Tillgängliga värden i rapportredigeraren för hotellannonser

Nu finns rapportmätvärden för hotellannonser i Google Ads. Du kan se viktiga resultat på konto-, kampanj- och annonsgruppsnivå.

Obs! Du kan inte se mätvärden för hotellgrupper i rapportredigeraren. Däremot kan du se mätvärden för hotell-id:n. Om du vill se mätvärden för hotellgrupper kan du klicka på Hotellgrupper i sidmenyn.

Rapportredigeraren innehåller dessutom viktiga hotellattribut som du kan se i en anpassad rapport.

Mätvärden i rapportredigeraren

Nu finns hotellattribut i rapportredigeraren i Google Ads. Du kan skapa anpassade rapporter med flera av dessa mätvärden. I tabellen nedan finns en lista över tillgängliga hotellattribut i rapportredigeraren tillsammans med definitionen av varje mätvärde.

Mätvärden i rapportredigeraren Definition av mätvärdet
Förhandsbokning Detta är antalet dagar i förväg som resenären vill boka hotellet. Om resenären till exempel bokar den 15 augusti för en vistelse som börjar den 25 augusti är förhandsbokningsnumret 10. Detta baseras på attribut när sökningen skedde, inte på attribut vid konverteringstillfället.
Incheckningsdatum Detta är det datum då resenären planerar att påbörja sin vistelse på hotellet. Detta baseras på attribut när sökningen skedde, inte på attribut vid konverteringstillfället.
Veckodag för incheckning Detta är den veckodag, till exempel onsdag eller fredag, som resenären planerar att påbörja sin hotellvistelse. Detta baseras på attribut när sökningen skedde, inte på attribut vid konverteringstillfället.
Klick Antalet gånger som personer klickade på en annons.
Konverteringar En åtgärd (till exempel onlinebokning) som du har definierat som värdefull för ditt företag efter att en resenär har interagerat med din annons.
Kostnad Detta är kostnaden för en enstaka interaktion med din annons, till exempel ett klick, en konvertering eller en visning. Du definierar typen av interaktion och kostnaden i kampanjinställningarna.
Land/område Landet eller regionen där resenären befinner sig.
Resenärens angivna datum Anger om en resenär har valt specifika resedatum eller använder de standarddatum som har ställts in av Google.
Enhet Typen av enhet som resenären använder för att söka efter hotell, som telefon, dator eller surfplatta.
Konto-id för Hotel Center Detta är ett unikt nummer som motsvarar ett partnerkonto i Hotel Center. (Kallades tidigare partner-id.) Du hittar ditt konto-id och partnernamn på sidan Kontoinställningar i Hotel Center.
Kvalificerade hotellexponeringar Detta är det totala antalet möjligheter då din hotellannons var kvalificerad att visas (deltog i auktionen) utifrån inriktningskriterierna under den angivna tidsperioden.
  • Vissa kvalificerade exponeringar visas som decimaltal (som 1,1 eller 51,8) efter att kvalificerade exponeringar har delats upp i separata kampanjer.
  • Om din budget är begränsad får du färre kvalificerade exponeringar.
Hotell-id Detta är hotellets unika id. Hotell-id:t tilldelas av partnern när hotellistan skapas. Detta baseras på attribut när sökningen skedde, inte på attribut vid konverteringstillfället.
Exponeringar Varje tillfälle då din annons visas på en sökresultatsida eller på andra webbplatser i Googles nätverk räknas som en exponering.
Vistelsens längd Detta är det antal nätter som resenären har valt att bo på hotellet. Detta baseras på attribut när sökningen skedde, inte på attribut vid konverteringstillfället.
Prissegment Detta beskriver hur konkurrenskraftigt ditt rumspris var.
  • Det enda visade priset: Ditt pris var det enda som visades för resplanen.
  • Unikt lägsta pris: Du hade det lägsta priset och inga andra priser som visades låg inom en viss procentandel av det priset.
  • Lika för lägsta pris: Ditt pris låg inom en viss procentandel av det lägsta priset, men det gjorde också andra annonsörer.
  • Inte lägsta pris: Ditt pris låg inte inom en viss procentandel av det lägsta priset som visades, men det gjorde inte heller en eller flera andra annonsörer.
Obs! Annonstrafik med hotellreklam ingår inte i något tilldelat prissegment och returnerar värdet UNSPECIFIED i Google Ads API. För auktioner där budet var för lågt eller om du var över budget returnerar vi EJ ANGIVET i Google Ads API.
Regel-id för hotellpris Detta är identifieraren för ett specialpris som användaren klickade på. Reseannonsörer kan tillämpa villkorsstyrda priser för specifika kunder, enheter och länder. Du kan till exempel ange ett specialpris för stamkundskort eller en rabatt för mobilanvändare.
Typ av hotellpris Anger typen av pris: offentligt, privat eller villkorsstyrt. Se terminologin i Hotel Center.
Hotellklass Detta kan vara allt från noll stjärnor (klassen har inte angetts) till fem stjärnor. Hotellklassen identifieras av Google och motsvarar hotellets servicenivå, inte användarrecensioner.
Land Hotellets land eller geografiska region.
Delstat Detta är den delstat eller region i ett land som hotellet ligger i. Endast tillgängligt efter uppdelning på land/region.
Hotellstad Detta är staden som hotellet ligger i. Du kan bara ange ort efter att ha angett land och plats.
Gen. värde på potentiell kund Detta är den genomsnittliga kostnaden för vistelsen (inklusive skatter och avgifter) baserat på exponeringar som ledde till klick. Endast exponeringar som ledde till klick (från en annonsör i auktionen) räknas in i genomsnittet.
Hotellprisskillnad % Detta är den procentuella skillnaden mellan ditt genomsnittliga dagliga pris och det genomsnittliga lägsta priset hos dina konkurrenter. Hotellprisskillnaden kan inte definieras om antalet exponeringar för en konkurrent är noll.

Viktiga resultatvärden

Du hittar följande mätvärden i din resultatdata i Google Ads på konto-, kampanj- och annonsgruppsnivå. Om du vill se dessa uppgifter i Google Ads-rapporterna kan du redigera kolumnerna för att välja mätvärdena.

Kolumnnamn Definition av mätvärdet
Alla konv.värden Det sammanlagda värdet för varje konverteringsåtgärd.
Exp.andel i abs. topposition – Sök Antalet exponeringar där annonsen fanns på den absoluta toppositionen (den första annonsen i bokningsmodulen för hotellannonser) dividerat med det uppskattade antal exponeringar den hade kunnat konkurrera om för toppositionen.
Exp.andel – Sök Procentandelen exponeringar som dina annonser fick jämfört med det totala antalet exponeringar som de var kvalificerade för.
Exp.andel i topposition Antalet exponeringar där annonsen fanns på toppositionen jämfört med det uppskattade antal exponeringar den hade kunnat konkurrera om för toppositionen.
Förlorad exponeringsandel (rank) – Sök En uppskattning av hur ofta din annons inte visades någonstans i bokningsmodulen för hotellannonser, inklusive den oexpanderade menyplatsen, på grund av dålig annonsrankning.
Förlorad exponeringsandel (budget) – Sök En uppskattning av hur ofta din annons inte visades i bokningsmodulen för hotellannonser eftersom budgeten tog slut.
Prissegment Detta beskriver hur konkurrenskraftigt ditt rumspris var.
  • Det enda visade priset: Ditt pris var det enda som visades för resplanen.
  • Unikt lägsta pris: Du hade det lägsta priset och inga andra priser som visades låg inom en viss procentandel av det priset.
  • Lika för lägsta pris: Ditt pris låg inom en viss procentandel av det lägsta priset, men det gjorde också andra annonsörer.
  • Inte lägsta pris: Ditt pris låg inte inom en viss procentandel av det lägsta priset som visades, men det gjorde inte heller en eller flera andra annonsörer.
Obs! Annonstrafik med hotellreklam ingår inte i något tilldelat prissegment och returnerar värdet UNSPECIFIED i Google Ads API. För auktioner där budet var för lågt eller om du var över budget returnerar vi EJ ANGIVET i Google Ads API.
Procentandel för hotellprisskillnad Detta är den procentuella skillnaden mellan ditt genomsnittliga dagliga pris och det genomsnittliga lägsta priset hos dina konkurrenter. Hotellprisskillnaden kan inte definieras om antalet exponeringar för en konkurrent är noll.
Klickandel Antalet klick du fick i söknätverket dividerat med det uppskattade högsta antalet klick du hade kunnat få.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.