Få fler konverteringar under jul och nyår med de senaste funktionerna för displayannonser

18 december 2018

Med tanke på att 61 procent av kunderna är intresserade av att prova nya butiker under jul och nyår är det viktigt att dina displaykampanjer är konfigurerade på bästa möjliga sätt under helgperioden. För att hjälpa dig att maximera avkastningen på din investering under den hektiska julhandeln vill vi berätta om tre nya sätt att få fler konverteringar.

Nå fler kunder med oförändrad budget

Marknadsförare höjer ofta buden i slutet av en månad eller kampanj för att få ut så mycket som möjligt av budgeten. Detta kan vara ett tidskrävande arbete och resultaten är ofta oförutsägbara. Därför utvecklade vi ett verktyg för utöka målgrupper. Det hjälper dig att utvidga räckvidden så att du får fler konverteringar till samma genomsnittliga kostnad per förvärv (CPA).

Efter feedback från våra användare har vi gjort förbättringar av verktyget. Nu kan du öka eller minska din möjliga målgrupp med större detaljnivå och se uppskattningar av antalet exponeringar per vecka baserat på ditt val. Flytta helt enkelt reglaget för att se hur många fler exponeringar du kan få med jämförbart resultat och klicka på Spara.

Inställningar för inriktningsutvidgning

Nya inställningar för att utöka målgrupper för displaykampanjer

Annonsörer som använder detta verktyg för att förbättra resultatet av sina displaykampanjer har fått upp till 50 % fler konverteringar med samma investering.1

Visa upp rätt produkter för nya kunder

Vi införde nyligen dynamisk prospektering för att hjälpa dig att visa upp rätt produkter för rätt kunder i stor skala. Jämfört med dynamisk remarketing, som visar produkter för kunder baserat på deras tidigare interaktioner med din webbplats, utgår dynamisk prospektering från ditt produktflöde för att visa relevanta produkter för kunder baserat på deras tidigare interaktioner på Googles och andra utgivares webbplatser.

Google Ads utvärderar resultatet för produkterna i ditt flöde med hjälp av maskininlärning för att avgöra vilka som är mest relevanta för en persons intressen och sannolikt leder till konverteringar även om han eller hon inte har besökt din webbplats ännu. Du lägger till dynamisk prospektering genom att helt enkelt länka ett befintligt produktflöde till din displaykampanj.

Annonsörer som har kopplat ett flöde till sin displaykampanj har fått i genomsnitt 20 % högre avkastning på investeringen.2

Nå fler av dina idealiska kunder

Om du har ett stort produktsortiment eller en stor mångfald av kunder som du vill nå under det nya året kan du använda anpassade målgrupper med köpavsikt. Det hjälper dig att spara tid samtidigt som du når också mycket nischade målgrupper. Ange sökord, webbadresser eller appar så skapar Google rekommenderade segment som du kan lägga till i din kampanj.

För att spara ännu mer tid kan du välja mellan tusentals nya segment som skapas automatiskt utifrån ditt konto. Genom att använda dessa segment, som lokala artiklar eller elektronik, behöver du inte hantera hundratals eller till och med tusentals sökord för att nå rätt kunder.

Anpassade målgrupper med köpavsikt

Välj mellan tusentals automatiskt skapade segment med anpassade målgrupper med köpavsikt

Upplagt av Tris Warkentin, Product Manager, Display ads

1. Googles interna data för en enstaka konverteringsperiod (enligt annonsörens inställningar för konverteringsspårning, till exempel 30 dagar). Globalt, november 2018.
2. Googles interna data. Globalt, september 2017. Detta är ingen garanti för förbättrat resultat.