Om sidan Dokument

Innehåll

På sidan Dokument är det enkelt att hantera dina faktureringsdokument i Google Ads. Du kan söka efter specifika dokument, ladda ned enstaka dokument eller flera samtidigt, skapa anpassade filter för att se dina dokument och mycket annat.

Kom igång

1. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Dokument under Fakturering.

Vill du kontrollera din betalningsinställning?

Du kan ta reda på din betalningsinställning genom att välja verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och sedan Inställningar under Fakturering. Du ser din betalningsinställning högst upp i avsnittet Hur du betalar.

Automatiska och manuella betalningar (gäller de flesta annonsörer)

På sidan Dokument kan du se alla dina utdrag och lokala skattefakturor (om tillämpligt i ditt land). Dessutom kan du göra följande:

Filtrera fakturorna

1. Välj + Lägg till ett filter ovanför tabellen.
  2. Välj önskad filtertyp.
  3. Ange eventuell ytterligare information som behövs för att skapa filtret.
    • Exempel: När du har lagt till filtret Dokumentnummer anger du fakturanumret (eller en lista över fakturanummer avgränsade med kommatecken) som du vill söka efter.
    • Exempel: När du har lagt till filtret Datum för utfärdande väljer du datumintervallet för dokumenten du vill se.
    • Välj Använd och lägg till fler filter efter behov.

Du kan ta bort ett filter genom att klicka på X på filtret.

Sortera fakturorna

Du kan sortera utdrag och lokala skattedokument (om tillämpligt i ditt land) i stigande eller fallande ordning genom att klicka på kolumnrubriken du vill sortera. Klicka på kolumnrubriken en gång till för att växla mellan stigande och fallande ordning.

Ladda ned enskilda dokument eller flera dokument samtidigt

1. Markera rutan till vänster om fakturorna du vill ladda ned.
    • Du kan välja alla dokument som visas i tabellen genom att markera rutan högst upp till vänster i tabellen.
  2. Välj Ladda ned valda.
  3. Välj i vilket format du vill ladda ned fakturorna.
  4. Välj Ladda ned.

Visa eller dölja kolumner

1. Välj Redigera högst upp i kolumnen längst till höger om fakturatabellen.
  2. Välj kolumnerna du vill visa eller dölja.
  3. Du kan ändra ordning på kolumnerna genom att dra kolumnnamnen i rutan Redigera.
  4. Välj Spara.

Månadsvis fakturering

På sidan Dokument kan du se alla dina fakturor, debetnotor och kreditnotor. Dessutom kan du göra följande:

Filtrera fakturorna

1. Välj + Lägg till ett filter ovanför tabellen.
  2. Välj önskad filtertyp.
  3. Ange eventuell ytterligare information som behövs för att skapa filtret.
    • Exempel: När du har lagt till filtret Dokumentnummer anger du fakturanumret (eller en lista över fakturanummer avgränsade med kommatecken) som du vill söka efter.
    • Exempel: När du har lagt till filtret Datum för utfärdande väljer du datumintervallet för dokumenten du vill se.
  4. Välj Använd och lägg till fler filter efter behov.

Du kan ta bort ett filter genom att klicka på X på filtret.

Sortera fakturorna

Sortera fakturorna i stigande eller fallande ordning genom att välja kolumnrubriken du vill sortera. Välj kolumnrubriken en gång till för att växla mellan stigande och fallande ordning.

Ladda ned enstaka fakturor eller flera fakturor samtidigt

1. Markera rutan till vänster om fakturorna du vill ladda ned.
    • Du kan välja alla fakturor i tabellen genom att markera rutan högst upp till vänster om tabellen.
  2. Välj Ladda ned valda.
  3. Välj i vilket format du vill ladda ned fakturorna.
  4. Välj Ladda ned.

Visa eller dölja kolumner

1. Välj Redigera högst upp i kolumnen längst till höger om fakturatabellen.
  2. Välj kolumnerna du vill visa eller dölja.
  3. Du kan ändra ordning på kolumnerna genom att dra kolumnnamnen i rutan Redigera.
  4. Välj Spara.

Spara anpassade filter

Du kan lägga till kolumner, sortera dokumenten och filtrera dem så att du endast ser vissa dokument (till exempel alla dokument i fallande ordning med utestående belopp för en viss produkt) och spara anpassningen inför framtida bruk.

Du kommer åt dina sparade anpassade filter i rullgardinsmenyn högst upp i tabellen genom att klicka på Alla fakturor och notor.

Se information om en faktura

Gå till sidan Dokument och välj fakturan du vill se information om. Då visas ett popup-fönster med information om fakturanummer, belopp, status, inköpsordernummer, kontouppgifter och annat. Stäng fönstret genom att välja X högst upp till vänster.

För att ladda ned fakturan väljer du Åtgärder högst upp till höger i popup-fönstret.

Hitta en viss faktura

1. Klicka på Sök i dokument högst upp till höger i tabellen.
  2. Skriv söktext för att hitta fakturan du letar efter. Du kan söka efter all text som förekommer i fakturan.

Så här kan du finjustera sökningen ytterligare:

• Skriv ”OCH” (med stora bokstäver) för att söka efter dokument med två specifika ord. Om du till exempel skriver ”video OCH spel” söker du efter alla fakturor som innehåller både ”video” och ”spel”.
  • Skriv ”ELLER” (med stora bokstäver) för att söka efter dokument med endera av två ord. Om du till exempel skriver ”nov ELLER dec” söker du efter alla fakturor som innehåller antingen ”nov” eller ”dec”.

Se andra grupper med dokument

1. Välj pilen bredvid Alla fakturor och anteckningar.
  2. Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn:
    • Obetalda fakturor och debetnotor visar alla obetalda fakturor och debetnotor som måste betalas.
    • Obetalda kreditnotor visar alla tillgodohavanden som du kan tillämpa på obetalda fakturor.
    • Alla fakturor och notor visar alla dina fakturor, inklusive avslutade och betalda.
    • Alla kreditnotor visar alla dina tillgodohavanden, inklusive sådana som redan har tillämpats på fakturor.