Over de pagina 'Facturen'

Op de pagina 'Facturen' kunt u eenvoudig uw facturen van Google Ads beheren. U kunt specifieke facturen zoeken, facturen bulksgewijs of afzonderlijk downloaden, aangepaste filters maken om uw facturen te bekijken en meer.

Voordelen

Op de pagina 'Facturen' kunt u het volgende doen:

• Al uw facturen, debetnota's en creditnota's bekijken
  • Uw facturen filteren op status, vervaldatum, openstaand bedrag en meer
  • Aangepaste filters maken en opslaan voor toekomstig gebruik
  • Uw facturen in oplopende of aflopende volgorde sorteren
  • Facturen bulksgewijs downloaden
  • Zoeken naar specifieke facturen

In dit artikel wordt beschreven hoe u de pagina 'Facturen' kunt vinden en gebruiken.

Instructies

Kies de taak die u wilt uitvoeren en klik erop om de instructies te bekijken.

Naar de pagina 'Facturen' gaan

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram
  3. Klik onder 'Instellen' op Facturering en betaling
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Facturen.

Uw facturen filteren

1. Klik boven de tabel op + Een filter toevoegen
  2. Selecteer het type filter dat u wilt toepassen.
  3. Voer eventuele aanvullende informatie in die nodig is om het filter te maken.
    • Voorbeeld: Nadat u het filter voor het documentnummer heeft toegevoegd, voert u het factuurnummer in (of een lijst van factuurnummers, gescheiden door komma's) waarnaar u wilt zoeken.
    • Voorbeeld: Nadat u het filter voor de uitgiftedatum heeft toegevoegd, selecteert u de periode voor de documenten die u wilt zien.
  4. Klik op Toepassen en voeg indien nodig meer filters toe.

Als u een filter wilt verwijderen, klikt u op de X van het filter dat u wilt verwijderen.

De details van een factuur bekijken

Ga naar de pagina 'Facturen' en klik op de factuur waarvan u details wilt bekijken. Er verschijnt een pop-up met details, waaronder het factuurnummer, het factuurbedrag, de status, het bestelnummer, de accountgegevens en meer. Als u de pop-up wilt sluiten, klikt u linksboven op de X. Als u uw factuur wilt downloaden, een klantvriendelijke link wilt maken of een revisie wilt aanvragen voor uw factuur, klikt u rechtsboven in het factuuroverzicht op Acties

De zichtbare facturen sorteren

Als u uw facturen in oplopende of aflopende volgorde wilt sorteren, hoeft u alleen op de kolomkop te klikken waarop u wilt sorteren. Klik nogmaals op de kolomkop om te schakelen tussen een oplopende en aflopende volgorde.

Afzonderlijke of meerdere facturen downloaden

1. Vink het selectievakje aan links naast de facturen die u wilt downloaden.
    • Als u alle facturen in uw tabel wilt selecteren, vinkt u het selectievakje aan helemaal linksboven in de tabel.
  2. Klik op Selectie downloaden.
  3. Kies de indeling dat u wilt gebruiken om uw facturen te downloaden.
  4. Klik op Downloaden

Een specifieke factuur zoeken

1. Klik rechtsboven in de tabel op Zoeken in documenten.
  2. Voer hier tekst in waarmee u de factuur kunt vinden die u zoekt. Als de tekst op uw factuur staat, kunt u erop zoeken. U kunt uw zoekopdracht nog verder verfijnen:
    • Gebruik AND (in hoofdletters) om documenten te vinden die twee specifieke woorden bevatten. Als u bijvoorbeeld zoekt naar 'video AND game', zoekt u naar facturen die zowel het woord 'video' als 'game' bevatten.
    • Gebruik OR (in hoofdletters) om documenten te vinden die een van twee woorden bevatten. Als u bijvoorbeeld zoekt naar 'Nov OR Dec', zoekt u naar facturen die het woord Nov of het woord Dec bevatten.

Kolommen weergeven of verbergen

1. Klik bovenaan de kolom aan de rechterkant van uw factuurtabel op Bewerken.
  2. Selecteer de kolommen die u wilt weergeven of verbergen.
  3. Als u de volgorde van de kolommen in de tabel anders wilt rangschikken, sleept u de kolomnamen in het vak 'Bewerken'.
  4. Klik op Opslaan.

Aangepaste filters opslaan

U kunt uw facturen sorteren en filteren of kolommen toevoegen zodat alleen de documenten worden weergegeven die u wilt zien (bijvoorbeeld alle facturen in aflopende volgorde van openstaand bedrag voor een bepaald product). Deze aanpassing kunt u vervolgens opslaan voor toekomstig gebruik. U kunt uw opgeslagen aangepaste filters openen via het dropdownmenu bovenaan de tabel door te klikken op Openstaande facturen en debetnota's.

Andere groepen van documenten bekijken

1. Klik op de pijl naast 'Openstaande facturen en debetnota's'.
  2. Kies een optie uit het dropdownmenu dat verschijnt:
    • Onder 'Openstaande facturen en debetnota's' worden alle openstaande facturen en debetnota's weergegeven die moeten worden betaald.
    • Onder 'Openstaande creditnota's' worden openstaande kredieten weergegeven die u kunt toepassen op openstaande facturen.
    • Onder 'Alle facturen en nota's' worden al uw facturen weergegeven, ook als ze al zijn gesloten of betaald.
    • Onder 'Alle creditnota's' worden al uw kredieten weergegeven, ook als deze al op facturen zijn toegepast.