Dynaamisen mainosryhmän kampanjan laskeutumissivujen indeksoinnin epäonnistumiseen liittyvä vianetsintä

Vaihe 1: Paikanna URL-osoite, jota ei voi indeksoida

Indeksoimattomissa olevat sivut voivat vaikuttaa dynaamisiin hakumainoksiisi seuraavilla tavoilla:

• Jos valitset kohdistustyypiksi URL-Equals eikä URL-osoitteesi ole indeksoitavissa, dynaamisen mainoskohteesi tilana näkyy Hylätty: Sivua ei voi indeksoida.
  • Jos käytät sivusyötteitä eikä syötteesi URL-osoite ole indeksoitavissa, URL-osoitteen rivillä jaetussa kirjastossa näkyy tilana Hylätty: Sivua ei voi indeksoida.
  • Jos käytät jotakin muuta kohdistustapaa eikä URL-osoitetta ole indeksoitu eikä sitä voida indeksoida, Google Ads ei tiedä siitä, joten virheilmoitusta ei näytetä. Jos kohde-URL-osoitteellesi ei kerry liikennettä, voit tehdä vianetsinnän käyttämällä ensin kohdistuksessa URL-Equals‑kohdistustyyppiä tai sivusyötteitä. URL-osoitteelle alkaa tämän jälkeen kertyä liikennettä tai saat virheilmoituksen, jossa kerrotaan, miksi osoitteelle ei kerry liikennettä.

Vaihe 2: Varmista, että Google AdsBot voi indeksoida laskeutumissivun

1. Kopioi URL-osoite ja liitä se verkkoselaimen osoitepalkkiin.
  2. Lisää /robots.txt verkkotunnuksen perään ja paina Enter-näppäintä. (Jos laskeutumissivusi on esimerkiksi http://www.example.com/kansio1/kansio2/, käy osoitteessa http://www.example.com/robots.txt ja tarkista, millä roboteilla on oikeus kyseisen verkkotunnuksen indeksointiin.)
  3. Etsi riviä User-agent: AdsBot-Google.
    • Jos riviä ei löydy, pyydä verkkovastaavaa lisäämään se.
    • Jos sivu on tyhjä, pyydä verkkovastaavaa lisäämään verkkotunnukseen robots.txt-tiedosto.
    • Jos User-agent: AdsBot-Google ‑rivi löytyy, varmista, ettei sen perässä ole riviä, jossa lukee Disallow: /. Varmista myös, että AdsBot-Googlea ei ole rajoitettu millään muulla tiedoston rivillä. Lue lisää robots.txt-tiedostoista ja Googlen indeksointiroboteista.
  4. Jos laskeutumissivu on aliverkkotunnus, tarkista, onko aliverkkotunnuksella erillinen robots.txt-tiedosto, kuten https://subdomain.domain.com/robots.txt. Varmista myös, että User-agent: AdsBot-Google on sallittu kyseisessä robots.txt-tiedostossa.
  5. Avaa URL-osoitteen lähdekoodi. Jos haluat tehdä tämän Chromessa, avaa view-source:THE_URL. Jos laskeutumissivusi on esimerkiksi http://www.example.com/kansio1/kansio2/, siirry osoitteeseen view-source:http://www.example.com/kansio1/kansio2/ ja tarkista, millä roboteilla on oikeus kyseisen verkkotunnuksen indeksointiin.
  6. Etsi merkkijonoa AdsBot-Google.

Muita syitä siihen, että laskeutumissivua ei voida indeksoida

Jos Google AdsBotilla on oikeus laskeutumissivun indeksointiin (User-agent: AdsBot-Google on jo sisällytetty sivuston robots.txt-tiedostoon), syy sivun indeksoinnin epäonnistumiseen saattaa johtua seuraavista syistä:

• Laskeutumissivu ei lataudu. Jos avaat sivun verkkoselaimessa ja saat virheilmoituksen (esim. 404 Ei löydy, Sivusto ei ole käytettävissä tai Istuntosi on vanhentunut), pyydä sivuston verkkovastaavaa varmistamaan, että laskeutumissivu latautuu kaikissa sijainneissa, ympäristöissä (mobiililaitteilla ja tietokoneilla) ja selaimissa.
  • Laskeutumissivu edellyttää sisäänkirjautumista. Kaikkien mainosten laskeutumissivujen on oltava julkisia. Käytä jotakin toista laskeutumissivua tai pyydä verkkovastaavaa poistamaan sisäänkirjautumisvaatimus sivulta.
  • Laskeutumissivulla on liian monta uudelleenohjausta. Laskeutumissivuilla saa olla enintään 10 uudelleenohjausta. Pyydä verkkovastaavaa vähentämään uudelleenohjausten määrää. Lue lisää web-uudelleenohjauksesta.