Floodlight-conversies uit Search Ads 360 in Google Ads

Als u 'Bieden tijdens de veiling' aanzet voor een op conversies gebaseerde Search Ads 360-biedstrategie, worden alle Floodlight-conversies die aan 'Bieden tijdens de veiling' gerelateerd zijn, gedeeld met Google Ads.

De gedeelde conversies bevatten rapporten met aankoopgegevens waarmee verkopers die gebruikmaken van Shopping-campagnes met partners, hun biedingen en budgetten kunnen optimaliseren en rapporten kunnen genereren over de gegevens.

In de toekomst worden alle Floodlight-conversies met Google Ads gedeeld.

Floodlight-conversies worden, samen met Google Ads-conversieacties, gerapporteerd in de kolommen Alle conversies en Conversies.

Houd er rekening mee dat ook andere Google Ads-kolommen die gebaseerd zijn op de statistiek Alle conversies of Conversies (zoals Waarde van alle conversies en Kosten/alle conversies), Floodlight-conversies bevatten.

Welke campagnes krijgen gedeelde Floodlight-gegevens?

Als u Floodlight-gegevens deelt met alle Google Ads-campagnes van een adverteerder, kan Google leren van meer gegevens en betere biedingen instellen.

Alle Google Ads-campagnes die door een Search Ads 360-adverteerder worden beheerd, krijgen in Google Ads de Floodlight-conversiegegevens. Dit betekent dat elk Google Ads-account en elke Google Ads-campagne die voor een Search Ads 360-adverteerder wordt beheerd, kan rapporteren over alle Floodlight-conversies.

Binnen een account worden de Floodlight-conversiegegevens gerapporteerd in de Google Ads-kolommen Alle conversies en Conversies van elke campagne in het account, zelfs als de campagne niet door een Search Ads 360-biedstrategie wordt beheerd.

De Floodlight-gegevens worden vanuit Search Ads 360 automatisch doorgegeven aan het juiste Google Ads-account nadat het account de koppeling met Search Ads 360 heeft geaccepteerd. Eerder gerapporteerde Google Ads-conversies worden niet meer gerapporteerd in de kolom Conversies.

Conversies die worden bijgehouden via de functie Conversies bijhouden van Google Ads, blijven in de Google Ads- en Search Ads 360-accounts behouden, zelfs nadat de kolom Conversies is gewijzigd. Als u conversiestatistieken wilt bekijken over conversies die worden bijgehouden via de functie Conversies bijhouden van Google Ads, kunt u een aangepaste kolom maken in Google Ads of in Search Ads 360.
  • Google Ads: maak een aangepaste kolom waarvoor u 'Alle conversies' selecteert en vervolgens filtert op de conversieacties die aan uw eerdere conversies zijn gerelateerd.
  • Search Ads 360: maak een aangepaste kolom voor Google Ads-conversies en selecteer de conversies die u hierin wilt opnemen.

Opmerking: Als een adverteerder in Search Ads 360 rechten heeft om voor Shopping-campagnes 'Bieden tijdens de veiling' te gebruiken, wordt de conversiebron van de Shopping-campagnes gewijzigd in het standaard conversiedoel van de Search Ads 360-adverteerder.

Rapporten met aankoopgegevens worden gedeeld

Als u rapporten met aankoopgegevens deelt, wordt optimalisatie van geautomatiseerd bieden voor partners en delen van het budget mogelijk voor het Google-campagnesubtype Shopping-campagnes met partners.

In Google Ads worden de gedeelde gegevens uit het Floodlight-rapport met aankoopgegevens opgenomen in de kolommen met de belangrijkste winkelwagenstatistieken.

Hoe Google Ads conversiegegevens gebruikt

Google Ads gebruikt samengevoegde conversiegebeurtenisgegevens om alle adverteerders maximaal voordeel te bieden. Voor de functie Slim bieden van Google Ads wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van samengevoegde conversiegebeurtenisgegevens van adverteerders om de algehele kwaliteit en nauwkeurigheid te verbeteren. Als u in Search Ads 360 'Bieden tijdens de veiling' gebruikt, worden Floodlight-conversies gedeeld met Google Ads.
Bovendien publiceert Google mogelijk conversiegebeurtenisstatistieken op basis van samengevoegde conversiegebeurtenisgegevens van een groot aantal adverteerders. Op basis hiervan kan iedere adverteerder inzichten verwerven.

In het Helpcentrum van Google Ads vindt u meer informatie over hoe Google Ads conversiegegevens gebruikt.

Sets met Floodlight-conversieacties in manageraccounts

Elk Google Ads-manageraccount dat rechtstreeks gekoppeld is aan een Google Ads-account, bevat onder de volgende voorwaarden een set met Floodlight-conversieacties:

• 'Bieden tijdens de veiling' staat aan in een Search Ads 360-biedstrategie die biedingen beheert in campagnes van het rechtstreeks gekoppelde Google Ads-account.
  • Het manageraccount accepteert de Floodlight-conversies. Meer informatie over hoe een beheerder de conversies accepteert, vindt u later in dit artikel.

De set met conversieacties wordt weergegeven op de pagina Conversieacties in Google Ads.

Manageraccounts moeten gedeelde Floodlight-conversies accepteren

Voor elk manageraccount dat Floodlight-conversies krijgt, moet een eigenaar met beheerdersrechten de conversies uit Search Ads 360 accepteren. Wanneer de conversies zijn geaccepteerd, wordt het manageraccount aan Search Ads 360 gekoppeld.

Als de koppeling niet wordt geaccepteerd in het manageraccount, wordt 'Bieden tijdens de veiling' niet aangezet in de biedstrategie in Search Ads 360.

U krijgt een melding uit Search Ads 360 als de conversies niet zijn geaccepteerd.

Als de koppeling in Google Ads wordt verwijderd, blijft Search Ads 360 de eigenaar met beheerdersrechten vragen de conversies te accepteren om 'Bieden tijdens de veiling' te kunnen gebruiken. De Floodlight-conversies worden niet uit Google Ads verwijderd. Het Google Ads-account en het rechtstreeks gekoppelde manageraccount bevatten nog steeds de Floodlight-conversiestatistieken die zijn gedeeld voordat Search Ads 360 werd ontkoppeld. Met andere woorden: de Floodlight-gegevens worden niet meer geüpdatet na de datum waarop het manageraccount is ontkoppeld.

Een Google Ads-manageraccount koppelen aan Search Ads 360

Alleen een eigenaar met beheerdersrechten kan een Google Ads-manageraccount aan Search Ads 360 koppelen.

Ook als uw Google Ads-account al aan Search Ads 360 is gekoppeld, geldt dit niet automatisch voor het manageraccount. Als u in Google Ads Floodlight-conversies wilt gebruiken, moet u elk afzonderlijk manageraccount toegang geven tot/koppelen aan Search Ads 360 om Floodlight-conversies te krijgen en 'Bieden tijdens de veiling' aan te zetten.

1. Zet in Search Ads 360 'Bieden tijdens de veiling' aan in een ROI-biedstrategie.
  2. Klik op Ja, dat begrijp ik om te bevestigen dat u de Floodlight-conversies wilt delen met alle Google Ads-campagnes van de adverteerder.
  3. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  4. Ga naar de pagina Gekoppelde accounts.
    1. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon .
    2. Klik onder Instellen op Gekoppelde accounts.
  5. Klik op de kaart Search Ads 360 op Details.
  6. Klik onder Koppelingsverzoeken op Accepteren voor elke Search Ads 360-adverteerder.

Offline conversies en de functie Bieden tijdens de veiling

Als u in aanmerking wilt komen voor het gebruik van 'Bieden tijdens de veiling', moet u binnen 14 dagen na het conversietijdstempel offline conversies uploaden naar Search Ads 360.

Conversies niet meer delen met Google Ads

Als u geen conversies meer wilt delen met Google Ads, moet u 'Bieden tijdens de veiling' uitzetten in al uw Search Ads 360-biedstrategieën. Lees meer informatie over wat u moet doen om Floodlight-conversies niet meer te delen met Google Ads.