Inkoopordernummer updaten en opnieuw genereren van factuur aanvragen

Tip: U kunt een factuurgeschil indienen in het Google-betalingscentrum om het inkoopordernummer op uw factuur te wijzigen. Meer informatie over hoe u een geschil opent voor facturen of facturen wijzigt

Als u een accountbudget maakt in Google Ads, kunt u uw eigen code of referentienummer toevoegen in het veld Inkoopordernummer. Het nummer dat u in dit veld invoert, wordt weergegeven op uw volgende maandelijkse factuur voor dat accountbudget.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een inkoopordernummer kunt toevoegen of wijzigen in uw Google Ads-account. Ook leest u hoe u een aanvraag kunt indienen om een factuur opnieuw te genereren als u uw inkoopordernummer op een later tijdstip wijzigt en wilt dat het geüpdatete nummer op uw factuur wordt weergegeven.

Voordat u begint

Welke informatie in Facturering en betaling staat, is afhankelijk van uw gebruikersrechten. U moet met beheerders-, standaard- of factureringstoegang inloggen op het betalende manageraccount en daarna naar het klantaccount gaan.

Inkoopordernummers kunnen alleen worden toegevoegd aan:

• een account voor maandelijkse facturering met een actief accountbudget,
  • een account op geconsolideerde facturering (dit wordt weergegeven in geconsolideerde facturen en rekeningafschriften).

Inkoopordernummers kunnen niet worden toegevoegd aan:

• afzonderlijke campagnes,
  • afzonderlijke advertentiegroepen,
  • automatische betalingsaccounts,
  • handmatige betalingsaccounts.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een nieuw inkoopordernummer toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Accountbudgetten.
  3. Klik op Bewerken voor het budget dat u wilt updaten.
  4. Scroll in het menu 'Accountbudget bewerken' omlaag naar Inkooporder en geef het inkoopordernummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Een inkoopordernummer verwijderen of bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Accountbudgetten.
  3. Klik op Bewerken voor het budget dat u wilt updaten.
  4. Scroll in het menu 'Accountbudget bewerken' omlaag naar Inkooporder en geef het inkoopordernummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Opnieuw gemaakte factuur aanvragen

Deze functie is in bepaalde landen niet beschikbaar, zoals Mexico, Argentinië, Brazilië, Italië, Indonesië en India.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Documenten.
  3. Klik op het nummer van de factuur die u opnieuw wilt maken met de geüpdatete inkooporder.
  4. Selecteer Acties in het dropdownmenu voor de factuur en klik op Factuur opnieuw genereren met bijgewerkte gegevens. Een geüpdatete factuur is binnen 24 uur beschikbaar in het account.
Belangrijk: Als u opnieuw een factuur met geüpdatete informatie maakt, wordt er geen nieuw factuurnummer gemaakt. Wel verdwijnt de vorige versie van de factuur uit het account en verschijnt er binnen 24 uur een factuur met hetzelfde nummer en de geüpdatete informatie in het account.

Neem contact op met uw vertegenwoordiger van de klantenservice van Google als u een nieuw factuurnummer nodig heeft.