Uw volledige accountpotentieel bereiken met de optimalisatiescore

31 januari 2019

In augustus introduceerden we de optimalisatiescore om u meer inzicht te geven in het optimalisatiepotentieel van uw account. Aan de hand van deze score op de pagina 'Aanbevelingen' kunt u de prestaties van uw account verbeteren met voorgestelde acties, zoals zoekwoorden onderbreken, extra advertenties toevoegen en 'Automatisch bieden' inschakelen. Pas de aanbevolen aanbevelingen toe om het aantal conversies te vergroten en meer waarde uit uw budget te halen.

De optimalisatiescore loopt van 0% tot 100%, waarbij 100% betekent dat u alle mogelijkheden benut die op dat moment zijn geïdentificeerd. Gebruik deze score op campagne-, account- of manageraccountniveau.

In het onderstaande voorbeeld kreeg dit account een optimalisatiescore van 76,7%. Door elk van de voorgestelde aanbevelingen toe te passen of af te wijzen, kan het account een optimalisatiescore van 100% behalen.

Optimalisatiescore voor het zoeknetwerk

Dankzij de optimalisatiescore heeft een groot aantal accounts verbeteringen doorgevoerd:

Hanapin Marketing Hanapin Marketing, het digitale marketingbureau achter de blog PPC Hero, heeft de pagina 'Aanbevelingen' een centraal onderdeel van het accountbeheer gemaakt. In één account leidde een specifieke aanbeveling ertoe dat een campagne overschakelde van 'Verbeterde CPC' naar de volledig geautomatiseerde strategie 'Aantal conversies maximaliseren'. Daardoor steeg het aantal conversies met 44% en daalde de CPA met 32%.
Wpromote Wpromote, een bureau voor digitale marketing, gebruikte de optimalisatiescore om groeimogelijkheden voor zijn accounts te vinden en tegelijkertijd de efficiëntiedoelen te blijven halen. Het bureau gebruikte de optimalisatiescore in één campagne om de biedstrategie te wijzigen. Door de overstap naar doel-CPA-biedingen in een remarketingcampagne steeg het aantal conversies met 20% en daalde de CPA met 16%.

Als u de optimalisatiescore wilt gebruiken, gaat u naar de pagina 'Aanbevelingen' in uw account. Bekijk onze onlangs gepubliceerde praktische tips om uw kansen op succes in Google Ads te maximaliseren met de optimalisatiescore.

Gepost door Blake Reese, Group Product Manager, Google Ads