Nå din fulla kontopotential med optimeringsresultat

31 januari 2019

I augusti presenterade vi optimeringsresultat för att hjälpa dig att se optimeringspotentialen hos ditt konto. Du kan använda resultatet, som finns på sidan Rekommendationer, för att förbättra kontots resultat med föreslagna åtgärder som pausar sökord, lägger till ytterligare annonser eller aktiverar automatisk budgivning. Använd föreslagna rekommendationer för att öka antalet konverteringar och få mer för dina pengar.

Optimeringsresultatet går från noll procent till 100 procent. Ett resultat på 100 procent visar att du utnyttjar alla möjligheter som finns vid det tillfället. Använd resultatet på kampanj-, konto- och förvaltarkontonivå.

I exemplet nedan fick kontot ett optimeringsresultat på 76,7 procent. Genom att agera på alla föreslagna rekommendationer (genom att tillämpa eller ignorera dem) kan kontot uppnå ett optimeringsresultat på 100 procent.

Sökoptimeringsresultat

Optimeringsresultat har bidragit till att förbättra ett brett spektrum av konton:

Hanapin Marketing Den digitala marknadsföringsbyrån Hanapin Marketing, som står bakom bloggen PPC Hero, gjorde rekommendationssidan till en central del av sina rutiner för kontohantering. I ett konto ledde en särskild rekommendation till att en kampanj bytte från Förbättrad CPC till den helautomatiska strategin Maximera konverteringar. Resultatet blev att konverteringarna ökade med 44 procent medan CPA minskade med 32 procent.
Wpromote Den digitala marknadsföringsbyrån Wpromote använde optimeringsresultat för att ge sina konton möjlighet att växa och samtidigt att fortsätta nå effektivitetsmålen. I en kampanj använde de optimeringsresultat för att förändra sin budstrategi. Efter att ha använt budgivning med mål-CPA i en remarketingkampanj ökade konverteringarna med 20 procent medan CPA minskade med 16 procent.

För att använda optimeringsresultat, gå till sidan Rekommendationer i ditt konto. För att maximera dina chanser att lyckas med Google Ads med hjälp av optimeringsresultat, se vår nyligen publicerade best practice.

Upplagt av Blake Reese, grupproduktchef, Google Ads