Om uønskede opkald

Uønskede opkald er de opkald, du modtager fra Google-brugere med forespørgsler vedrørende produkter eller tjenester, som du ikke tilbyder.

Når du kører opkaldsannoncer eller opkaldsudvidelser, viser Google din annonce for de søgeord, som du angiver, når du konfigurerer din kampagne. Folk kan klikke på dine annoncer eller udvidelser og ringe til din virksomhed. Du modtager dog muligvis uønskede opkald, hvis din annonce vises i søgeresultaterne for søgeord, der ikke er relateret til din virksomhed. Få flere oplysninger om, hvor dine annoncer kan blive vist

Årsager til uønskede opkald

Hvis du modtager uønskede opkald efter at have føjet dit telefonnummer til en Google Ads-kampagne, kan det skyldes, at din opkaldsannonce eller opkaldsudvidelse vises som et søgeresultat for et generelt søgeord, og kundeemnet ikke var tilstrækkeligt kvalificeret.

Eksempel

Et alarmselskab, der byder på søgeordet "sikkerhed", kan modtage uønskede opkald fra annoncesøgninger såsom "social sikring". På samme måde kan en udbyder af indboforsikringer, som er målrettet mod søgeordet "forsikring", modtage uønskede opkald fra brugere, der søger efter bilforsikring.

Handlinger for at undgå uønskede opkald

Du kan forbedre din søgeordsliste ved at tilføje termer og udtryk, der passer til din virksomheds specifikke behov. Hvis du ændrer din søgeordsliste, får du mere kontrol over, hvornår din annonce vises i søgeresultaterne. Prøv at fjerne generelle søgeord, der kan være skyld i, at dine annoncer vises i ikke-relaterede søgninger. Få flere oplysninger om oprettelse af en søgeordsliste

Hvis du tilføjer, redigerer og fjerner søgeord, kan det også optimere din kampagnes samlede effektivitet. Se, hvordan du optimerer din søgeordsliste

Hvis du bruger et bureau, skal du kontakte dem for at justere målretningen i din Google Ads-kampagne, så du kan reducere antallet af uønskede opkald.

Du kan også deaktivere din opkaldsannonce eller opkaldsudvidelse. Se, hvordan du sætter dine annoncer på pause og genoptager dem