Tietoja Asiakirjat-sivusta

Asiakirjat-sivulla voit hoitaa helposti Google Ads ‑laskujasi. Voit muun muassa hakea tiettyjä laskuja, ladata yksittäisiä laskuja tai useita laskuja kerralla sekä luoda omia suodattimia laskujen katsomista varten.

Edut

Asiakirjat-sivulla voit

• nähdä kaikki laskusi, veloituslaskusi ja hyvityslaskusi
  • suodattaa laskuja niiden tilan, eräpäivän, maksamattoman summan ja muiden tekijöiden mukaan
  • luoda omia suodattimia ja tallentaa niitä myöhempää käyttöä varten
  • lajitella laskuja nousevaan tai laskevaan järjestykseen
  • ladata useita laskuja kerralla
  • hakea tiettyjä laskuja.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten löydät Asiakirjat-sivun ja miten sitä käytetään.

Ohjeet

Klikkaa alta haluamaasi tehtävää, niin näet sitä koskevat ohjeet.

Asiakirjat-sivulle siirtyminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta
  3. Klikkaa Asetukset-kohdasta Laskutus ja maksut
  4. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asiakirjat.

Laskujen suodattaminen

1. Klikkaa taulukon yläpuolelta + Lisää suodatin
  2. Valitse suodatintyyppi, jonka haluat ottaa käyttöön.
  3. Lisää suodattimen viimeistelyyn tarvittavat lisätiedot.
    • Esimerkki: Jos valitset Asiakirjan numero ‑suodattimen, lisää hakemasi laskun numero (tai luettelo laskujen numeroista pilkuilla eroteltuna).
    • Esimerkki: Kun olet lisännyt Myöntämispäivä-suodattimen, valitse niiden asiakirjojen ajanjakso, jotka haluat nähdä.
  4. Klikkaa Käytä ja lisää tarvittaessa muita suodattimia.

Voit poistaa suodattimen klikkaamalla X-kohtaa sen suodattimen kohdalta, jonka haluat poistaa.

Laskun tietojen katsominen

Klikkaa Laskut-sivulta haluamaasi laskua. Näytölle avautuu ponnahdusikkuna, josta näet muun muassa laskun numeron, summan ja tilan sekä ostotilauksen numeron ja tilin tiedot. Voit sulkea ponnahdusikkunan klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta X-merkkiä. Jos haluat ladata laskun, luoda asiakasystävällisen linkin tai pyytää laskun muokkausta, klikkaa laskuponnahdusikkunan oikeasta yläkulmasta Toiminnot

Näkyvissä olevien laskujen lajitteleminen

Voit lajitella laskuja nousevaan tai laskevaan järjestykseen klikkaamalla sen sarakkeen otsikkoa, jonka mukaan haluat lajitella tiedot. Jos haluat vaihtaa nousevan ja laskevan järjestyksen välillä, klikkaa sarakkeen otsikkoa uudelleen.

Yksittäisen laskun tai useiden laskujen lataaminen

1. Valitse niiden laskujen vasemmalla puolella olevat ruudut, jotka haluat ladata.
    • Voit valita kaikki taulukossa näkyvät laskut valitsemalla taulukon vasemmassa yläkulmassa olevan valintaruudun.
  2. Klikkaa Lataa valitut.
  3. Valitse, missä muodossa haluat ladata laskut.
  4. Klikkaa Lataa

Tietyn laskun etsiminen

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta Etsi asiakirjoista.
  2. Lisää tekstiä, joka voi auttaa sinua löytämään etsimäsi laskun. Kunhan teksti näkyy laskussasi, sen voi löytää haun avulla. Voit tarkentaa hakuasi lisää seuraavasti:
    • Käytä JA-operaattoria (isoilla kirjaimilla) sellaisten asiakirjojen löytämiseen, joissa esiintyy kaksi tiettyä sanaa. Esimerkiksi haku "video JA peli" etsii laskuja, jotka sisältävät sekä video- että peli-sanan.
    • Käytä TAI-operaattoria (isoilla kirjaimilla) sellaisten asiakirjojen löytämiseen, joissa on jompikumpi kahdesta määritetystä sanasta. Esimerkiksi haku "Marraskuu TAI Joulukuu" etsii laskut, joissa on joko Marraskuu- tai Joulukuu-sana.

Sarakkeiden näyttäminen tai piilottaminen

1. Klikkaa laskutaulukon oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  2. Valitse sarakkeet, jotka haluat näyttää tai piilottaa.
  3. Voit muuttaa taulukon sarakkeiden järjestystä vetämällä sarakkeiden nimiä Muokkaa-kentässä.
  4. Valitse Tallenna.

Omien suodattimien tallentaminen

Jos haluat katsoa vain tiettyjä asiakirjoja (esimerkiksi kaikkia tietyn tuotteen laskuja laskevassa järjestyksessä maksamattoman summan mukaan), voit lisätä sarakkeita sekä lajitella ja suodattaa laskujasi. Voit myös tallentaa suodatusasetukset myöhempää käyttöä varten. Löydät omat tallennetut suodattimesi taulukon yläreunan avattavasta valikosta klikkaamalla Kaikki laskut ja veloitukset.

Muiden asiakirjojen katsominen

1. Klikkaa Kaikki laskut ja veloitukset ‑kohdan vieressä olevaa nuolta.
  2. Valitse avattavasta valikosta haluamasi vaihtoehto:
    • Kaikki laskut ja veloitukset ‑vaihtoehto näyttää kaikki avoimet laskut tai maksut, jotka on maksettava.
    • Avoimet hyvityslaskut ‑vaihtoehto näyttää kaikki avoimet hyvitykset, joita voi käyttää avoimissa laskuissa.
    • Kaikki laskut ja veloitukset ‑vaihtoehto näyttää kaikki laskusi (myös ne, jotka on suljettu tai maksettu).
    • Kaikki hyvityslaskut ‑vaihtoehto näyttää kaikki hyvityksesi (myös ne, jotka on jo käytetty laskuihin).