Om attribusjon via flere nettverk

Kundereiser er komplekse, og markedsførere må ha de rette verktøyene for å forstå hvordan kombinasjonen av ulike nettverk, kampanjer og annonser sammen fører til konverteringer, siden YouTube-kampanjer, Discovery-kampanjer og kampanjer i Google Displaynettverk alle kan være en del av veien brukerne tar frem mot konverteringer. Ved hjelp av attribusjonsrapportene og attribusjonsmodellene våre kan markedsførere finne denne statistikken.

Du kan se interaksjoner med YouTube- og Discovery-annonser samt annonser i Google Displaynettverk i disse rapportene ved å velge Nettverk fra Dimensjon-rullegardinmenyen.

Finn ut mer om attribusjonsrapporter.

Merk: Vi anbefaler at du bruker Ekspertmodus i Google Ads for å kunne lese attribusjonsrapporter og få tilgang til alle Google Ads-funksjonene. Finn ut mer om Smartmodus og Ekspertmodus.

Fordeler

I attribusjonsrapportene kan du

• se hvordan søke-, YouTube- og Discovery-kampanjer samt kampanjer i Google Displaynettverk i samspill bidrar til konverteringer
  • se søkeklikk, YouTube-klikk og -videoengasjementer, klikk i Displaynettverket og Discovery- klikk og -engasjementer langsmed banen til konverteringer
  • få statistikk om kampanjeresultater og se hvordan ulike attribusjonsmodeller fordeler kreditt
  • se hvilke kampanjer og nettverk som bidrar til konverteringer – nyttig informasjonen når du skal angi mål-CPA eller fastsette budsjettet

Krav

For at du skal kunne se baner som går via flere nettverk, må du

• annonsere i Googles søkenettverk, på YouTube, i Google Displaynettverk eller via Discovery-annonser
    Merk: Hvis du bruker flere Google Ads-kontoer til å generere trafikk fra YouTube, Discovery-annonser, Søkenettverket og Google Displaynettverk til det samme nettstedet, og målene er de samme, må du bruke konverteringssporing via flere kontoer, noe som fordrer at du har en managerkonto (MCC).
  • Bruk konverteringssporing i Google Ads eller Google Analytics 4 (GA4)
    Merk: Visse YouTube-engasjementer kan ikke måles via konverteringssporing utenfor nettet. Med disse konverteringstypene vises baner som bare omfatter konverteringer via Søkenettverket og YouTube-klikk. Vi lanserer støtte for databasert attribusjon for Discovery-kampanjer i løpet av de neste månedene.

Anbefalte fremgangsmåter for konverteringssporing via flere kontoer

For at det skal vises aktivitet via flere nettverk i attribusjonsrapportene, må du bruke Google Ads-konverteringssporing med tilgang til YouTube-kampanjer, Discovery-kampanjer og kampanjer i både Søkenettverket og Google Displaynettverk. Hvis du bruker konverteringssporing via flere kontoer, må du sørge for at alle de ulike kontoene sporer konverteringer via de fire ovennevnte kanalene på managerkontonivå (MCC-nivå).

Bruk kontokartet i Google Ads for å bekrefte at kontoen din er konfigurert på en slik måte at data fra flere nettverk rapporteres presist.

Slik kan du kontrollere konfigurasjonen av konverteringssporing via flere kontoer:

1. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Kontokart under Konfigurasjon.
  3. Klikk på Overordnet konverteringssporing i navigasjonsmenyen for å se hvilke kontoer som får tilordnet konverteringssporing fra administratornivå.
  4. Hvis det ikke vises noe avmerkingsikon ved siden av en konto, innebærer det at konverteringssporing på kontonivå brukes i kontoen. Eventuelle konverterings- og kampanjedata fra slike kontoer vises ikke i rapportene om attribusjon via flere nettverk. Du bør vurdere å konfigurere konverteringssporing via flere kontoer for å påse at du får med deg alle de relevante dataene i attribusjonsrapportene.

Dette kan du forvente deg

Det kan forekomme endringer i rapporteringen om kampanjer hver gang du oppdaterer attribusjonsmodellene. Slik er det også om du går over fra en attribusjonsmodell som bare omfatter Søkenettverket, til en modell som omfatter flere nettverk (YouTube, Discovery, Søkenettverket og Google Displaynettverk).

• Kreditt i brøkverdier: Kreditt for en gitt konvertering tilskrives de ulike annonseinteraksjonene som samlet førte til konverteringen, i tråd med den valgte attribusjonsmodellen. På grunn av dette kommer du for første gang til å se desimaler i «Konverteringer»- og «Alle konv.»-kolonnen for visse kampanjer og nettverkstyper når du går over til å bruke en modell som ikke er basert på siste klikk.
  • Tidsintervall: Google Ads rapporterer konverteringer i henhold til datoen for interaksjonen med annonsen. Ettersom en attribusjonsmodell som ikke er en «siste klikk»-attribusjonsmodell, deler konverteringskreditt mellom flere interaksjoner som har oppstått på ulike tidspunkt, kan det hende at tidsforsinkelsen som er knyttet til «Kampanjer»-rapporteringen din, øker. Som et resultat av dette kan det hende du ser en midlertidig, liten nedgang i antallet konverteringer for de siste dagene etter at du byttet attribusjonsmodell.
  • Krediteringsrelaterte endringer: Enhver endring i attribusjonsmodellen kan føre til at måten konverteringer tilskrives ulike elementer på, blir endret i de ulike kampanjene, nettverkene, søkeordene og annonsegruppene hvor den aktuelle konverteringshandlingen brukes.
    • Merk: I «Sammenligning av modeller»-rapporten kan du sammenligne to attribusjonsmodeller side om side og gjennomgå kredittfordelingen mellom de to attribusjonsmodellene (f.eks. «siste klikk» og «databasert»)

Slik varierer rapporteringen

Nedenfor kan du se hvordan konverteringer rapporteres ulikt i attribusjonsrapportene og på Kampanjer-siden:

Attribusjonsrapporter Kampanjer-siden
Tidspunktet for hendelsen Konverteringstidspunktet Dette viser til tidspunktet for annonseforespørselen før klikket som førte til konvertering. (Legg til «etter konv. tidspunkt»-kolonnene på Kampanjer-siden for å få samsvar med rapporteringstiden i attribusjonsrapportene.)
Nettverksdekning

Discover, Søkenettverket, Google Displaynettverk og YouTube (også Google-videopartnere)

Merk: Performance Max- og Demand Gen-kampanjer er merket som «I flere nettverk».

Gmail, Discover, appnettverk, Google Maps, Google Displaynettverk, Søkenettverket (også søkepartnere) og YouTube (også Google-videopartnere)
Kampanjedekning

Søke-, video-, Demand Gen-, Shopping- (inkludert Smart Shopping) og bannerkampanjer (men ikke de med betal for konverteringer)

Appkampanjer støttes ikke ennå.

App-, søke-, video-, banner-, hotell-, Demand Gen- og Shopping-kampanjer (også Smart Shopping)
Dekning av videoformater

Annonsesekvens, bumperannonser og in-stream-annonser som både kan og ikke kan hoppes over

Topp-, bumper- og out-stream-annonser, feedintegrerte videoannonser samt in-stream-annonser som både kan og ikke kan hoppes over
Konverteringsdekning

Google Ads-konverteringssporing*, importering av Google Analytics-mål og -konverteringer (inkludert konverteringer i Android-apper), importering av konverteringer utenfor nettet, anropskonverteringer (klikk for å ringe, anropsimportering og anropskonverteringer på nettsteder) og appkonverteringer

* Merk: Konverteringer via avspilling med deltakelse støttes i både Google Ads- og Google Analytics 4-områder (GA4), men konverteringer tilskrevet visninger (visningskonverteringer) støttes foreløpig ikke i GA4.

Alle kildene i attribusjonsrapportene samt konverteringer fra butikkbesøk
Loggvinduer

I attribusjonsrapportene brukes konverteringsvinduer på samme måte som på Kampanjer-siden.

Du kan i tillegg bruke et tilbakeblikksvindu i attribusjonsrapportene for å avgjøre hvor lang tid før den aktuelle konverteringen forekommer, du vil ta med data om relaterte annonseinteraksjoner i rapportene. Det kan for eksempel være lurt å vurdere bare annonseinteraksjoner som forekommer innen 30 dager før konverteringer (uavhengig av konverteringsvinduene for disse konverteringene).

«Sammenligning av modeller»-rapporten har også et standard tilbakeblikksvindu. Med dette standardalternativet blir tilbakeblikksvinduet for de enkelte konverteringene angitt i tråd med det aktuelle konverteringsvinduet.

Du kan se konverteringsvinduet som er angitt for de enkelte konverteringshandlingene, ved å følge menybanen Verktøy > Måling > Konverteringer. Eventuelle konverteringer som ikke har noen forutgående annonseinteraksjon innenfor det angitte konverteringsvinduet, telles ikke med i Google Ads. Finn ut mer om konverteringsvinduer.