Onze inzet om u te helpen beleid na te leven

14 maart 2019

Het is zeer belangrijk voor ons om onze gebruikers en adverteerders te beschermen tegen kwaadwillenden. Google hanteert om die reden een strikt beleid dat bepaalt welke soorten advertenties we op ons platform toestaan. We stellen ook alles in het werk om goede adverteerders te helpen voorkomen dat ze vergissingen maken die leiden tot beleidsschendingen. We introduceren om die reden nieuwe functies waarmee u zich op eenvoudige wijze door de beleidsbeperkingen kunt loodsen die van invloed kunnen zijn op uw advertenties, om zo alles uit uw campagne te kunnen halen.

Maak kennis met de Beleidsbeheerder

In april introduceren we een nieuwe Beleidsbeheerder om u vanuit één plaats en op een op u afgestemde manier in Google Ads de mogelijkheid te bieden beleidsbeperkingen voor advertenties, zoekwoorden en extensies in uw gehele account bij te houden. Daar worden in de loop van de tijd nieuwe functies aan toegevoegd, waaronder aanbevelingen waarmee u uw advertenties kunt corrigeren, een geschiedenis van uw bezwaren, een overzicht van de certificeringen van uw account en meer.

Policy manager
Als u de Beleidsbeheerder in Google Ads wilt openen, klikt u op Instellen in de tabel Tools en selecteert u het tabblad Beleidsbeheerder

Krijg meer inzicht in de achtergronden van beslissingen op het gebied van beleid

Sinds vorig jaar kunnen adverteerders aanvullende informatie lezen over de reden waarom hun advertentie is afgekeurd, door de muisaanwijzer op de advertentie te plaatsen. Deze mogelijkheid wordt in 2019 verder uitgebreid.

Afgekeurde advertentie Goedgekeurde (beperkte) advertentie

Vind gedetailleerde informatie over de reden dat een advertentie is afgekeurd door de muisaanwijzer op uw advertentie te plaatsen

Maak met slechts een paar klikken bezwaar tegen een beleidsschending

Als u het niet eens bent met een actie die we jegens uw advertenties hebben ondernomen, dan kunt u binnenkort met slechts enkele klikken bezwaar maken tegen de beslissing en een nieuwe beoordeling aanvragen, rechtstreeks vanuit Google Ads. Deze functie wordt dit voorjaar geïntroduceerd in accounts en is voor tekstadvertenties voor de meeste beleidsschendingen beschikbaar. Plaats de muisaanwijzer op een afgekeurde of beperkte advertentie en zoek naar de link 'Opnieuw verzenden' om te zien of uw advertentie hiervoor geschikt is. U kunt ook de status van uw bezwaar volgen in de Beleidsbeheerder.

Bezwaar tegen beleidsschending
We maken het gemakkelijker om advertenties opnieuw in te dienen in Google Ads

Detecteer schendingen in realtime

In sommige gevallen kunnen we beleidsschendingen al detecteren terwijl u een advertentie aan het maken bent. In dergelijke gevallen sturen we realtime feedback om u te informeren over mogelijke beleidsschendingen voordat ze daadwerkelijk optreden. U kunt uw advertentie vervolgens direct aanpassen om deze aan het beleid te laten voldoen.

Realtime feedback over beleidsschending
Controleer onze realtime feedback wanneer u advertenties aan het maken bent

We zijn verheugd nieuwe tools te introduceren waarmee u zich door de beleidsvereisten kunt loodsen en om kwalitatief hoogwaardige, advertenties te maken die ons beleid naleven.

Gepost door Hristo Stefanov, Product Manager, Search Ads