Uw gamesbedrijf uitbreiden met behulp van advertenties

13 maart 2019

Er is veel voor nodig om een geweldige mobiele game te ontwikkelen, maar er is nog veel meer vereist om daaromheen een succesvol gamesbedrijf op te bouwen. Daarom kondigt Google vandaag nieuwe oplossingen aan voor het vergroten van de lifetime value van uw spelers. Het is nu eenvoudiger dan ooit om de vraag naar uw game te vergroten, op schaal te groeien en uw doelgroep opnieuw te betrekken.

Vraag vergroten

Voor een geslaagde lancering is het belangrijk om meteen vanaf het begin naamsbekendheid op te bouwen en contact te leggen met een fanbestand. Met pre-registratieadvertenties kunt u spelers de mogelijkheid bieden zich te registreren voor uw nieuwe titels voordat ze officieel worden uitgebracht op Google Play.

Spelers ontvangen een pushmelding in Play zodra de game is uitgebracht. Pre-registratieadvertenties kunnen vooral waardevol zijn voor gevestigde gameontwikkelaars, zodat u in contact komt met een fanbestand dat al van uw game houdt en een sterke intentie heeft om deze te downloaden en waardevolle spelers in uw game te worden.

Op schaal groeien

Bij de lancering is het uw doel om zo veel mogelijk installaties binnen uw budget te genereren. Vandaag kondigen we de biedstrategie 'Aantal conversies maximaliseren' voor app-campagnes aan. Als u uw budget en advertentie-items opgeeft, maximaliseren wij uw spelersbestand. Omdat het doel het maximaliseren van het aantal installaties is, in plaats van het behalen van uw doelprijs, kunt u meestal een lagere conversieprijs behalen.

U hoeft alleen maar uw doelen te stellen en erop te vertrouwen dat machine learning voor app-campagnes de juiste advertentie op het juiste moment plaatst. De biedstrategie 'Aantal conversies maximaliseren' voor app-campagnes is nu beschikbaar als bètaversie om adverteerders te selecteren. Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met uw Google-accountmanager om u aan te melden.

Gamers opnieuw betrekken

Het is een feit dat tachtig procent van alle app-gebruikers binnen negentig dagen churnt1. Een van de beste mogelijkheden om uw bedrijf te laten groeien, is door die inactieve spelers ervan te overtuigen terug te komen en opnieuw te spelen. Vandaag introduceren we app-campagnes voor engagement in Google Ads waarmee u spelers uw game opnieuw kunt laten ontdekken door hen te betrekken met relevante advertenties op Google Zoeken, YouTube en meer dan drie miljoen sites en apps.

Deze campagne werkt zowel met Google Analytics voor Firebase als met onze partners voor app-attributie. Met app-campagnes voor engagement kunt u op veel verschillende manieren opnieuw contact leggen met spelers, zoals door niet-betrokken spelers aan te moedigen de tutorial te voltooien, nieuwe functies onder de aandacht te brengen die zijn toegevoegd sinds de laatste sessie van een speler of iemand ertoe aan te zetten de game voor de eerste keer te openen op Android, waarbij alleen Google kan helpen.

Bekijk hier meer informatie of praat met uw Google-accountvertegenwoordiger als u deze campagne wilt uitproberen.

Gepost door Jason Morse, Director of Product, app-advertenties voor engagement