Beschikbare statistieken in de Rapporteditor voor hoteladvertenties

Rapportstatistieken voor hoteladvertenties zijn nu beschikbaar in Google Ads. U kunt belangrijke prestatiegegevens weergeven op account-, campagne- en advertentiegroepniveau.

Opmerking: U kunt de statistieken van hotelgroepen niet bekijken in de Rapporteditor, maar wel de statistieken van hotel-ID's. Als u statistieken van hotelgroepen wilt bekijken, klikt u in het paginamenu op Hotelgroepen.

De Rapporteditor bevat ook belangrijke hotelkenmerken die u kunt bekijken in een aangepast rapport.

Statistieken in de Rapporteditor

De Google Ads Rapporteditor ondersteunt nu hotelkenmerken. U kunt veel van de in dit artikel vermelde statistieken gebruiken om aangepaste rapporten te maken. De volgende tabel bevat een lijst met hotelkenmerken die beschikbaar zijn in de Rapporteditor, samen met de definitie van elke statistiek.

Statistieken in de Rapporteditor Definitie van de statistiek
Vooraf boeken Dit is het aantal dagen van tevoren dat de reiziger het hotel wil boeken. Als de reiziger bijvoorbeeld op 15 augustus boekt voor een verblijf dat begint op 25 augustus, is 10 de waarde voor Vooraf boeken. Dit is gebaseerd op kenmerken op het moment van de zoekopdracht en niet op het tijdstip van conversie.
Incheckdatum Dit is de specifieke datum waarop het verblijf in het hotel begint. Dit is gebaseerd op kenmerken op het moment van de zoekopdracht en niet op het tijdstip van conversie.
Incheckdag van de week Dit is de dag van de week waarop de reiziger zijn verblijf in het hotel wilt starten, bijvoorbeeld woensdag of vrijdag. Dit is gebaseerd op kenmerken op het moment van de zoekopdracht en niet op het tijdstip van conversie.
Klikken Het aantal keer dat er op een advertentie is geklikt
Conversies Een actie die u als waardevol voor uw bedrijf heeft gedefinieerd nadat een reiziger interactie heeft met uw advertentie (zoals een online boeking).
Kosten Dit zijn de kosten van één interactie met uw advertentie, zoals een klik, een conversie of een weergave. U definieert het type interactie en de kosten in uw campagne-instellingen.
Land/gebied Het land of de regio waar de reiziger zich bevindt.
Door de reiziger ingestelde datums Hiermee wordt aangegeven of een reiziger specifieke reisdatums instelt of de standaarddatums gebruikt die door Google zijn ingesteld.
Apparaat Het type apparaat dat de reiziger gebruikt om hotels te zoeken, zoals mobiele telefoon, desktop of tablet.
Hotel Center-account-ID Dit is een uniek nummer dat staat voor een partneraccount in Hotel Center. Dit werd vroeger partner-ID genoemd. U vindt uw account-ID en partnernaam op de pagina Accountinstellingen van Hotel Center.
Geschikte vertoningen voor hotel Dit is het totale aantal keer dat uw hoteladvertentie in aanmerking kwam voor weergave (deelnam aan de veiling) op basis van de targetingcriteria in de opgegeven periode.
  • Sommige geschikte vertoningen worden gerapporteerd als niet-gehele getallen (bijvoorbeeld als 1,1 of 51,8) omdat deze vertoningen zijn verdeeld over meerdere campagnes.
  • Als uw budget beperkt is, heeft u minder geschikte vertoningen.
Hotel-ID Dit is de unieke ID van het hotel. De hotel-ID wordt door de partner toegewezen bij het maken van de hotellijst. Dit is gebaseerd op kenmerken op het moment van de zoekopdracht en niet op het tijdstip van conversie.
Vertoningen Elke keer dat uw advertentie wordt weergegeven op een pagina met zoekresultaten of op andere sites in het Google Netwerk, telt als een vertoning.
Duur van verblijf Dit is het aantal nachten dat de reiziger heeft geselecteerd voor het verblijf. Dit is gebaseerd op kenmerken op het moment van de zoekopdracht en niet op het tijdstip van conversie.
Prijssegment Dit beschrijft hoe concurrerend uw kamerprijs is.
  • Enige weergegeven prijs: Uw prijs was de enige die werd weergegeven voor het reisschema.
  • Unieke laagste prijs: U had de laagste prijs en geen van de andere prijzen die werden weergegeven, vielen binnen een bepaald percentage van die prijs.
  • Gedeelde laagste prijs: Uw prijs viel binnen een bepaald percentage van de laagste prijs, maar dit geldt ook voor een of meer andere adverteerders.
  • Niet de laagste prijs: Uw prijs viel niet binnen een bepaald percentage van de laagste prijs die wordt weergegeven, maar dit geldt ook voor een of meer andere adverteerders.
Opmerking: Verkeer van advertenties ter promotie van accommodaties is niet opgenomen in een toegewezen prijssegment en retourneert de waarde NIET OPGEGEVEN in de Google Ads API. Ook retourneren we voor veilingen waarbij uw bod te laag was of u uw budget overschreed, NIET OPGEGEVEN in de Google Ads API.
ID van regel voor hoteltarief Dit is de ID van een speciale prijs waarop is geklikt. Adverteerders van reizen kunnen voorwaardelijke tarieven toepassen voor specifieke klanten, apparaten en landen. U kunt bijvoorbeeld een speciale prijs instellen voor trouwe leden of een korting voor mobiele gebruikers.
Type hoteltarief Dit is het type tarief: openbaar, privé of voorwaardelijk. Bekijk de terminologie in Hotel Center.
Hotelklasse Dit varieert van 0 sterren (klasse niet opgegeven) tot 5 sterren. De hotelklasse wordt vastgesteld door Google en staat voor het serviceniveau van het hotel en is niet gebaseerd op beoordelingen van klanten.
Land van hotel Het land of de brede geografische regio van het hotel.
Staat van hotel Dit is de staat of regio in het land waar het hotel zich bevindt. U kunt alleen op staat onderverdelen na onderverdeling op land of regio.
Plaats van hotel Dit is de plaats waarin het hotel zich bevindt. U kunt alleen op plaats onderverdelen na een onderverdeling op land en staat.
Gem. leadwaarde Dit zijn de gemiddelde kosten van het verblijf (inclusief belastingen en toeslagen) op basis van vertoningen die resulteren in klikken. Alleen de vertoningen die resulteren in een klik (van een willekeurige adverteerder in de veiling) worden meegenomen in het gemiddelde.
Procentueel verschil hotelprijs Dit is het procentuele verschil tussen uw gemiddelde prijs per dag en de gemiddelde laagste prijs per dag van uw concurrenten. In sommige gevallen wordt er geen prijsverschil aangegeven. Dit doet zich voor als er voor uw concurrenten geen vertoningen zijn gegenereerd.

Belangrijke prestatiestatistieken

De volgende statistieken zijn op account-, campagne- of advertentiegroepniveau te vinden in uw prestatiegegevens voor Google Ads. Als u deze gegevens in uw Google Ads-rapportage wilt bekijken, kunt u kolommen aanpassen om deze statistieken te selecteren.

Naam van kolom Definitie van de statistiek
Totale conv.waarde De gecombineerde waarde voor elke conversieactie.
Abs. top-VP zoeknetwerk (vertoningspercentage) Dit is het aantal vertoningen waarbij uw advertentie op de absolute toppositie stond (de allereerste advertentie in de boekingsmodule van hoteladvertenties) gedeeld door het geschatte aantal vertoningen waarvoor u om de toppositie kon concurreren.
Verton.perc. in zoeknetwerk Het percentage vertoningen dat uw advertenties hebben gegenereerd, afgezet tegen het totale aantal vertoningen waarvoor uw advertenties geschikt waren.
VP voor toppositie in zoeknetwerk (vertoningspercentage) Dit is het aantal vertoningen dat u op de toppositie heeft gegenereerd, afgezet tegen het geschatte aantal vertoningen waarvoor u om de toppositie kon concurreren.
Percentage verloren vertoningen in zoeknetwerk (positie) Dit geeft een schatting van hoe vaak uw advertentie nergens in de boekingsmodule van de hoteladvertentie is weergegeven, inclusief het niet-uitgevouwen menuveld, vanwege een slechte advertentierangschikking.
Percentage verloren vertoningen in zoeknetwerk (budget) Een schatting van hoe vaak uw advertentie niet in de boekingsmodule van hoteladvertenties is weergegeven omdat uw budget op was.
Prijssegment Dit beschrijft hoe concurrerend uw kamerprijs is.
  • Enige weergegeven prijs: Uw prijs was de enige die werd weergegeven voor het reisschema.
  • Unieke laagste prijs: U had de laagste prijs en geen van de andere prijzen die werden weergegeven, vielen binnen een bepaald percentage van die prijs.
  • Gedeelde laagste prijs: Uw prijs viel binnen een bepaald percentage van de laagste prijs, maar dit geldt ook voor een of meer andere adverteerders.
  • Niet de laagste prijs: Uw prijs viel niet binnen een bepaald percentage van de laagste prijs die wordt weergegeven, maar dit geldt ook voor een of meer andere adverteerders.
Opmerking: Verkeer van advertenties ter promotie van accommodaties is niet opgenomen in een toegewezen prijssegment en retourneert de waarde NIET OPGEGEVEN in de Google Ads API. Ook retourneren we voor veilingen waarbij uw bod te laag was of u uw budget overschreed, NIET OPGEGEVEN in de Google Ads API.
Procentueel verschil hotelprijs Dit is het procentuele verschil tussen uw gemiddelde prijs per dag en de gemiddelde laagste prijs per dag van uw concurrenten. In sommige gevallen wordt er geen prijsverschil aangegeven. Dit doet zich voor als er voor uw concurrenten geen vertoningen zijn gegenereerd.
Klikaandeel Het aantal klikken dat u in het zoeknetwerk heeft gegenereerd, gedeeld door het geschatte maximale aantal klikken dat u had kunnen genereren.

Gerelateerde links

Als u hulp nodig heeft met de links van uw boekingspagina's, kunt u contact met ons opnemen of een chat met een supportspecialist aanvragen.