Maak kennis met 'Aanbevolen kolommen' in Google Ads

15 maart 2019

U kunt in Google Ads uit veel verschillende kolommen kiezen. Het is lastig de huidige situatie te veranderen waarin u kolommen toevoegt die u altijd al aan uw rapporten toevoegde.

Met onze nieuwe functie 'Aanbevolen kolommen' worden nieuwe rapportagekolommen voorgesteld die u op basis van uw campagne- en accountinstellingen kunt gebruiken. Als u bijvoorbeeld begint met biedautomatisering, krijgt u van ons de aanbeveling om de kolom 'Type biedstrategie' te gebruiken voor uw campagnetabel. Door deze lancering is de kolom 'Type biedstrategie' geen vereiste kolom meer in uw campagnerapporten, waardoor u horizontale ruimte krijgt om wat meer te kunnen zien van de kolommen met statistieken.

Aanbevolen kolommen

U kunt een aanbevolen kolom herkennen doordat deze in de kolomnaam blauw is onderstreept.

U heeft drie verschillende mogelijkheden met 'Aanbevolen kolommen':

1. Doe niets en we bevelen de kolom aan wanneer deze relevant is
  2. Voeg de kolom als permanente kolom toe
  3. Vraag ons de kolom niet meer aan te bevelen

Deze aanbevelingen worden standaard ingeschakeld voor alle adverteerders. U kunt aanbevelingen uitschakelen voor afzonderlijke kolommen of voor alle kolommen. Deze instellingen zijn specifiek van toepassing op de gebruiker in het account.

We raden u aan de instelling ingeschakeld te houden, zodat we kolommen kunnen aanbevelen die belangrijk zijn voor uw account. U kunt via aanbevelingen ook nieuwe kolommen ontdekken die u nog niet eerder heeft gezien.

Gepost door Abhishek Kumar, Product Manager, Google Ads