Uppdatera inköpsordernumret och begära en ny faktura

Tips! Du kan bestrida en faktura i Google betalningscenter om du vill ändra inköpsordernumret på fakturan. Läs om hur du bestrider eller ändrar fakturorna

När du skapar en kontobudget i Google Ads kan du lägga till en egen kod eller ett eget referensnummer i fältet för inköpsordernumret. Numret visas på efterföljande månadsfakturor för kontobudgeten.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till eller ändrar ett inköpsordernummer i ditt Google Ads-konto. Vi visar också hur du begär en ny faktura om du ändrar ditt inköpsordernumret vid ett senare tillfälle och vill att det uppdaterade numret ska visas på fakturan.

Innan du börjar

Vilken information som visas i Fakturering och betalningar beror på dina användarbehörigheter. Du måste logga in med antingen administratörs- eller standardåtkomst eller med endast åtkomst till faktureringsinformation i det betalande förvaltarkontot. Därifrån ska du öppna kundkontot.

Inköpsordernummer kan endast läggas till i:

• konton med månadsvis fakturering med en aktiv kontobudget
  • konton med samlad fakturering (visas på samlade fakturor och kontoutdrag)

Inköpsordernummer kan inte läggas till i:

• enstaka kampanjer
  • enstaka annonsgrupper
  • konton med automatisk betalning
  • konton med manuell betalning

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till ett nytt inköpsordernummer

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kontobudgetar.
  3. Klicka på Redigera för budgeten du vill uppdatera.
  4. Öppna menyn Redigera kontobudget, rulla ned till Inköpsorder och ange inköpsordernumret.
  5. Klicka på Spara.

Ta bort eller ändra ett inköpsordernummer

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kontobudgetar.
  3. Klicka på Redigera för budgeten du vill uppdatera.
  4. Öppna menyn Redigera kontobudget, rulla ned till Inköpsorder och ange ett nytt nummer eller ta bort det befintliga.
  5. Klicka på Spara.

Begära ny faktura

Den här funktionen är inte tillgänglig i vissa länder, till exempel Mexiko, Argentina, Brasilien, Italien, Indonesien och Indien.

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Dokument.
  3. Klicka på det fakturanummer som måste återskapas med den uppdaterade inköpsordern.
  4. Välj Åtgärder på rullgardinsmenyn för fakturan och klicka på Återskapa faktura med uppdaterad information. En uppdaterad faktura bör bli tillgänglig i kontot inom 24 timmar.
Viktigt! När du begär en ny faktura med uppdaterad information genereras inget nytt fakturanummer. Den tidigare versionen av fakturan tas bort från kontot och en faktura med samma nummer och uppdaterad information blir tillgänglig inom 24 timmar.

Kontakta Googles kundtjänstrepresentant om du behöver ett nytt fakturanummer.