Over de pagina Documenten

In dit artikel

Op de pagina Documenten kunt u uw factureringsdocumenten voor Google Ads makkelijk beheren. U kunt onder meer specifieke documenten zoeken, deze bulksgewijs of afzonderlijk downloaden en aangepaste filters maken om de documenten te bekijken.

Aan de slag

1. Selecteer in uw Google Ads-account rechtsboven het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icon].
  2. Selecteer onder Facturering de optie Documenten.

Weet u niet zeker wat uw betaalinstelling is?

Als u de betaalinstelling wilt checken, selecteert u het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icon] en kies u Instellingen onder Facturering. De betalingsinstelling staat bovenaan in het gedeelte Hoe u betaalt.

Automatische of handmatige betalingen (van toepassing op de meeste adverteerders)

Op de pagina Documenten kunt u al uw afschriften en factureringsdocumenten voor lokale belastingen bekijken (indien van toepassing op uw land). U kunt daarnaast het volgende doen:

Uw facturen filteren

1. Selecteer + Een filter toevoegen boven de tabel.
  2. Selecteer het type filter dat u wilt toepassen.
  3. Voer eventuele aanvullende informatie in die nodig is om het filter te maken.
    • Voorbeeld: Nadat u het filter voor het documentnummer heeft toegevoegd, voert u het factuurnummer in (of een lijst van factuurnummers, gescheiden door komma's) waarnaar u wilt zoeken.
    • Voorbeeld: Nadat u het filter voor de uitgiftedatum heeft toegevoegd, selecteert u de periode voor de documenten die u wilt zien.
    • Selecteer Toepassen en voeg zo nodig meer filters toe.

Als u een filter wilt verwijderen, selecteert u de X bij het filter dat u wilt verwijderen.

Uw facturen sorteren

Als u de afschriften en lokale belastingdocumenten (indien van toepassing op uw land) in oplopende of aflopende volgorde wilt sorteren, klikt u op de kop van de kolom die u wilt sorteren. Klik nogmaals op de kolomkop om te schakelen tussen oplopende en aflopende volgorde.

Afzonderlijke of meerdere documenten downloaden

1. Vink het selectievakje aan links naast de facturen die u wilt downloaden.
    • Als u alle documenten in de tabel wilt selecteren, vinkt u het selectievakje helemaal linksboven in de tabel aan.
  2. Selecteer Selectie downloaden.
  3. Kies de indeling waarin u uw facturen wilt downloaden.
  4. Selecteer Downloaden.

Kolommen tonen of verbergen

1. Selecteer bovenaan de kolom aan de rechterkant van uw factuurtabel de optie Bewerken.
  2. Selecteer de kolommen die u wilt tonen of verbergen.
  3. Als u de volgorde van de kolommen in de tabel anders wilt rangschikken, sleept u de kolomnamen in het vak Bewerken.
  4. Klik op Opslaan.

Maandelijkse facturering

Op de pagina Documenten kunt u al uw facturen, debetnota's en creditnota's bekijken. U kunt daarnaast het volgende doen:

Uw facturen filteren

1. Selecteer + Een filter toevoegen boven de tabel.
  2. Selecteer het type filter dat u wilt toepassen.
  3. Voer eventuele aanvullende informatie in die nodig is om het filter te maken.
    • Voorbeeld: Nadat u het filter voor het documentnummer heeft toegevoegd, voert u het factuurnummer in (of een lijst van factuurnummers, gescheiden door komma's) waarnaar u wilt zoeken.
    • Voorbeeld: Nadat u het filter voor de uitgiftedatum heeft toegevoegd, selecteert u de periode voor de documenten die u wilt zien.
  4. Selecteer Toepassen en voeg zo nodig meer filters toe.

Als u een filter wilt verwijderen, selecteert u de X bij het filter dat u wilt verwijderen.

Uw facturen sorteren

Als u uw facturen in oplopende of aflopende volgorde wilt sorteren, selecteert u de kop van de kolom die u wilt sorteren. Selecteer de kolomkop nog een keer om te wisselen tussen oplopende en aflopende volgorde.

Afzonderlijke of meerdere facturen downloaden

1. Vink het selectievakje aan links naast de facturen die u wilt downloaden.
    • Als u alle facturen in uw tabel wilt selecteren, vinkt u het selectievakje helemaal linksboven in de tabel aan.
  2. Selecteer Selectie downloaden.
  3. Kies de indeling waarin u uw facturen wilt downloaden.
  4. Selecteer Downloaden.

Kolommen tonen of verbergen

1. Selecteer bovenaan de kolom aan de rechterkant van uw factuurtabel de optie Bewerken.
  2. Selecteer de kolommen die u wilt tonen of verbergen.
  3. Als u de volgorde van de kolommen in de tabel anders wilt rangschikken, sleept u de kolomnamen in het vak Bewerken.
  4. Selecteer Opslaan.

Aangepaste filters opslaan

U kunt documenten sorteren en filteren of kolommen toevoegen zodat alleen de documenten worden getoond die u wilt zien (bijvoorbeeld alle documenten in aflopende volgorde met een openstaand bedrag voor een bepaald product). Deze aanpassing kunt u opslaan voor toekomstig gebruik.

U kunt de opgeslagen aangepaste filters openen via het dropdownmenu bovenaan de tabel door op Alle facturen en nota's te klikken.

De details van een factuur bekijken

Selecteer op de pagina Documenten de factuur waarvan u details wilt bekijken. U ziet een pop-up met details, waaronder het factuurnummer, het factuurbedrag, de status, het inkoopordernummer en de accountgegevens. Selecteer de X linksboven om de pop-up te sluiten.

Als u de factuur wilt downloaden, selecteert u Acties rechtsboven in de pop-up.

Een specifieke factuur zoeken

1. Selecteer Zoeken in documenten rechtsboven in de tabel.
  2. Vul hier tekst in waarmee u de factuur kunt vinden die u zoekt. Als de tekst op uw factuur staat, kunt u erop zoeken.

U kunt uw zoekopdracht nog verder verfijnen:

• Gebruik AND (in hoofdletters) om documenten te vinden die twee specifieke woorden bevatten. Als u bijvoorbeeld zoekt naar 'video AND game', zoekt u naar facturen die zowel het woord 'video' als 'game' bevatten.
  • Gebruik OR (in hoofdletters) om documenten te vinden die een van twee woorden bevatten. Als u bijvoorbeeld zoekt naar 'nov OR dec', zoekt u naar facturen die het woord 'nov' of het woord 'dec' bevatten.

Andere documentgroepen bekijken

1. Selecteer de pijl naast Alle facturen en nota's.
  2. Kies een optie uit het dropdownmenu dat u ziet:
    • Onder 'Openstaande facturen en debetnota's' staan alle openstaande facturen en debetnota's die moeten worden betaald.
    • Onder 'Openstaande creditnota's' worden openstaande kredieten weergegeven die u kunt toepassen op openstaande facturen.
    • Onder 'Alle facturen en nota's' worden al uw facturen weergegeven, ook als ze al zijn gesloten of betaald.
    • Onder 'Alle creditnota's' worden al uw kredieten weergegeven, ook als deze al op facturen zijn toegepast.