Vooraf gedefinieerde rapporten eenvoudig vinden voor de dataset die u bekijkt

20 februari 2019

Vooraf gedefinieerde rapporten zijn kant-en-klare rapporten met nuttige gegevens, zoals tijd en statistieken over de dag en de locatie.

We hebben feedback ontvangen dat veel gebruikers hun campagnes of advertentiegroepen onder de loep nemen voordat ze vooraf gedefinieerde rapporten bekijken. Het is nu eenvoudiger om over te schakelen van rapporten op campagne- of advertentiegroepniveau naar vooraf gedefinieerde rapporten met hetzelfde gegevensbereik.

Voorheen kon u alleen vooraf gedefinieerde rapporten bekijken via het pictogram Rapportage in de bovenste navigatiebalk in Google Ads. Hier begint u altijd bij gegevens op accountniveau en kunt u vervolgens filteren om gedetailleerdere gegevens te zien.

Vooraf gedefinieerde rapporten

Maar als u nu gegevens over campagnes of advertentiegroepen bekijkt en u wilt iets onderzoeken, kunt u het nieuwe pictogram Rapportage gebruiken boven de statistische tabel waarnaar u kijkt.

Reports

Wanneer u dit pictogram gebruikt, bevat het vooraf gedefinieerde rapport dat wordt geladen, dezelfde gegevens die u aan het bekijken was. Daardoor kunt u sneller overschakelen. Als u bijvoorbeeld een bepaalde advertentiegroep of alleen campagnes in het zoeknetwerk bekijkt en u vervolgens een Dag-rapport opent via dit pictogram, wordt het rapport gefilterd op alleen die advertentiegroep of op alleen campagnes in het zoeknetwerk. Met het pictogram in de rechterbovenhoek wordt echter het vooraf gedefinieerde rapport voor uw gehele account geopend.

Gepost door Abhishek Kumar, Product Manager, Google Ads