Over Prestatieplanner

Als u te maken krijgt met veranderingen op de markt, raden we u aan wekelijks te plannen in plaats van maandelijks of per kwartaal totdat de markten weer stabiliseren.

De prognoses van Prestatieplanner worden dagelijks vernieuwd en op basis van de afgelopen zeven tot tien dagen aangepast op basis van seizoensinvloeden. Uw prognoses houden rekening met eventuele gevolgen van veranderingen op de markt gedurende deze periode. We hebben ons seizoensmodel geüpdatet en houden rekening met de huidige marktomstandigheden.

Prestatieplanner is een tool waarmee u plannen voor uw advertentie-uitgaven kunt maken en kunt zien hoe wijzigingen in campagnes van invloed kunnen zijn op belangrijke statistieken en algehele prestaties.

Met Prestatieplanner kunt u het volgende doen:

• Prognoses bekijken voor uw campagnes.
  • Resultaten verkennen door campagne-instellingen aan te passen.
  • Inzicht krijgen in mogelijkheden tijdens bepaalde seizoenen.
  • Budgetten beheren voor meerdere accounts en campagnes.

Voordelen

• U kunt de geschatte maandelijkse en driemaandelijkse prestaties van uw campagnes bekijken.
  • U krijgt suggesties waarmee uw campagnes beter kunnen presteren voor dezelfde uitgaven.
  • U ontdekt hoe uw uitgaven en prestatiedoelen worden beïnvloed als u uw campagne-instellingen wijzigt.

Hoe het werkt

Prestatieplanner gaat uit van miljarden zoekopdrachten en wordt vrijwel elke 24 uur geüpdatet om u een zo nauwkeurig mogelijke prognose te leveren. Prestatieplanner simuleert relevante advertentieveilingen van de afgelopen 7 tot 10 dagen, inclusief variabelen zoals seizoensgebondenheid, activiteit van concurrenten en landingspagina.

Nadat simulaties zijn uitgevoerd en gegevens zijn verzameld, wordt de nauwkeurigheid van de prognoses van de Prestatieplanner gemeten. Op deze manier kunnen campagnes vergeleken worden met daadwerkelijke prestaties en wordt machine learning gebruikt om uw prognoses te verfijnen.

Prestatieplanner voorspelt conversies op basis van de conversietypen in de kolom Conversies van uw Google Ads-prestatierapporten. Meer informatie over prestaties van accounts, campagnes en advertentiegroepen

Prestatieplanner is ook beschikbaar voor manageraccounts.

Als uw campagnes onvoldoende conversies hebben gegenereerd om een prognose te maken, maar wel voldoende klikken hebben gegenereerd, kunt u handmatig een conversiepercentage invoeren om de conversieprognoses te bekijken.

Vereisten

Bekijk in de onderstaande tabel of uw campagnes in aanmerking komen voor het gebruik van Prestatieplanner.

Campagnetype Campagnes die in aanmerking komen
Campagnes in het zoeknetwerk
  • Campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie Handmatige kosten per klik (CPC), Verbeterde CPC, Klikken maximaliseren, Aantal conversies maximaliseren, Doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS), Doelkosten per actie (CPA) of Doelvertoningspercentage
  • Campagnes die gedurende minstens 72 uur zijn weergegeven
  • Campagnes die in de afgelopen 7 dagen minstens 3 klikken hebben gegenereerd
  • Campagnes die in de afgelopen 7 dagen minstens 1 conversie hebben gegenereerd (als de campagnes op conversies zijn gericht)
  • Campagnes met Doelvertoningspercentage (alleen): hebben een percentage verloren vertoningen voor Zoeken (budget) van minder dan 5% gedurende de afgelopen 10 dagen
Shopping-campagnes (slim en standaard)
  • Campagnes die in de afgelopen 7 dagen minstens 100 vertoningen hebben gegenereerd
  • Campagnes die in de afgelopen 10 dagen ten minste 10 conversies en/of conversiewaarden hebben gegenereerd
  • Campagnes die elke dag actief zijn geweest met een minimumbesteding van $ 10 of meer in de afgelopen 10 dagen
  • Standaard Shopping-campagnes met doel-ROAS (alleen): hebben een percentage verloren vertoningen voor Zoeken (budget) van minder dan 5% gedurende de afgelopen 10 dagen
Display-campagnes (slim en standaard)
  • Campagnes waarvoor de biedstrategieën niet zijn gewijzigd in de afgelopen 7 dagen
  • Campagnes die 7 dagen of langer actief zijn
  • Campagnes die minstens 5 conversies (of 20 klikken bij Klikken maximaliseren) en meer dan $ 10 aan kosten hebben gegenereerd in de afgelopen 7 dagen
  • Campagnes die niet kort geleden zijn beperkt door het budget
*Niet ondersteund voor Discovery-campagnes
App-campagnes
  • Campagnes die 10 dagen of langer actief zijn
  • Campagnes waarvoor de biedstrategieën niet zijn gewijzigd in de afgelopen 10 dagen
  • Campagnes die in de afgelopen 10 dagen minstens 10 conversies hebben gegenereerd
  • Campagnes die niet kort geleden zijn beperkt door het budget
  • Advertenties voor app-installatie gebruiken met biedstrategieën op basis van doelkosten per installatie (tCPI) of doelkosten per actie (doel-CPA)

Campagnes die niet in aanmerking komen:

• Campagnes die zijn verwijderd
  • Campagnes die zijn gewijzigd om aan de vereisten te voldoen, maar minder dan 10 dagen zijn uitgevoerd met de nieuwe instellingen
  • Campagnes die de status Concept of Experiment hebben