Om uønskede anrop

Når du kjører oppringningsannonser eller anropsutvidelser på Google Søk, viser Google annonsen din mot et bestemt sett med søkeord du oppgir når du konfigurerer kampanjen. Les mer om hvor annonsene dine kan vises. Brukere kan klikke på annonsene eller utvidelsene dine og starte en telefonsamtale til bedriften din ved hjelp av telefonnummeret i annonsene eller utvidelsene.

Uønskede anrop

Hvis du mottar uønskede anrop etter å ha lagt til telefonnummeret ditt i en Google Ads-kampanje, kan det skyldes at oppringningsannonsen eller anropsutvidelsen ble vist på et generisk søkeord og at det potensielle salget ikke var tilstrekkelig kvalifisert.

Eksempel

En leverandør av sikkerhetsprodukter til hjemmet som byr på søkeordet «sikkerhet», kan oppleve uønskede anrop fra annonser ettersom oppringingsannonsene og anropsutvidelsene deres også kan vises etter søk på ting som «sosialtrygd».  På samme måte kan en leverandør av boligforsikringer som er målrettet mot «forsikring», få annonsene sine vist etter søk fra brukere som leter etter bilforsikring.

Mulige handlinger

Hvis du avgrenser listen over søkeord, får du bedre kontroll over når annonsen din vises på Google Søk. Hvis du ser ut til å motta mange anrop som ikke er relatert til bedriften din, kan du prøve å fjerne generiske søkeord som kan føre til at annonsene dine vises ved utilsiktede søk. Finn ut mer om grunnleggende tips for hvordan du lager en søkeordliste.

Hvis du bruker et byrå, kan du kontakte dem for å justere målrettingen i Google Ads-kampanjen din for å redusere uønskede anrop.

Du kan legge til, redigere eller fjerne søkeordene og optimalisere dem for å forbedre kampanjeresultatene. Finn ut mer om optimalisering av søkeordlisten.

Du kan bare deaktivere oppringningsannonsen eller anropsutvidelsen. Finn ut mer om hvordan du midlertidig stopper og gjenopptar annonser.