Verkostojen välinen attribuutio

Asiakaspolut ovat monimutkaisia, ja markkinoijat tarvitsevat työkaluja, joiden avulla he voivat selvittää, miten eri verkostot, kampanjat ja mainokset edistävät yhdessä konversioiden syntymistä. YouTube, Google Display ‑verkosto ja Discovery-kampanjat voivat kaikki olla osa käyttäjän konversioreittiä. Attribuutioraportit ja ‑mallit voivat auttaa markkinoijia saamaan niistä tietoa.

Näet raporteista YouTuben, Google Display ‑verkoston ja Discovery-mainosten aikaansaamat aktivoitumiset, kun valitset avattavasta Ulottuvuus-valikosta Verkostot.

Lue lisää attribuutioraporteista.

Huom. Suosittelemme käyttämään Google Adsissa Asiantuntija-tilaa, jotta saat käyttöösi attribuutioraportit ja Google Adsin kaikki ominaisuudet. Lue lisää Älykäs-tilasta ja Asiantuntija-tilasta.

Hyödyt

Attribuutioraporteista

• saat selville, miten Haku, YouTube, Google Display ‑verkosto ja Discovery-kampanjat saavat yhdessä aikaan konversioita
  • näet konversioreitillä tapahtuneet hakuverkoston klikkaukset, YouTube-klikkaukset ja videomainoksiin reagoinnit, Display-verkoston klikkaukset sekä Discovery-klikkaukset ja ‑aktivoitumiset
  • saat hyödyllistä tietoa kampanjoiden tuloksista ja näet, miten konversiokrediitti jaetaan eri attribuutiomalleissa
  • saat tukea CPA-tavoitteen tai budjetin valintaan, kun näet, mitkä kampanjat ja verkostot edistävät konversioiden syntymistä.

Vaatimukset

Verkostosta toiseen kulkevat polut näkyvät raporteissa, jos

• mainostat Google-hakuverkostossa, YouTubessa, Google Display ‑verkostossa tai Discoveryssa
    Huom. Jos sinulla on erillisiä Google Ads ‑tilejä, joilla on samat tavoitteet ja jotka tuovat hakuverkosto-, YouTube-, Display-verkosto- ja Discovery-liikennettä samalle sivustolle, muista käyttää MCC-tilin alaista konversioseurantaa, johon tarvitaan hallinnoijan tili.
  • käytät Google Adsin tai Google Analytics 4:n (GA4) konversioseurantaa.
    Huom. Offline-konversioseurannalla ei voi mitata kaikkia YouTube-aktivoitumisia. Näiden konversiotyyppien reitit sisältävät vain hakuverkoston klikkaukset ja YouTube-klikkaukset. Dataan perustuvan attribuution tuki Discovery-kampanjoille julkaistaan lähikuukausina.

MCC-tilin alaisen konversioseurannan parhaat käytännöt

Jos haluat nähdä attribuutioraporteissa eri verkostoja kattavan toiminnan, sinun on käytettävä Google Adsin konversioseurantaa hakuverkosto-, YouTube-, Display-verkosto- ja Discovery-kampanjoissa. Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, varmista, että konversioita seurataan kaikkien tilien hakuverkosto-, YouTube-, Display-verkosto- ja Discovery-kampanjoissa hallinnoijan tilin tasolla.

Tarkista Google Adsin tilikarttaominaisuuden avulla, että tilisi asetukset on valittu niin, että kaikki verkostot huomioiva raportointi näkyy oikein.

Näin tarkistat MCC-tilin alaisen konversioseurannan asetukset:

1. Klikkaa Google Ads ‑tilisi oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  2. Valitse Asetukset-kohdasta Tilikartta.
  3. Klikkaa navigointivalikosta Konversioseurannan ylätaso, niin näet, millä tileillä käytetään hallinnoijatason konversioseurantaa.
  4. Jos tilin vieressä ei näy valintamerkkiä, tilillä käytetään tilitason konversioseurantaa. Tällöin tilin konversio- ja kampanjadata ei näy kaikki verkostot huomioivissa attribuutioraporteissa. Harkitse MCC-tilin alaisen konversioseurannan käyttöönottoa varmistaaksesi, että saat attribuutioraporteista kattavan kuvan tilien tuloksista.

Seuraavat vaiheet

Kuten kaikkien attribuutiomalliin tehtyjen päivitysten yhteydessä, saatat nähdä joitakin muutoksia Kampanjat-sivun raportoinnissa, kun siirryt vain hakuverkoston kattavasta attribuutiomallista kaikki verkostot (Haku, YouTube, Google Display ‐verkosto ja Discovery) huomioivaan malliin:

• Osakrediitit: Konversiokrediitti jaetaan siihen vaikuttaneiden mainosinteraktioiden kesken valitun attribuutiomallin mukaisesti. Tämän seurauksena näet "Konversiot"- ja "Kaikki konv." ‑sarakkeissa ensimmäistä kertaa desimaalilukuja joidenkin kampanja- ja verkostotyyppien kohdalla, kun vaihdat muuhun kuin viimeisen klikkauksen malliin.
  • Viive: Google Ads raportoi konversiot mainokseen kohdistuvan toiminnan päivämäärän mukaan. Koska muuhun kuin viimeiseen klikkaukseen perustuvassa attribuutiomallissa konversiokrediitti jaetaan eri aikaan tapahtuneiden aktivoitumisten kesken, kampanjaraportointiisi liittyvä viive saattaa kasvaa. Tämän seurauksena konversioiden määrässä saattaa näkyä pieni tilapäinen notkahdus muutaman päivän ajan attribuutiomallin muutoksen jälkeen.
  • Krediittimuutokset: Aina kun muutat attribuutiomallia jotenkin, konversiokrediitti saattaa muuttua kyseistä konversiotapahtumaa käyttävissä kampanjoissa, verkostoissa, mainosryhmissä ja avainsanoissa.
    • Huom. Mallien vertailu ‑raportin avulla voit tutkia rinnakkain kahta attribuutiomallia (esim. "viimeinen klikkaus" ja "dataan perustuva") ja sitä, miten ne jakavat konversiokrediitin.

Raportointitapojen erot

Seuraavasta näet, miten konversioiden raportointi eroaa verkostojen välisissä attribuutioraporteissa ja Kampanjat-sivulla.

Attribuutioraportit Kampanjat-sivu
Tapahtuman ajankohta Konversioaika Mainoksen käynnistäneen haun ajankohta ennen konversioon johtanutta klikkausta (lisää Kampanjat-sivulle "konv.ajan mukaan" ‑sarakkeita, jotta raporteissa käytetään samaa aikaa kuin attribuutioraporteissa)
Verkostokattavuus

Hakuverkosto, YouTube (myös Googlen videokumppanit), Google Display ‐verkosto ja Discover

Huom. Maksimitulokset- ja Kysynnän kasvatus ‑kampanjat merkitään "kaikki verkostot huomioiviksi".

Hakuverkosto (myös hakukumppanit), YouTube (myös Googlen videokumppanit), Google Display ‑verkosto, Gmail, Google Maps, Sovellus ja Discover
Kampanjakattavuus

Haku, Shopping (myös Älykäs Shopping), Video, Display (ei konversioista maksaminen) ja Kysynnän kasvatus

Sovelluskampanjoita ei tueta vielä.

Haku, Shopping (myös Älykäs Shopping), Video, Display, Kysynnän kasvatus, Sovellus ja Hotelli
Videomuotojen kattavuus

Mainossarja, puskuri, ei-ohitettava In-Stream, ohitettava In-Stream

Puskuri, Masthead, ei-ohitettava In-Stream, Outstream, ohitettava In-Stream ja In-Feed-video
Konversiokattavuus

Google Adsin konversioseuranta*, Google Analyticsin tavoitteiden ja konversioiden importointi (myös Android-sovelluskonversiot), offline-konversioiden importointi, puhelukonversiot (soita klikkaamalla, puheluiden importointi, verkkosivustolta saadut puhelukonversiot) ja sovelluskonversiot

* Huom. Jatkuneesta katselusta saatuja konversioita (EVC) tuetaan sekä Google Adsissa että Google Analytics 4 (GA4) ‑mittauskokonaisuuksissa, mutta impressioista saatuja konversioita (view-through-konversiot eli VTC) ei tällä hetkellä tueta GA4:ssä.

Kaikki attribuutioraporttien lähteet sekä toimipistekäynti-konversiot
Historiaikkunat

Konversioikkunoita käytetään attribuutioraporteissa samalla tavalla kuin Kampanjat-sivulla.

Lisäksi voit valita attribuutioraportin "analyysi-ikkunan" avulla, miten kauan ennen konversiota mainoksen sisällä tapahtuneet aktivoitumiset haluat mukaan raporttidataan. Voit esimerkiksi valita aktivoitumiset enintään 30 päivää ennen konversiota (riippumatta siitä, kuinka pitkiä kyseisten konversioiden konversioikkunat ovat).

Mallien vertailu ‑raportissa on vaihtoehtona myös "Oletus"-analyysi-ikkuna. Oletus-vaihtoehto asettaa kunkin konversiotapahtuman analyysi-ikkunaksi tapahtumalle valitun konversioikkunan.

Kullekin konversiotapahtumalle asetetaan konversioikkuna kohdasta Työkalut > Mittaus > Konversiot. Google Ads ei laske konversiota, jos sitä ei edellä mainosinteraktio konversioikkunan sisällä. Lue lisää konversioikkunoista.