Nieuwe manieren om verkooptoename op YouTube te meten

30 januari 2019

Bij YouTube hanteren we het principe dat de gebruiker eerst komt, dan behaal je vanzelf uitstekende resultaten. Door kijkers een plek te geven waar ze aantrekkelijke videocontent kunnen bekijken, bieden we onze advertentiepartners nieuwe manieren om hun klanten te bereiken die relevant en nuttig zijn. Met deze win-winaanpak haalt YouTube buitengewoon goede resultaten: uit de onderzoeken van Nielsen Matched Panel Analysis (MPA) die we tot nu toe hebben uitgevoerd, blijkt dat meer dan zeventig procent van de YouTube-campagnes een aanzienlijke toename in de offline verkoop heeft gegenereerd.1

We erkennen de noodzaak om onszelf verantwoordelijk te houden met meettools van eerste en derde partijen. Daarom hebben we afgelopen juli Google Measurement Partners gelanceerd, een programma waarin nieuwe en bestaande partnerschappen worden samengebracht om merken verschillende mogelijkheden te bieden voor het meten van hun advertentiemedia. Google Measurement Partners voldoet aan strenge nauwkeurigheidsnormen en hanteert betrouwbare methoden om KPI's te meten die voor marketeers van belang zijn. Bovendien werken we nauw met hen samen om ervoor te zorgen dat de oplossingen de privacy van gebruikers respecteren.

Voortbouwend op dit momentum breiden we vandaag de meting van verkooptoename uit naar Nielsen Catalina Solutions. Nu hebben adverteerders van verpakte consumentenartikelen in de Verenigde Staten een nieuwe partner die hen helpt om verzamelde metingen te verrichten, zodat ze kunnen bepalen in welke mate hun YouTube-campagnes de verkoop beïnvloeden. Dit maakt deel uit van onze voortdurende inzet om adverteerders meetoplossingen van vertrouwde externe partijen te geven waarmee ze YouTube-media op een privacy-veilige manier kunnen meten.

Lees hier meer informatie over Nielsen Catalina Solutions en andere Google Measurement Partners.

Gepost door Shreenath Regunathan, Product Manager, Google Ads Measurement
https://measurementpartners.google.com/partners/

1. Overeenkomende panelanalyses, in opdracht uitgevoerd door Nielsen op basis van 55 YouTube-campagnes uit 2016-2017 in negen landen. Uitkomst gebaseerd op geteste strategieën met een toename op basis van eenzijdige significantie > 80%.