.

Obs! Om du har ett Google Ads-förvaltarkonto kan du även kopiera och klistra in annonser, annonsgrupper, målgrupper, sökord och kampanjer mellan flera konton.

Den här artikeln innehåller allmän felsökning av dessa fel och förutsätter att du redan är inloggad på ditt Google Ads-konto när felen uppstår.

Åtgärda fel vid kopiering och inklistring av element i ditt konto

1. Läs beskrivningen av felet i meddelandet ”Pausat på grund av systemfel”.
  2. Klicka på Visa detaljer.
  3. Leta reda på den kopierings- och inklistringsåtgärd du försökte utföra på en viss annonsgrupp i kolumnen Ändra på sidan Detaljer.
  4. Läs informationen i kolumnen Status för att se vad som behöver åtgärdas i kampanjen.
  5. Klicka på namnet på den länkade kampanjen i kolumnen Kampanj.
  6. Åtgärda problemen i kampanjen eller kontrollera att det kopierade objektet är korrekt.

Om det rör sig om ett mindre fel kan du aktivera objektet på lägre nivå.

Exempel

Anta att du kopierar och klistrar in en av dina kampanjer men får ett felmeddelande om att en utfasad målgruppslista är kopplad till kampanjen och inte kan länkas till kampanjen du just klistrade in. Så här kan du åtgärda felet:

1. Läs beskrivningen av felet i meddelandet ”Pausat på grund av systemfel”.
  2. Klicka på Visa detaljer.
  3. Leta reda på den kopierings- och inklistringsåtgärd du försökte utföra på målgruppen i kolumnen Ändra på sidan Detaljer.
  4. I kolumnen Status ser du att målgruppen som är länkad till din ursprungliga kampanj har fasats ut och inte kan kopplas till en inklistrad kampanj. I detta läge kan du antingen skapa en ny målgrupp eller länka en befintlig målgrupp som är lämplig för den in inklistrade kampanjen.
  5. Klicka på namnet på den länkade kampanjen i kolumnen Kampanj.
  6. Skapa en ny målgrupp för kampanjen eller länka en befintlig målgrupp som kan kopplas till en ny kampanj.
  7. Aktivera den pausade kampanjen.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Kampanjhantering och rapportering