Uitgebreide doelgroep en koopfuncties voor de YouTube-masthead

4 februari 2019

Elk jaar bezoeken football-fans na de Super Bowl massaal YouTube om hun favoriete advertenties opnieuw te bekijken of de advertenties te bekijken die ze hebben gemist. Voor merken is dit een unieke kans om een enorme doelgroep te bereiken die nergens anders te vinden is.

Een goede manier om die kans te benutten, is via de YouTube-masthead, een video-indeling die boven aan de feed van de YouTube-homepage op mobiel en desktop wordt weergegeven. De afgelopen jaren is de feed van de YouTube-homepage een bestemming voor onze gebruikers geworden, aangezien de weergavetijd van de daar aanwezige content in de afgelopen drie jaar met de factor tien is toegenomen.1 Met nieuwe functies zoals Autoplay op de homepage, waarmee mensen videovoorbeelden en video's kunnen bekijken zonder audio, is het nog gemakkelijker geworden mensen hun volgende favoriete merk, video of maker te laten ontdekken en ze erbij te betrekken.

Van oudsher werd de masthead door één adverteerder per land gereserveerd op basis van de kosten per dag (CPD). Op dit moment experimenteren we met een andere manier van aankopen, gericht op het verruimen van de mogelijkheid tot adverteren op de prominentste advertentieplaatsing op de feed van de YouTube-homepage.

Via de bètafase kunnen adverteerders de masthead kopen op basis van kosten per duizend (CPM) en de doelgroepen aanpassen aan wie ze de advertenties willen weergeven. De plaatsing blijft een gereserveerde aankoop, met vertoningsgaranties voor campagne-flights die kunnen variëren van één dag tot zeven dagen, zodat merken de zichtbaarheid kunnen krijgen die ze nodig hebben op de datums die er het meest toe doen.

Naast het massale bereik, is de masthead ook indringend en effectief: masthead-advertenties hebben een aanzienlijke impact op advertentieherinnering, met een gemiddelde lift van 92% en een gemiddelde stijging van 46% van de koopintentie.2

Merken zoals TurboTax gebruiken de masthead om het bereik van hun campagnes te vergroten. TurboTax, van Intuit, was voor het zesde achtereenvolgende jaar aanwezig bij de NFL Super Bowl. TurboTax boekte de CPD-masthead voor de maandag voorafgaand aan de Big Game met videoadvertentiemateriaal waarin werd benadrukt hoe mensen met TurboTax Free Edition gratis eenvoudige belastingaangiften kunnen indienen. Het bedrijf boekte vandaag de eerste plaatsing met een andere masthead en videoadvertentie waarmee TurboTax Live wordt geïntroduceerd, een nieuw product waarmee belastingbetalers door te klikken gemakkelijk contact kunnen leggen met gecertificeerde belastingdeskundigen die live op het scherm verschijnen.

"De YouTube Masthead is een belangrijke stuwende kracht in onze end-to-end Super Bowl-strategie dit jaar door de enorme schaal, timing en relevantie. De Masthead is een geweldige manier om de nieuwe manier van belastingaangifte doen met TurboTax Live te introduceren, nu met registeraccountants en door de belastingdienst erkende en geregistreerde bemiddelaars op aanvraag. Het is zeer actueel en relevant om breeduit aanwezig te zijn op YouTube, het grootste online videoplatform, op de dag na de Super Bowl, de belangrijkste dag zowel voor football als voor reclame" zegt Cathleen Ryan, VP Marketing bij TurboTax.

YouTube Masthead
 Mobiele masthead van TurboTax

De extra flexibiliteit die met CPM-aankopen mogelijk is, gecombineerd met de aantrekkingskracht van de feed van de YouTube-homepage, betekent dat de potentiële impact van de masthead nog nooit zo groot is geweest.

Bekijk een voorbeeld van de masthead met uw eigen content en aanpassingen hier. Neem contact op met uw Google-verkoopteam voor meer informatie over deze plaatsing.

Gepost door Amy Vaduthalakuzhy, Product Manager, YouTube-advertenties

1. Interne gegevens van YouTube, wereldwijd, januari 2015 versus januari 2018.
2. Google/Ipsos Lab Experiment, VS, 30 advertenties getest onder 3000 inwoners van de VS, 18-64 jaar, maart 2018