Tietoja Älykkäiden kampanjoiden avainsanateemoista

Google Ads Smart campaigns | Selecting keyword themes

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Avainsanateemat ovat sanoja tai lausekkeita, joiden avulla mainoksesi yhdistetään Google-hakuihin. Kun valitset sopivia avainsanateemoja, voit tavoittaa käyttäjiä silloin, kun he etsivät tarjoamiasi tuotteita ja palveluita. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten avainsanateemat toimivat, ja annetaan vinkkejä sopivien avainsanateemojen valitsemiseen Älykkäissä kampanjoissa.

Näin se toimii

Yksi avainsanateema vastaa useita samankaltaisia sanoja ja lausekkeita. Jos valitset avainsanateemaksi esimerkiksi "leipomo", mainoksesi voi näkyä, kun käyttäjä tekee haun sanoilla "leipomo lähellä", "paikallinen leipomo" tai "konditoria".

Kun mainoksesi on aktiivinen, voit tarkistaa kampanjasi hakutermit ja poistaa käytöstä ne, jotka eivät ole yrityksesi kannalta osuvia. Voit siis itse vaikuttaa siihen, milloin mainoksesi näkyvät.

Huom. Avainsanateemat muistuttavat avainsanoja, joita käytetään muuntyyppisissä Google Ads ‑kampanjoissa. Älykkäissä kampanjoissa yksi avainsanateema voi kuitenkin vastata useita avainsanoja. Avainsanaluettelon ei tarvitse olla tyhjentävä, joten voit säästää aikaa ja mainoksesi toimivat silti hyvin ja näkyvät niihin liittyvien Google-hakujen yhteydessä.

Avainsanateemojen lisääminen Älykkäisiin kampanjoihin

Pidä mielessä nämä parhaat käytännöt, kun lisäät avainsanateemoja kampanjaasi:

Valitse enintään 7–10 avainsanateemaa

Mainoksesi näkyy useiden samankaltaisten sanojen ja lausekkeiden yhteydessä, joten muutaman avainsanateeman lisääminen riittää – me hoidamme loput. Jos lisäät liian monta avainsanateemaa, mainoksesi saattaa näkyä myös vähemmän osuvilla hauilla.

Varmista avainsanateemoja lisätessäsi, että

• ne eivät sisällä välimerkkejä
  • ne eivät sisällä URL-osoitteita
  • ne eivät sisällä puhelinnumeroa
  • ne eivät ole yli 20 merkin pituisia (tai yli 10 merkin pituisia japanin ja kiinan kielellä).

Astu asiakkaan saappaisiin

Millaisia hakuja asiakas todennäköisesti tekee, kun hän etsii tarjoamiasi tuotteita ja palveluita? Jos asiakkaasi käyttävät tiettyjä sanoja tai lausekkeita, harkitse niiden lisäämistä avainsanateemoiksi.

Pidä mielessä mainontastrategiasi

Mainostatko koko yritystäsi vai tiettyä tuotetta tai palvelua? Oletetaan esimerkiksi, että leipomosi myy myös kuumia juomia, mutta haluat mainostaa kakkuja ja muita leivonnaisia. Rajaa avainsanateemasi tarkasti sen mukaan, mitä mainostat – tässä tapauksessa kakkuja ja leivonnaisia, ei juomia.
Suosittelemme myös, että käytät samoja sanoja mainostekstissä ja varmistat, että mainos on linkitetty sivustosi osuvimmalle sivulle.

Luo erilliset kampanjat eri avainsanateemaryhmille

Jos yrityksesi myy erityyppisiä tuotteita tai palveluita, voit luoda useita kampanjoita, joista kullakin on oma avainsanateemaryhmänsä. Voit myös käyttää yhteen kampanjaan muita suuremman osan mainontabudjetistasi, jos haluat tuoda esiin tiettyä yrityksesi osa-aluetta.

Avainsanateemojen muuttaminen

1. Avaa Google Ads ‑sovelluksen Android-versio.
  2. Napauta yläreunasta valikkokuvaketta ja valitse Kampanjat.
  3. Etsi kampanja, jonka datan haluat nähdä, ja napauta kampanjan kortin alareunasta Näytä kampanja.
  4. Vieritä alaspäin ja napauta Avainsanateemat ja hakutermiraportti ‐kortista Muokkaa.
  5. Muokkaa avainsanateemojasi.
  6. Napauta Tallenna.