Uppdatera inköpsordernumret och begära en ny faktura

När du skapar en kontobudget i Google Ads kan du lägga till en egen kod eller ett eget referensnummer i fältet för inköpsordernumret. Numret visas på efterföljande månadsfakturor för kontobudgeten.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till eller ändrar ett inköpsordernummer i ditt Google Ads-konto. Vi visar också hur du begär en ny faktura om du ändrar ditt inköpsordernumret vid ett senare tillfälle och vill att det uppdaterade numret ska visas på fakturan.

Innan du börjar

Inköpsordernummer kan endast läggas till i:

• konton med månadsvis fakturering med en aktiv kontobudget
  • konton med samlad fakturering (visas på samlade fakturor och kontoutdrag)

Inköpsordernummer kan inte läggas till i:

• enstaka kampanjer
  • enstaka annonsgrupper
  • konton med automatisk betalning
  • konton med manuell betalning

Viktigt att tänka på

Vilken information som visas i Fakturering och betalningar beror på dina användarbehörigheter.

Lägga till ett nytt inköpsordernummer

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | tools [Icon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Klicka på Kontobudgetar i menyn till vänster och sedan på Redigera vid budgeten du vill uppdatera.
  4. Öppna menyn Redigera kontobudget, rulla ned till Inköpsorder och ange inköpsordernumret.
  5. Klicka på Spara.

Ta bort eller ändra ett inköpsordernummer

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | tools [Icon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Klicka på Kontobudgetar i menyn till vänster och sedan på Redigera vid budgeten du vill uppdatera.
  4. Öppna menyn Redigera kontobudget, rulla ned till Inköpsorder och ange ett nytt nummer eller ta bort det befintliga.
  5. Klicka på Spara.

Begära ny faktura

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | tools [Icon] och välj Dokument under Fakturering.
  3. Klicka på det fakturanummer som måste återskapas med den uppdaterade inköpsordern.
  4. Välj Åtgärder på rullgardinsmenyn för fakturan och klicka på Återskapa faktura med uppdaterad information. En uppdaterad faktura blir tillgänglig i kontot inom 24 timmar.

Viktigt att tänka på

När du begär en ny faktura med uppdaterad information genereras inget nytt fakturanummer. Den tidigare versionen av fakturan tas bort från kontot och en faktura med samma nummer och uppdaterad information blir tillgänglig inom 24 timmar.

Kontakta Googles kundtjänstrepresentant om du behöver ett nytt fakturanummer.