Tietoja verkostojen välisestä attribuutiosta (beta)

Asiakaspolut ovat monimutkaisia, ja markkinoijat tarvitsevat työkaluja, jotka auttavat heitä ymmärtämään, miten eri verkostot, kampanjat ja mainokset edistävät yhdessä konversioiden syntymistä. Google Adsin attribuutioraporttien avulla mainostajat voivat raportoida Hakuverkostokampanjoiden konversiot käyttämällä erilaisia attribuutiomalleja.

YouTube-kampanjoilla on usein avustava rooli konversioreitillä, mutta tämä rooli ei näy Google Adsin Kampanjat-sivulla, kun käytössä on oletusarvoinen viimeisen klikkauksen malli. Auttaaksemme markkinoijia näkemään nämä hyödylliset tiedot lisäämme YouTube-klikkaukset ja YouTube-videoiden aikaansaamat aktivoitumiset Suosituimmat reitit- ja Avustetut konversiot ‑attribuutioraportteihin.

Jos liityt Verkostojen väliset raportit ‑betaohjelmaan, voit nähdä Suosituimmat reitit- ja Avustetut konversiot ‑raporteistasi YouTube-mainosten aikaansaamat aktivoitumiset toukokuusta 2019 lähtien. YouTube-mainoksen aikaansaama aktivoituminen tapahtuu, kun käyttäjä katsoo Videomainosta vähintään 10 sekuntia tai klikkaa mainosta.

Voit näyttää YouTube-mainosten aikaansaamat aktivoitumiset näissä raporteissa valitsemalla avattavasta Kategoria-valikosta Verkostot.

Voit lukea lisää Suosituimmat reitit- ja Avustetut konversiot ‑raporteista artikkelista Tietoja attribuutioraporteista.

Edut

Suosituimmat reitit- ja Avustetut konversiot ‑raporteista

• näet, miten Haku- ja YouTube-kampanjat edistävät yhdessä konversioiden syntymistä
  • näet konversioreitillä tapahtuneet hakuverkoston klikkaukset, YouTube-klikkaukset ja videoiden aikaansaamat aktivoitumiset
  • saat hyödyllisiä havaintoja kampanjoiden kehityksestä
  • saat tukea CPA-tavoitteen tai budjetin määrittämiseen, koska raporteista näet, mitkä kampanjat ja verkostot edistävät konversioiden syntymistä.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit käyttää verkostojen välistä raportointia, sinun on täytettävä nämä ehdot:

• Mainostat Google-hakuverkostossa ja YouTubessa.
    Huom. Jos sinulla on erilliset Google Ads ‑tilit, jotka tuovat hakuverkosto- ja YouTube-liikennettä samalle verkkosivustolle ja joilla on sama tavoite (esim. tapahtuma), muista käyttää MCC-tilin alaista konversioseurantaa, johon tarvitaan hallinnoijan tili.
  • Käytät Google Adsin konversioseurantaa.
    Huom. Google Analyticsin tavoitteiden ja offline-konversioiden seurannalla ei voi mitata YouTube-aktivoitumisia. Näille konversiotyypeille näytettävät reitit sisältävät vain hakuverkoston klikkaukset ja YouTube-klikkaukset.

Raportointitapojen erot

Alta näet, miten konversioiden raportointi eroaa verkostojen välisissä Suosituimmat reitit- ja Avustetut konversiot ‑attribuutioraporteissa ja Kampanjat-sivulla.

Verkostojen väliset attribuutioraportit Kampanjat-sivu
Tapahtuman ajankohta Konversioaika Sen mainoksen käynnistäneen haun ajankohta, joka edelsi konversioon johtanutta klikkausta (lisää Kampanjat-sivulle "konv.ajan mukaan" ‑sarakkeita, jotta saat saman raporttijakson kuin attribuutioraporteissa)
Verkostokattavuus Hakuverkosto ja YouTube Hakuverkosto (myös hakukumppanit), YouTube (myös Googlen videokumppanit), Display-verkosto, Gmail, Google Maps
Kampanjakattavuus Haku, Shopping (myös Älykäs Shopping), Video Haku, Shopping (myös Älykäs Shopping), Video, Display, Discovery, Sovellus, Hotelli
Videomuotojen kattavuus

Mainossarja, puskuri, ei-ohitettava In-Stream, ohitettava In-Stream

(Ei sisällä muotoja, jotka näkyvät Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa)

Puskuri, masthead, ei-ohitettava In-Stream, outstream, ohitettava In-Stream, video Discovery
Konversiokattavuus

Google Adsin konversioseuranta*, Google Analyticsin tavoitteiden tuonti, offline-konversioiden tuonti, puhelukonversiot (soita klikkaamalla, puheluiden tuonti, verkkosivuston puhelukonversiot)

*Huom. YouTube-videoiden katselukerrat tallennetaan vain Google Adsin konversioseurannassa

Kaikki attribuutioraporttien lähteet sekä sovelluskonversiot ja käynti kaupassa -konversiot
Historiaikkunat

Konversioikkunoita käytetään attribuutioraporteissa samalla tavalla kuin Kampanjat-sivulla.

Lisäksi voit valita attribuutioraporteissa "analyysi-ikkunan" avulla, kuinka kauan ennen konversiota tapahtuneet mainosten aikaansaamat aktivoitumiset haluat sisällyttää raporttien dataan. Voit esimerkiksi sisällyttää vain aktivoitumiset, jotka tapahtuivat enintään 30 päivää ennen konversioita (riippumatta siitä, kuinka pitkiä kyseisten konversioiden konversioikkunat ovat).

Mallien vertailu ‑raportissa on vaihtoehtona myös "Oletus"-analyysi-ikkuna. Oletus-vaihtoehto asettaa kunkin konversiotapahtuman analyysi-ikkunaksi tapahtumalle valitun konversioikkunan.

Kullekin konversiotapahtumalle asetetaan konversioikkuna kohdassa Työkalut > Mittaus > Konversiot. Jos konvertoitunut käyttäjä ei ole ollut vuorovaikutuksessa mainoksen kanssa konversioikkunan sisällä ennen konversion toteutumista, Google Ads jättää kyseisen konversion huomiotta. Lue lisää konversioikkunoista.

MCC-tilin alaisen konversioseurannan parhaat käytännöt

Jotta Suosituimmat reitit- ja Avustetut konversiot ‑raporteissa näkyy verkostojen välinen toiminta, sinun on käytettävä Google Adsin konversioseurantaa sekä Hakuverkosto- että YouTube-kampanjoissa. Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, varmista, että kaikkien tilien Hakuverkosto- ja YouTube-kampanjoissa seurataan konversioita hallinnoijan tilin tasolla.

Varmista Google Adsin tilikartta-ominaisuuden avulla, että tilisi on määritetty siten, että verkostojen välinen raportointi näkyy oikein.

Näin voit tarkistaa MCC-tilin alaisen konversioseurannan asetukset:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Tilikartta.
  4. Klikkaa navigointivalikosta Konversioseurannan ylätaso, niin näet, millä tileillä käytetään hallinnoijatason konversioseurantaa.
  5. Jos tilin vieressä ei näy valintamerkkiä, kyseisellä tilillä käytetään tilitason konversioseurantaa. Tällöin tilin konversiot ja kampanjadata eivät näy verkostojen välisissä attribuutioraporteissa. Harkitse MCC-tilin alaisen konversioseurannan käyttöönottoa varmistaaksesi, että saat attribuutioraporteista kokonaiskuvan tilien kehityksestä.

Ohjeet

Jos tililläsi on ollut YouTube-kampanja toukokuun 2019 jälkeen, voit ottaa käyttöön verkostojen välisen attribuutioraportoinnin. Tutustu ensin raporttien kattavuuteen ja tilien asetuksia koskeviin parhaisiin käytäntöihin (yllä) ja seuraa sitten näitä ohjeita:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-kohdasta Attribuutio.
  4. Klikkaa Yleiskatsaus-raportin yläosassa olevasta "Lisää YouTube-data..." ‑bannerista OK. YouTube-data alkaa nyt näkyä Suosituimmat reitit- ja Avustetut konversiot ‑raporteissasi.
    Huom. Tätä valintaa ei voi perua. Voit kuitenkin sulkea YouTube-datan pois raporteistasi lisäämällä Verkosto-suodattimen.