Inkoopordernummer updaten en om opnieuw genereren van factuur aanvragen

Wanneer u een accountbudget maakt in Google Ads, kunt u uw eigen code of referentienummer toevoegen in het veld Inkoopordernummer. Het nummer dat u in dit veld invoert, wordt weergegeven op uw volgende maandelijkse factuur voor dat accountbudget.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een inkoopordernummer kunt toevoegen of wijzigen in uw Google Ads-account. Tevens leest u hoe u een aanvraag kunt indienen om een factuur opnieuw te genereren als u uw inkoopordernummer op een later tijdstip wijzigt en wilt dat het geüpdatete nummer op uw factuur wordt weergegeven.

Voordat u begint

Inkoopordernummers kunnen alleen worden toegevoegd aan:

• een account voor maandelijkse facturering met een actief accountbudget,
  • een account op geconsolideerde facturering (dit wordt weergegeven in geconsolideerde facturen en rekeningafschriften).

Inkoopordernummers kunnen niet worden toegevoegd aan:

• afzonderlijke campagnes,
  • afzonderlijke advertentiegroepen,
  • automatische betalingsaccounts,
  • handmatige betalingsaccounts.

Aandachtspunt

De informatie die u in 'Facturering en betaling' ziet, is afhankelijk van uw gebruikersrechten.

Een nieuw inkoopordernummer toevoegen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling.
    Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Accountbudgetten en klik vervolgens op Bewerken voor het budget dat u wilt updaten.
  4. Scroll in het menu 'Accountbudget bewerken' omlaag naar ' Inkooporder' en geef het inkoopordernummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Een inkoopordernummer verwijderen of bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling.
    Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Accountbudgetten en klik vervolgens op Bewerken voor het budget dat u wilt updaten.
  4. Scroll in het menu 'Accountbudget bewerken' omlaag naar Inkooporder en geef het inkoopordernummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Opnieuw genereren van een factuur aanvragen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling.
    Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Documenten en klik vervolgens op het nummer van de factuur die opnieuw moet worden gegenereerd met de geüpdatete inkooporder.
  4. Selecteer Acties in het dropdownmenu voor de factuur en klik op Factuur opnieuw genereren met bijgewerkte gegevens. Een geüpdatete factuur is binnen 24 uur beschikbaar in het account.

Aandachtspunt

Bij opnieuw genereren van een factuur met geüpdatete informatie wordt geen nieuw factuurnummer gegenereerd, maar verdwijnt de vorige versie van de factuur uit het account en verschijnt binnen 24 uur een factuur met hetzelfde nummer en de geüpdatete informatie in het account.

Neem contact op met uw vertegenwoordiger van de klantenservice van Google als u een nieuw factuurnummer nodig heeft.