Updates voor de mobiele snelheidsscore op het tabblad Bestemmingspagina's

19 februari 2019

Langzame mobiele pagina's kunnen uw bedrijf vertragen: 53% van de bezoeken aan een mobiele site worden verlaten als het meer dan drie seconden duurt om te laden.1 In juli hebben we de mobiele snelheidsscore geïntroduceerd, waarmee u snel kunt zien welke bestemmingspagina's snel worden geladen op mobiel en welke uw aandacht vereisen.

We hebben onlangs het algoritme voor de mobiele snelheidsscore geüpdatet, waardoor er minder advertentieklikken nodig zijn om de score te berekenen. Dit betekent dat u nu een snelheidsscore voor meer pagina's kunt bekijken. Op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 staat voor 'zeer langzaam' en 10 voor 'extreem snel', is de mobiele snelheidsscore gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de paginasnelheid en het potentiële conversiepercentage.

Als u de mobiele snelheidsscore wilt verbeteren, kunt u overwegen mobiele technologieën zoals Accelerated Mobile Pages (AMP) te gebruiken. AMP-pagina's worden doorgaans 85% sneller geladen dan standaard mobiele pagina's.2 Als gevolg hiervan heeft 90% van de AMP-pagina's een hoge mobiele snelheidsscore: 10.

Meer informatie over het evalueren van uw mobiele bestemmingspagina's vindt u hier.

Gepost door Prashant Nair, Product Manager, Google Ads

1. Gegevens van Google: wereldwijd verzamelde, anoniem gemaakte gegevens van Google Analytics uit een steekproef van mobiele sites die waren aangemeld voor het delen van benchmarkgegevens, n=3700, maart 2016
2. Gegevens van Google (wereldwijd), april 2017