Tietoja Asiakirjat-sivusta

Asiakirjat-sivun avulla voit järjestellä helposti Google Adsin laskutusasiakirjoja. Voit muun muassa etsiä tiettyjä asiakirjoja, ladata yksittäisiä asiakirjoja tai useita asiakirjoja kerralla sekä luoda omia suodattimia asiakirjojen katsomista varten.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten löydät Asiakirjat-sivun ja miten sitä käytetään.

Asiakirjat-sivulle siirtyminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Laskutus-kohdasta Asiakirjat.

Automaattiset tai manuaaliset maksut (koskee useimpia mainostajia)

Edut

Asiakirjat-sivulla voit
  • nähdä kaikki tiliotteesi ja paikalliset veroasiakirjasi (maatasi koskevat)
  • suodattaa asiakirjoja esimerkiksi päiväyksen, summan ja asiakirjan numeron mukaan
  • luoda omia suodattimia ja tallentaa niitä myöhempää käyttöä varten
  • lajitella tiliotteita ja muita laskutusasiakirjoja nousevaan tai laskevaan järjestykseen
  • ladata useita tiliotteita kerralla.
Klikkaa alta haluamaasi tehtävää, niin näet sitä koskevat ohjeet.

Laskujen suodattaminen

1. Klikkaa taulukon yläpuolelta + Lisää suodatin.
  2. Valitse suodatintyyppi, jonka haluat ottaa käyttöön.
  3. Lisää suodattimen viimeistelyyn tarvittavat lisätiedot.
  4. Esimerkki: Jos valitset Asiakirjan numero ‑suodattimen, lisää hakemasi laskun numero (tai luettelo laskujen numeroista pilkuilla eroteltuna).
  5. Esimerkki: Kun olet lisännyt Myöntämispäivä-suodattimen, valitse niiden asiakirjojen ajanjakso, jotka haluat nähdä.
  6. Klikkaa Käytä ja lisää tarvittaessa muita suodattimia.

Voit poistaa suodattimen klikkaamalla sen kohdalta X.

Näkyvissä olevien asiakirjojen lajitteleminen

Voit lajitella tiliotteita ja paikallisia veroasiakirjoja (maatasi koskevia) nousevaan tai laskevaan järjestykseen klikkaamalla sen sarakkeen otsikkoa, jonka mukaan haluat lajitella tiedot. Jos haluat vaihtaa nousevan ja laskevan järjestyksen välillä, klikkaa sarakkeen otsikkoa uudelleen.

Yksittäisen asiakirjan tai useiden asiakirjojen lataaminen

1. Valitse ruudut ladattavien laskujen vasemmalta puolelta.
    • Voit valita kaikki taulukossa näkyvät asiakirjat valitsemalla taulukon vasemmassa yläkulmassa olevan valintaruudun.
  2. Klikkaa Lataa valitut.
  3. Valitse, missä muodossa haluat ladata laskut.
  4. Klikkaa Lataa.

Sarakkeiden näyttäminen ja piilottaminen

1. Klikkaa laskutaulukon oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  2. Valitse sarakkeet, jotka haluat näyttää tai piilottaa.
  3. Voit muuttaa taulukon sarakkeiden järjestystä vetämällä sarakkeiden nimiä Muokkaa-kentässä.
  4. Valitse Tallenna.

Kuukausilaskutus

Edut

Asiakirjat-sivulla voit
  • nähdä kaikki laskusi, veloituslaskusi ja hyvityslaskusi
  • suodattaa laskuja niiden tilan, eräpäivän, maksamattoman summan ja muiden tekijöiden mukaan
  • luoda omia suodattimia ja tallentaa niitä myöhempää käyttöä varten
  • lajitella laskuja nousevaan tai laskevaan järjestykseen
  • ladata useita laskuja kerralla
  • hakea tiettyjä laskuja.
Klikkaa alta haluamaasi tehtävää, niin näet sitä koskevat ohjeet.

Laskujen suodattaminen

1. Klikkaa taulukon yläpuolelta + Lisää suodatin.
  2. Valitse suodatintyyppi, jonka haluat ottaa käyttöön.
  3. Lisää suodattimen viimeistelyyn tarvittavat lisätiedot.
  4. Esimerkki: Jos valitset Asiakirjan numero ‑suodattimen, lisää hakemasi laskun numero (tai luettelo laskujen numeroista pilkuilla eroteltuna).
  5. Esimerkki: Kun olet lisännyt Myöntämispäivä-suodattimen, valitse niiden asiakirjojen ajanjakso, jotka haluat nähdä.
  6. Klikkaa Käytä ja lisää tarvittaessa muita suodattimia.

Voit poistaa suodattimen klikkaamalla sen kohdalta X.

Näkyvissä olevien laskujen lajitteleminen

Voit lajitella laskuja nousevaan tai laskevaan järjestykseen klikkaamalla sen sarakkeen otsikkoa, jonka mukaan haluat lajitella tiedot. Jos haluat vaihtaa nousevan ja laskevan järjestyksen välillä, klikkaa sarakkeen otsikkoa uudelleen.

Yksittäisen laskun tai useiden laskujen lataaminen

1. Valitse niiden laskujen vasemmalla puolella olevat ruudut, jotka haluat ladata.
  2. Voit valita kaikki taulukossa näkyvät laskut valitsemalla taulukon vasemmassa yläkulmassa olevan valintaruudun.
  3. Klikkaa Lataa valitut.
  4. Valitse, missä muodossa haluat ladata laskut.
  5. Klikkaa Lataa.

Sarakkeiden näyttäminen ja piilottaminen

1. Klikkaa laskutaulukon oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  2. Valitse sarakkeet, jotka haluat näyttää tai piilottaa.
  3. Voit muuttaa taulukon sarakkeiden järjestystä vetämällä sarakkeiden nimiä Muokkaa-kentässä.
  4. Valitse Tallenna.

Omien suodattimien tallentaminen

Jos haluat katsoa vain tiettyjä asiakirjoja (esimerkiksi kaikkia tietyn tuotteen asiakirjoja laskevassa järjestyksessä maksamattoman summan mukaan), voit lisätä sarakkeita sekä lajitella ja suodattaa asiakirjoja. Voit myös tallentaa suodatusasetukset myöhempää käyttöä varten. Löydät omat tallennetut suodattimesi taulukon yläreunan avattavasta valikosta klikkaamalla "Kaikki laskut ja veloitukset".

Laskun tietojen katsominen

Klikkaa Laskut-sivulta haluamaasi laskua. Näytölle avautuu ponnahdusikkuna, josta näet muun muassa laskun numeron, summan ja tilan sekä ostotilauksen numeron ja tilin tiedot. Voit sulkea ponnahdusikkunan klikkaamalla sen vasemmasta yläkulmasta X. Jos haluat ladata laskun, klikkaa ponnahdusikkunan oikeasta yläkulmasta Toiminnot.

Tietyn laskun etsiminen

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta Etsi asiakirjoista.
  2. Lisää tekstiä, joka voi auttaa sinua löytämään etsimäsi laskun. Tekstiä voi käyttää haussa, kunhan se näkyy laskussasi. Voit tarkentaa hakuasi seuraavasti:
    • Käytä JA-operaattoria (isoilla kirjaimilla) sellaisten asiakirjojen etsimiseen, joissa esiintyy kaksi tiettyä sanaa. Esimerkiksi haku "video JA peli" etsii laskuja, jotka sisältävät sekä video- että peli-sanan.
    • Käytä TAI-operaattoria (isoilla kirjaimilla) sellaisten asiakirjojen löytämiseen, joissa on jompikumpi kahdesta määritetystä sanasta. Esimerkiksi haulla "marraskuu TAI joulukuu" voit etsiä laskut, jotka sisältävät jommankumman näistä sanoista.

Muiden asiakirjojen katsominen

1. Klikkaa Kaikki laskut ja veloitukset ‑kohdan vieressä olevaa nuolta.
  2. Valitse avattavasta valikosta haluamasi vaihtoehto:
    • Avoimet laskut ja veloituslaskut ‑vaihtoehto näyttää kaikki avoimet laskut tai maksut, jotka on maksettava.
    • Avoimet hyvityslaskut ‑vaihtoehto näyttää kaikki avoimet hyvitykset, joita voi käyttää avoimissa laskuissa.
    • Kaikki laskut ja veloitukset ‑vaihtoehto näyttää kaikki laskusi (myös ne, jotka on suljettu tai maksettu).
    • Kaikki hyvityslaskut ‑vaihtoehto näyttää kaikki hyvityksesi (myös ne, jotka on jo käytetty laskuihin).

Jos et ole varma valitusta maksuasetuksesta

Voit tarkistaa maksuasetuksesi klikkaamalla työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitsemalla Laskutus-kohdasta Laskutusasetukset. Näet maksuasetuksesi sivun yläosassa Miten maksat ‑osiossa.